breaking news Νέο

Κ. Βοργιαζίδης στο Δ.Σ. Βέροιας : «Δημιουργία συνεργασιών, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο»

  • Κ. Βοργιαζίδης στο Δ.Σ. Βέροιας : «Δημιουργία συνεργασιών, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο»
  • Κ. Βοργιαζίδης στο Δ.Σ. Βέροιας : «Δημιουργία συνεργασιών, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο»
  • Κ. Βοργιαζίδης στο Δ.Σ. Βέροιας : «Δημιουργία συνεργασιών, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο»
  • Κ. Βοργιαζίδης στο Δ.Σ. Βέροιας : «Δημιουργία συνεργασιών, για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο»

Το θέμα της κατανομής των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων στα πολιτικά κόμματα και ο καθορισμός του τρόπου χρήσης τους, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, ήταν αυτό που τέθηκε την Τετάρτη το απόγευμα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, παραχωρείται δημόσιος χώρος σε όλα τα κόμματα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος. Όμως επ’ αυτού το ΚΚΕ, δια του Γιώργου Μελιόπουλου, διαφοροποιήθηκε από την εισήγηση, σ΄ ό,τι αφορά στην παραχώρηση χώρου στη «Χρυσή Αυγή». Μάλιστα, η αντίθεση που υπήρξε πάνω στην εν λόγω εισήγηση από πλευράς του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έφερε και μια αντιπαράθεση με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βασίλη Παπαδόπουλο, με φόντο την αφισορύπανση.

«Είμαστε αντίθετοι στο να δοθεί χώρος στη «Χρυσή Αυγή» και κάνω έκκληση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, πέρα από το τι προβλέπουν τα νομικά διατάγματα και τα «νομικίστικα», που ακούστηκαν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, να μη δοθεί χώρος στη «Χρυσή Αυγή», σ' αυτή τη ναζιστική συμμορία να ρίχνει το ναζιστικό δηλητήριό της», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μελιόπουλος, με το Βασίλη Παπαδόπουλο να απαντά : «Τους αποκλεισμούς τους επιβάλλει η κοινωνία. Οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται και εμείς δεν μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις. Η κοινωνία κατάλαβε τι σημαίνει αυτό το μόρφωμα, γι' αυτό και πήρε την κατιούσα σε ψήφους».

Όμως ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν έμεινε μόνο εδώ, αλλά προέβη και σε παρατήρηση προς το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για αφισορύπανση, σημειώνοντας πως όχι μόνο κατέλαβε το μεγαλύτερο χώρο προβολής στη Βέροια με αφίσες, αλλά κι ότι δεν έχουν κατέβει αυτές. «Πρέπει να κατεβαίνουν άμεσα οι αφίσες και κανείς δεν πρέπει να παρανομεί, στο όνομα της ιδεολογίας», υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας. Τα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου έφεραν την αντίδραση του κ. Μελιόπουλου, που είπε : «Κάθε φορά που συζητάμε τέτοια θέματα, μας κατηγορείτε ότι παρανομούμε. Μήπως θέλετε να μην υπάρχουμε;»,

Προσέθεσε, δε, πως «στην πόλη υπάρχει ορατή ρύπανση από πολλά».

Ανταπαντώντας ο κ. Παπαδόπουλος, είχε να πει : «Τη δράση του ΚΚΕ τη σέβονται εχθροί και φίλοι. Ντροπή να αναφέρονται τέτοια πράγματα. Κανείς δεν μίλησε για την ύπαρξη και τους αγώνες του ΚΚΕ. Ωστόσο η αφισορύπανση είναι υπαρκτή και αν ο κόσμος της Βέροιας βλέπει την πόλη του βρώμικη, αυτό φάνηκε στις εκλογές».

Ο Νίκος Μπέκης από την πλευρά του επεσήμανε «να δοθεί χώρος σ' όλα τα μικρά και τα μεγάλα κόμματα. Δεν μπορεί να είμαστε με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, η εισήγηση του θέματος αυτού «πέρασε» κατά πλειοψηφία (αρνητικός υπήρξε ο κ. Μελιόπουλος).

 

Κ. Βοργιαζίδης : «Δημιουργία συνεργασιών για να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο»

 

Στην πρώτη, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, που ακολούθησε αμέσως μετά, παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα και την κίνησή του να προχωρήσει στη δημιουργία συνεργασιών, κινούμενος σ' αυτή τη λογική, με γνώμονα να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Δήμο.

«Ο συγκερασμός προτάσεων και απόψεων είναι ο μόνος τρόπος, που θα οδηγήσει το Δήμο σε λύσεις. Για να μη διαλυθεί ο Δήμος, πρέπει να παίρνονται αποφάσεις. Αλλιώς δεν γίνεται», υπογράμμισε ο Αντώνης Καγκελίδης, ενώ από τη μεριά του ο Θανάσης Αποστολόπουλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συμπράξεις, με τις οποίες θα υπάρξει εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

«Κλείνει ένας κύκλος θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου, στον οποίο υπήρξαν ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Η συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Εύχομαι να ψηφίζονται τα θέματα για το καλό του τόπου. Εύχομαι καλή θητεία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο», ανέφερε με τη σειρά της η Σοφία Ελευθεριάδου.

Σε σχετικό ερώτημα που ετέθη από τον κ. Μπέκη, ο κ. Βοργιαζίδης ανέφερε πως «θα "περπατήσει" το φυσικό αέριο στη Βέροια, γιατί είναι και οικονομικότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον».

• Τέλος και σ' ό,τι αφορά στα 47 θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη, το σώμα εξέφρασε κατά πλειοψηφία (αρνητικός υπήρξε ο Γιώργος Ορφανίδης, ενώ τέσσερα "λευκά" δόθηκαν από τους Νίκο Μπέκη, Πετρούλα Παπαδίνα, Μαρία Παπαϊωάννου και Χρήστο Κούτρα) θετική στάση, αναφορικά με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 7.98336 MW και συνοδά έργα υποδομής της εταιρίας ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΚΡΟΥΠ Ι.Κ.Ε., που θα εγκατασταθεί στο Αγροτεμάχιο 218, του αγροκτήματος «Μαυροδένδρι», του Δήμου Βέροιας, Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής