breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» στην Ημαθία

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» στην Ημαθία

Το ψηφοδέλτιο του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία», στο νομό Ημαθίας, στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (20/6), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Πολυχώρου της Ελιάς, με το συντονιστή της ΝΕ του κόμματος στο νομό, Τάσο Κωστόπουλο, να διευθύνει την όλη διαδικασία.

«Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τη ζωή μας και είναι σαφές ποιόν δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε», ανέφερε ο κ. Κωστόπουλος, ο οποίος και τόνισε πως «στόχος είναι η ανατροπή, σε σχέση με το αποτέλεσμα που αποτυπώθηκε στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου. Για να μπορέσει έτσι η Ελλάδα να πάρει αναπτυξιακή πορεία, πορεία προόδου».

Η Βαρβάρα Σαράντη, αμέσως μετά, προέβη στην παρουσίαση των βιογραφικών των υποψηφίων βουλευτών, που συγκροτούν το ψηφοδέλτιο του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» στην Ημαθία, οι οποίοι και είναι : Χρήστος Αντωνίου, Στέργιος Καλπάκης, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης, Εύη Παπαγιαννούλη και Άγγελος Τόλκας. Οι υποψήφιοι βουλευτές στις αναφορές τους κατόπιν θύμισαν με σύντομο τρόπο την κατάσταση, την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας, τις προσπάθειες και τα βήματα που έγιναν, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα, ενώ συγχρόνως έθεσαν και το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, απευθύνοντας κάλεσμα στον κόσμο να δώσει άλλη μία τετραετία στο ΣΥΡΙΖΑ, με απώτερο σκοπό να ολοκληρώσει το έργο του.

 

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τον κόσμο στο δρόμο της σιγουριάς και της αισιοδοξίας»

«Σ' αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη για ολόκληρη την Αριστερά απέναντι στην ανάλγητη λαίλαπα που έρχεται και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης και πρέπει να συστρατευθούμε όλοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Αντωνίου, ο οποίος ζήτησε από τα στελέχη και τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσουν στον κόσμο το πρόγραμμα του κόμματος, ένα πρόγραμμα που - όπως επεσήμανε – θα οδηγήσει τον κόσμο στο δρόμο της σιγουριάς και της αισιοδοξίας.

 

«Οι νέοι να γίνουν η κινητήρια δύναμη της ανατροπής»

Ο Στέργιος Καλπάκης, από την πλευρά του, έκρινε κατώτερο των προσδοκιών το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για το ΣΥΡΙΖΑ, που όμως, όπως είπε, γέννησε μηνύματα και όχι διλήμματα. «Το μήνυμα ελήφθη. Εξ’ ου και ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε την απόφαση να πάει σε εκλογές», σημείωσε, ενώ περνώντας στη ΝΔ, επεσήμανε ότι έχει ατζέντα με αντικοινωνικό χαρακτήρα, προχωράει σε διαψεύσεις μπροστά στον κίνδυνο της κατακραυγής και κρύβεται σε όλη την προεκλογική περίοδο, φέρνοντας ως παράδειγμα την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάει σε debate. Ο ίδιος έκανε σαφές ακόμα πως, αν εκλεγεί, θα είναι η φωνή της νέας γενιάς στην Ημαθία, ενώ, τέλος, κάλεσε τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες και «να γίνουν η κινητήρια δύναμη της ανατροπής».

 

«Πάμε να δώσουμε τη μάχη των μαχών»

Η Φρόσω Καρασαρλίδου, με τη σειρά της, επεσήμανε αρχικά πως «το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό σηματοδοτεί το άνοιγμα σ' όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, που θέλει να ξεριζώσει ό,τι θετικό έχει πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ». Φρόντισε να θυμίσει ότι «δεν ξεχνάμε ποιοί μας έβαλαν στα μνημόνια, διέλυσαν την κοινωνία και τον κοινωνικό ιστό, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία. Ο λαός δεν ξεχνά ποιός έστησε τη διαφθορά, το μοντέλο της στρεβλής ανάπτυξης και διέλυσε την κοινωνία». «Παρ' όλα αυτά», είπε η κ. Καρασαρλίδου, «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έκανε βήματα σ' όλους τους τομείς, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος, έκανε προσπάθειες ανάταξης της δημόσιας υγείας, τον ΕΦΚΑ, την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας των ανασφάλιστων, τις θέσεις εργασίας, τα επιδόματα, επαναφέραμε τις  συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήσαμε τα κονδύλια για την καινοτομία». «Ένα έργο – όπως είπε – για το οποίο φαίνεται πως δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο και απέναντί μας είχαμε όλο το μιντιακό σύστημα». Η κ. Καρασαρλίδου σημείωσε, δε, πως «εάν μας επιλέξει ο λαός να κυβερνήσουμε ξανά, θα δημιουργήσουμε άλλες 500.000 θέσεις εργασίας». Στην αναφορά της επίσης η κ. Καρασαρλίδου έβαλε και μια σειρά έργων, που έγιναν στην Ημαθία, ενώ έκλεισε την τοποθέτησή της, λέγοντας : «Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και όχι ό,τι θα θέλαμε, μέχρι να έρθει η έξοδος από τα μνημόνια και στην προσπάθειά μας να είμαστε συνεπείς απέναντι στους δανειστές. Τώρα ζητάμε μία νέα τετραετία. Ο προοδευτικός κόσμος έχει χρέος να προστατεύσει τα δικαιώματά μας και να συσπειρωθεί. Ξεκινάμε το πρόγραμμα με αυτοπεποίθηση, για να δώσουμε «τη μάχη των μαχών», που λέει και ο Αλέξης Τσίπρας. Και σ' αυτή τη μάχη πάμε να κερδίσουμε».

 

«Θα πρέπει η προσπάθεια αυτή να συνεχισθεί και ο λαός να απολαύσει αυτά που στερήθηκε»

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης στάθηκε στα αποτελέσματα των προσπαθειών του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «ανακτήσαμε το χαμένο έδαφος», ενώ αναφέρθηκε και στους τρεις βασικούς στόχους, που ο ίδιος είχε στο μυαλό του στην αρχή της τετραετίας. «Να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία, να εξασφαλισθεί η δημόσια υγεία και να ισορροπήσουμε το ασφαλιστικό σύστημα», είπε και συμπλήρωσε : «Νομίζω ότι τα καταφέραμε. Οι προοπτικές τώρα που ανοίγονται μέσα από τις εκλογές και η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνεχισθεί και ο λαός να απολαύσει αυτά που στερήθηκε».

 

«Πάμε μπροστά, πάμε μαζί για την ανατροπή»

Η Εύη Παπαγιαννούλη, από τη μεριά της, ζήτησε να υπάρξει για τη συνέχεια νωπή λαϊκή εντολή, «για να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες ελαφρύνσεις», ενώ σκιαγράφησε το προφίλ που θα πρέπει να έχει ένας πολιτικός, με κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα την εντιμότητα, την ανιδιοτέλεια και τη γείωση με την κοινωνία. Τέλος έδωσε και το σύνθημα : «Πάμε μπροστά, πάμε μαζί για την ανατροπή».

 

«Πηγαίνουμε σε μια άδεια κάλπη. Και το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει»

Ο Άγγελος Τόλκας, που ήταν ο τελευταίος από τους υποψήφιους βουλευτές που τοποθετήθηκε, έκανε λόγο για τη διαφορά προοδευτικών και συντηρητικών κυβερνήσεων, φέρνοντας στην αναφορά του παραδείγματα, όπως το πως διαχειρίστηκε η χώρα το προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας πως «σταθήκαμε πρότυπο στο θέμα των προσφύγων ακόμα και στην Ημαθία, στηρίζοντας δύο δομές σε Βέροια και Αλεξάνδρεια». Κατόπιν, μέσα από παραδείγματα, ο Άγγελος Τόλκας έθεσε γιατί πρέπει ο λαός να πει «όχι» στη Ν.Δ., λαμβάνοντας υπ' όψιν του πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Άγγελος Τόλκας έγινε πιο σαφής, όταν αναφέρθηκε στη βαθιά ταξική διαίρεση που πιστεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στο διαχωρισμό της κοινωνίας, στη στέρηση μηχανολογικού εξοπλισμού από τα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και τις δηλώσεις για το 7ήμερο και το υπεροκτάωρο από επιχειρηματικής σκοπιάς, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης εύχεται έναν καπιταλισμό Ασίας για τη χώρα μας.

Ο Άγγελος Τόλκας σχολίασε και το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την προσπάθεια που πρέπει να γίνει – όπως είπε – να ανατραπεί αυτό. «Πηγαίνουμε σε μια άδεια κάλπη και το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει. Έχουμε κάθε λόγο και δύναμη να παλέψουμε και να είμαστε νικητές απέναντι σε μια αυταρχική, ρατσιστική και ακραία δεξιά». Τέλος, κάλεσε τους προοδευτικούς συμπολίτες του να προβούν σε μια ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της Ημαθίας και να μην αφήσουν στη ΝΔ τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής