breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Το πρώτο ρομποτικό ψάρι, που κινείται με συνθετικό αίμα!

Είναι ψάρι αλλά είναι... ρομποτικό. Ταυτόχρονα όμως, κινείται με... συνθετικό αίμα! Και κάπως έτσι η τεχνολογία συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Ερευνητές στις ΗΠΑ παρουσίασαν το πρώτο ρομποτικό ψάρι, που διαθέτει συνθετικό αίμα, με τη βοήθεια του οποίου κινείται μέσα στη θάλασσα.

Το μαλακό ρομπότ, που μοιάζει με τροπικό λεοντόψαρο, διαθέτει ένα συνθετικό κυκλοφορικό σύστημα, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα υδραυλικό υγρό, που με μηχανικό τρόπο ωθεί το τεχνητό ψάρι. Επιπλέον, το τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό, καθώς το συνθετικό αγγειακό σύστημα περιλαμβάνει διασυνδεμένες μπαταρίες, που περιέχουν ένα υγρό ηλεκτρολύτη.

Το υγρό κυκλοφορεί στο εσωτερικό του ρομπότ, ενεργοποιώντας μέσω ηλεκτροχημικών αντιδράσεων τόσο μια σειρά από αντλίες, όσο και ηλεκτρονικά συστήματα, ενώ παράλληλα κινεί με μηχανικό τρόπο τα πτερύγια, επιτρέποντας στο ψάρι να κολυμπά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής το Ρόμπερτ Σέφερντ του Πανεπιστημίου Κορνέλ της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», έδειξαν στις δοκιμές που έκαναν, ότι το ρομποτικό ψάρι έχει αρκετή δύναμη, για να κινηθεί και αντίθετα στο ρεύμα του νερού με αργή ταχύτητα ενάμισι μήκους σώματος ανά λεπτό (περίπου 15 εκατοστά το λεπτό ή 0,01 χιλιόμετρα την ώρα) και για τουλάχιστον 36 ώρες.

*****

Αεροπλάνο της American Airlines απογειώθηκε και… γέμισε ομίχλη!

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από πτήση αεροπλάνου της American Airlines, το οποίο γέμισε με... ομίχλη λίγο μετά την απογείωσή του. Πρόκειται για αεροπλάνο της American Airlines, το οποίο είχε απογειωθεί από το Μαϊάμι, με προορισμό την Κόστα Ρίκα.

Αφού απογειώθηκε, ξαφνικά η καμπίνα άρχισε να γεμίζει με κάτι σαν καπνό, το οποίο τελικά… ήταν ομίχλη! Όπως είναι φυσικό προκάλεσε την έκπληξη των επιβατών (αλλά και όσων είδαν τις εικόνες), μιας και σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο να υπάρχει ομίχλη σε… οποιονδήποτε κλειστό χώρο, ειδικά αεροπλάνου.

Η ομίχλη στην καμπίνα δημιουργήθηκε, επειδή ο αέρας του κλιματισμού ήρθε σε επαφή με το θερμό και υγρό αέρα στην ατμόσφαιρα, αφού το πλήρωμα της καμπίνας άνοιξε τις πόρτες του αεροσκάφους, ενώ περίμενε περαιτέρω οδηγίες.

Όπως ήταν φυσικό, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νικαράγουα, με τους επιβάτες να κάνουν τελικά πάνω από 10 ώρες να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ο πιλότος της πτήσης θέλησε να… ελαφρύνει το κλίμα, λέγοντας ότι η πτήση «θύμισε κάτι από Haloween».

*****

Έκλεψαν άγαλμα της Μέριλιν Μονρό

Ένα άγαλμα της Μέριλιν Μονρό με το διάσημο λευκό φόρεμά της, το οποίο σηκώνει ο αέρας, εξαφανίστηκε στο Χόλυγουντ και η Αστυνομία του Λος Άντζελες ξεκίνησε έρευνα, συλλέγοντας δακτυλικά αποτυπώματα και «χτενίζοντας» τον τόπο του εγκλήματος, με την ελπίδα να βρει ίχνη του.

Το άγαλμα, που αποτυπώνει την κλασική σκηνή της ταινίας «Επτά Χρόνια Φαγούρας» (1955), δέσποζε στην κορυφή ενός μικρού περιπτέρου, που βρίσκεται στην αρχή του διάσημου «Walk of Fame» του Χόλυγουντ.

Σύμφωνα με τις αρχές, αυτόπτης μάρτυρας είδε έναν άνδρα να σκαρφαλώνει στην κατασκευή τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και να χρησιμοποιεί ένα πριόνι, για να αρπάξει το άγαλμα της Μέριλιν.

Με τη βοήθεια μιας πυροσβεστικής σκάλας, ειδικοί της Αστυνομίας ανέβηκαν στον τόπο του εγκλήματος, προκειμένου να συλλέξουν δακτυλικά αποτυπώματα, ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει γίνει καμιά σύλληψη.

*****

Φοιτητής έγραψε το «Πάτερ Ημών», για να μη δώσει λευκή κόλλα!

Το «Πάτερ ημών» σκέφτηκε να γράψει στην κόλλα του ένας φοιτητής στην Κοζάνη, προκειμένου να επηρεάσει ψυχολογικά τον καθηγητή του, για να μη του μηδενίσει το γραπτό…

Πρόκειται για το γραπτό φοιτητή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Κοζάνη για το μάθημα «Υπολογιστικά Συστήματα».

Ο φοιτητής, που, όπως φαίνεται, πήγε αδιάβαστος στις εξετάσεις, αντί να δώσει λευκή κόλλα, σκέφτηκε να πρωτοτυπήσει, ξαφνιάζοντας τον καθηγητή, ο οποίος μπήκε στον πειρασμό να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους το περίεργο αυτό περιστατικό.


Αεροπλάνο της American Airlines απογειώθηκε και… γέμισε ομίχλη!
Έκλεψαν άγαλμα της Μέριλιν Μονρό
Φοιτητής έγραψε το «Πάτερ Ημών», για να μη δώσει λευκή κόλλα!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής