breaking news Νέο

H COSMOTE βάζει φρένο στη χρήση των πλαστικών μίας χρήσης

  • H COSMOTE βάζει φρένο στη χρήση των πλαστικών μίας χρήσης
  • H COSMOTE βάζει φρένο στη χρήση των πλαστικών μίας χρήσης
  • H COSMOTE βάζει φρένο στη χρήση των πλαστικών μίας χρήσης

Μέτρα για τη σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης σε κτηριακές εγκαταστάσεις και καταστήματα, παίρνει η COSMOTE, συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση για τον περιορισμό των πλαστικών αποβλήτων που απειλούν τον πλανήτη.

 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, με τίτλο #ZEROPLASTIC, η εταιρεία έχει στόχο να καταργήσει τη χρήση των πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης στα κυλικεία και εστιατόρια που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις της, έως το τέλος του 2019. Επίσης, έχει θέσει ως στόχο την 50% μείωση το 2019 και 75% μείωση το 2020 της χρήσης πλαστικών μπουκαλιών μίας χρήσης. Μέσα στο έτος, οι πλαστικές σακούλες στα καταστήματα COSMOTΕ και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα θα αντικατασταθούν με χάρτινες, ενώ ο Όμιλος ΟΤΕ έχει δώσει έμφαση και στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων του, πραγματοποιώντας  ενημερωτικές δράσεις για τη μείωση της χρήσης του πλαστικού στην καθημερινότητά τους, αλλά και τις σωστές πρακτικές ανακύκλωσης. 

 

Με τον τρόπο αυτό, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Ομίλου αναμένεται να μειωθεί κατά 500.000 πλαστικά μπουκάλια, 1.200.000 πλαστικά ποτήρια και 1.500.000 πλαστικές σακούλες, δηλαδή πάνω από τρία εκατομμύρια πλαστικά απορρίμματα τον χρόνο.

 

Με διάρκεια ζωής που μπορεί να φτάσει τα 600 χρόνια, το πλαστικό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τον πλανήτη και τον άνθρωπο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο το 9% των πλαστικών ανακυκλώνεται, ενώ το υπόλοιπο 91% καταλήγει σε χωματερές, στο περιβάλλον και τη θάλασσα. Σήμερα, σχεδόν το 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά μιας χρήσης. Με την πάροδο του χρόνου, τα πλαστικά διασπώνται σε μικρότερα κομμάτια, γνωστά ως «μικροπλαστικά», που καταναλώνονται από θαλάσσια είδη κι έτσι περνούν στην τροφική αλυσίδα.

 

«Ο πλανήτης δεν μπορεί να περιμένει. Η κλιματική αλλαγή και η μόλυνση των θαλασσών από τα πλαστικά απόβλητα, θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας. Αν θέλουμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές έναν κόσμο καλύτερο για όλους, πρέπει άμεσα να αναλάβουμε δράση. Είναι ευθύνη όλων μας, κρατών, επιχειρήσεων και πολιτών, να βρούμε τρόπους ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας με πιο βιώσιμο τρόπο», ανέφερε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

 

«Ο Όμιλος ΟΤΕ υλοποιεί ένα ευρύ στρατηγικό πρόγραμμα για το περιβάλλον. Φέτος, για πρώτη φορά, η δραστική μείωση του πλαστικού μίας χρήσης στις υποδομές μας γίνεται βασικός μας στόχος. Θέλουμε όλοι μας οι εργαζόμενοι να γίνουν πρεσβευτές μίας νέας καθημερινότητας με λιγότερο πλαστικό», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

 

Ο Όμιλος ΟΤΕ διαχρονικά υλοποιεί ένα στρατηγικό πρόγραμμα για το περιβάλλον, που εστιάζει στη βελτίωση της ενεργειακής του αποδοτικότητας, τη μείωση των άμεσων και έμμεσων εκπομπών αερίων φαινομένου του θερμοκηπίου, την ανακύκλωση των παραγόμενων απορριμμάτων από τις δραστηριότητές του. Η μείωση του πλαστικού θα βελτιώσει περαιτέρω το συνολικό αποτύπωμα του Ομίλου.


H COSMOTE βάζει φρένο στη χρήση των πλαστικών μίας χρήσης
«Είναι ευθύνη όλων μας, κρατών, επιχειρήσεων και πολιτών, να βρούμε τρόπους ώστε να καλύπτ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής