breaking news Νέο

Άγγελος Τόλκας : «Η ΝΔ επενδύει στον ταξικό διαχωρισμό. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική διακυβέρνηση»

  • Άγγελος Τόλκας : «Η ΝΔ επενδύει στον ταξικό διαχωρισμό. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική διακυβέρνηση»
  • Άγγελος Τόλκας : «Η ΝΔ επενδύει στον ταξικό διαχωρισμό. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική διακυβέρνηση»
  • Άγγελος Τόλκας : «Η ΝΔ επενδύει στον ταξικό διαχωρισμό. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική διακυβέρνηση»

Με αιχμηρό λόγο και στοχευμένα ο Άγγελος Τόλκας σκιαγράφησε τις δομικές διαφορές ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, στέλνοντας το μήνυμα πως οι προοδευτικές πολιτικές μπορούν να εφαρμοσθούν μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα τόνισε, μέσα από παραδείγματα που έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πως η ΝΔ έχει ως βασικό σχέδιο τον αποκλεισμό των μη προνομιούχων, των καθημερινών ανθρώπων της βιοπάλης και την ενίσχυση των οικονομικών ελίτ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η διαφορά φιλοσοφίας στην πολιτική μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων και τις επιπτώσεις των ακραίων επιλογών στην καθημερινότητά μας. Και τα παραδείγματα, οι περιπτώσεις, είναι καθημερινές και έρχονται από το στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι επειδή του ξεφεύγουν αλλά επειδή τα πιστεύει.

Είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι ένα παιδί από το Περιστέρι περίπου το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να γίνει ψυκτικός. Για να αναρωτηθούμε εμείς στην Ημαθία τι σημαίνει αυτό για ένα παιδί στην Ημαθία όταν ένα παιδί από το Περιστέρι στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να γίνει ψυκτικός. Αυτό δείχνει την βαθιά ταξική διαίρεση που σήμερα πιστεύει η Νέα Δημοκρατία με την επικράτηση των ακραίων στοιχείων. Δεύτερο βασικό παράδειγμα που βγήκε πάλι από το στόμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το τι χρειάζονται άραγε οι αξονικοί τομογράφοι ως δημόσιες υποδομές στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Τώρα λίγες ημέρες πριν έρθει ο αξονικός τομογράφος στη Νάουσα που είναι ένας από τους 19 αξονικούς τομογράφους οι οποίοι προμηθεύτηκαν για τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Kαι αυτό γιατί στο μυαλό του έχει κυρίως τους ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν υπηρεσίες υγείας ή ακόμα περισσότερο να λειτουργήσουν αξονικούς τομογράφους σε διαγνωστικά κέντρα και επιχειρήσεις.

Επίσης από τα χείλη του Κυριάκου Μητσοτάκη ειπώθηκε και το επταήμερο και το υπεροκτάωρο εργασίας. Δεν θα το πάω από την σκοπιά του εργαζόμενου μιλήσαμε πολύ γι’ αυτό, μιλήσαμε πολύ για τον εργαζόμενο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως προτεραιότητα και στηρίζει. Για να το δούμε από την σκοπιά της επιχειρηματικότητας που δήθεν η ΝΔ στηρίζει περισσότερο. Ποια μικρομεσαία και οικογενειακή επιχείρηση θα μπορέσει να δουλέψει επταήμερο απέναντι στις μεγάλες επιχειρήσεις και στον καπιταλισμό τύπου Ασίας που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την χώρα μας».

Ο Άγγελος Τόλκας μεταξύ άλλων, προειδοποίησε ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να κερδίσει η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου μια έδρα στην περιοχή σημειώνοντας:

«Σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα ο Αλέξης Τσίπρας με το μεγάλο κάλεσμα για συμπόρευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων στο οποίο ανταποκριθήκαμε βάζει και καθοδηγεί την ιστορία του τόπου προς ένα συγκεκριμένο σημείο. Στο σημείο να επικρατήσει ξανά αυτή η δημοκρατική παράταξη να ενισχυθεί να είναι δυνατή και μπορούμε να το καταφέρουμε, να κερδίσουμε και να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Γι’ αυτό πιστεύω ότι έχουμε κάθε λόγο και κάθε δύναμη, αλλά και το πάθος του δικαίου και της αλήθειας να παλέψουμε για να είμαστε οι νικητές των εκλογών της 7ης Ιουλίου, απέναντι σε μια αυταρχική και ακραία δεξιά η οποία προσπαθεί να επανέλθει με υποβοηθήματα συνολικά του πολιτικού χώρου είτε κοινοβουλευτικών είτε μη κοινοβουλευτικών κομμάτων. Και θα πρέπει να μας προβληματίσει κάτι εδώ στον τόπο μας στην Ημαθία η επικράτηση κάποιων ακραίων δεξιών δυνάμεων όπως η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, αλλά θα πρέπει να μας κινητοποιεί να κάνουμε ακόμα περισσότερα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής