breaking news Νέο

Αντιδράσεις και για τη νέα απόφαση ανακατονομής των μαθητών στα γυμνάσια της Νάουσας, από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Αντιδράσεις και για τη νέα απόφαση ανακατονομής των μαθητών στα γυμνάσια της Νάουσας, από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Νέες αντιδράσεις πυροδότησε η απόφαση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, να ανακατανείμει τους τελειόφοιτους μαθητές των δημοτικών σχολείων της Νάουσας στα 2 Γυμνάσια της πόλης. Υπενθυμίζουμε ότι αναιρέθηκε, πριν λίγες μέρες, η προηγούμενη απόφασή της για την κατανομή των παιδιών του 5ου δημοτικού στο 2ο Γυμνάσιο, μετά τις κινητοποιήσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου. Το πρωί της Παρασκευής, 21ης Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, για τη νέα απόφαση της κας. Μαυρίδου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ο αντιδήμαρχος παιδείας Στέλιος Δάγγας, ο ψηφισμένος δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και οι γονείς των θιγόμενων μαθητών. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο  για μεροληπτική, άκαιρη και αδικαιολόγητη ανακατανομή των τελειοφοίτων μαθητών των δημοτικών σχολείων τη Νάουσας, τονίζοντας ότι γίνεται αυθαίρετος και άδικος διαχωρισμός των μαθητών της πρώην έκτης τάξης του 1ου και 10ου δημοτικών σχολείων, οι οποίοι δεν συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο γυμνάσιο ως ενιαία τάξη. 

«Διαχωρίζονται επιλεκτικά και αυθαίρετα οκτώ μόνο μαθητές από τη συνολική τάξη των 22 από κάθε σχολείο, για να φοιτήσουν σε σχολείο διαφορετικό από τους συμμαθητές τους.  Με την παράνομη αυτή απόφαση της Παιδαγωγού Δ/ντριας Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, αντιμετωπίζονται αντιπαιδαγωγικά, άνισα και ρατσιστικά 16 συγκεκριμένα παιδιά της Νάουσας, καθώς επιλέχτηκαν βεβιασμένα, κατά παράβαση του νόμου, χωρίς τη γνώμη και διαβούλευση με κάθε  αρμόδιο φορέα, η οποία θα μπορούσε να συμβάλλει σε μια αποδεκτή και σωστή λύση», αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται η αντίθεση της Π.Ε. Ημαθίας, του δήμου Νάουσας και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στην απόφαση.

«Είναι προφανές πλέον ότι η διοίκηση της Δ/θμιας Εκπ/σης οφείλει να διερωτηθεί για το χρόνο και τον τρόπο λήψης των αποφάσεών της, καθώς όλες οι αποφάσεις της προκαλούν μόνο προβλήματα και πλήθος αντιδράσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Πέρα από κάθε συντεχνιακό συμφέρον και εγωιστική συμπεριφορά, οφείλει να διαφυλάττει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπεί, να λειτουργεί προς όφελος της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, την οποία «τάχθηκε» να υπηρετεί.  Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες, αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο», καταλήγουν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής :


ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΞΑΝΑ Η Δ/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ  

 

«Συνεχίζεται η δυσάρεστη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη μεροληπτική, άκαιρη και αδικαιολόγητη ανακατανομή των τελειοφοίτων μαθητών των δημοτικών σχολείων της πόλης μας. 

Με νέα απόφαση της Δ/ντριας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία υπογράφηκε μετά την εγγραφή των μαθητών στα Γυμνάσια, γίνεται αυθαίρετος και άδικος διαχωρισμός των μαθητών της πρώην ΣΤ’ τάξης του 1ου και 10ου Δημοτικών Σχολείων οι οποίοι δεν συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο γυμνάσιο ως ενιαία τάξη. Διαχωρίζονται επιλεκτικά και αυθαίρετα οκτώ μόνο μαθητές από τη συνολική τάξη των 22 από κάθε σχολείο για να φοιτήσουν σε σχολείο διαφορετικό από τους συμμαθητές τους. Με την παράνομη αυτή απόφαση της Παιδαγωγού Δ/ντριας Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας αντιμετωπίζονται  αντιπαιδαγωγικά, άνισα και  ρατσιστικά 16 συγκεκριμένα παιδιά της Νάουσας  καθώς επιλέχτηκαν βεβιασμένα, κατά παράβαση του νόμου, χωρίς την γνώμη και διαβούλευση με κάθε  αρμόδιο φορέα, η οποία  θα μπορούσε να συμβάλλει σε μια αποδεκτή και σωστή λύση.

Είναι προφανές πλέον ότι η διοίκηση της Δ/θμιας Εκπ/σης οφείλει να διερωτηθεί για τον χρόνο και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων της, καθώς όλες οι αποφάσεις της προκαλούν μόνο προβλήματα και πλήθος αντιδράσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Πέρα από κάθε συντεχνιακό συμφέρον και εγωιστική συμπεριφορά, οφείλει να διαφυλάττει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπεί, να λειτουργεί προς όφελος της εκπαίδευσης και της κοινωνίας την οποία ‘’τάχθηκε’’ να υπηρετεί.  Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

Σύσσωμοι, η Αντιπεριφέρεια Ημαθίας, ο Δήμος Νάουσας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, τα θιγόμενα παιδιά, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της Δ/ντριας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και απαιτούν να ανακληθεί άμεσα η παράνομη απόφαση".


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής