breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ξεκίνησε με 500 ευρώ δανεικά και τώρα έχει εταιρεία… 50 εκατ. ευρώ

Πριν από πέντε χρόνια, ο 24χρονος τότε Σεμπάστιαν Μερκχόφερ είχε απλά μια επιχειρηματική ιδέα. Και 500 ευρώ. Και αυτά δανεικά από τους γονείς του.

Ποια ήταν η ιδέα; Να ασχοληθεί εμπορικά με το …τσάι, βλέποντας από τις στατιστικές ότι οι συμπατριώτες του στη Γερμανία έβαζαν όλο και πιο πολύ το τσάι στις καθημερινές τους συνήθειες.

Σήμερα, ο 29χρονος πλέον Σεμπάστιαν όχι μόνο επέστρεψε στους γονείς του τα 500 ευρώ, αλλά διαθέτει μια επιχείρηση αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ. Και κάποια από αυτά τα εκατομμύρια μπήκαν στην τσέπη του την περασμένη εβδομάδα, επειδή ο Σεμπάστιαν μόλις πούλησε το 70% των μετοχών της εταιρείας του, με την ονομασία Fitvia, στο γερμανικό όμιλο Dermapharm.

Πτυχιούχος πληροφορικής και διοίκησης επιχειρήσεων, ο Σεμπάστιαν δεν διέθετε τότε το δικό του διαμέρισμα και στο σαλόνι του πατρικού του σπιτιού αναζητούσε μια επιχειρηματική ιδέα.

«Μου άρεσε πολύ το τσάι», λέει στην Tagesspiegel. «Έβλεπα όμως ότι όλα τα προϊόντα τσαγιού στην αγορά διατηρούσαν μια μάλλον παλιά, σκονισμένη εικόνα. Δεν υπήρχε κάποια καινοτομία ή κάποια νέα προϊόντα».

Η επιχειρηματική του ιδέα ήταν το «παγωμένο τσάι». Όπως λέει, «ήθελα να τονίσω δύο πτυχές του τσαγιού στο προϊόν μου : την επίδραση στην υγεία και μια νέα, μοντέρνα εικόνα».

Στη δημιουργία της επιχείρησης του Σεμπάστιαν βοήθησε όλη η οικογένειά του. «Η αδελφή μου έκανε το σχέδιο, η μητέρα μου έφτιαξε το τσάι μαζί μου στο σαλόνι». Βρήκαμε διαφορετικά τσάγια στη χονδρική αγορά, τα αναμείξαμε σύμφωνα με τις ιδέες μου και κάναμε τη δική μας συσκευασία. Μύριζε τσάι σε όλο το σπίτι», λέει. «Στη συνέχεια αρχίσαμε να πηγαίνουμε τα δέματα στο ταχυδρομείο, αλλά και με το αυτοκίνητο σε διάφορα σημεία».

Η ζήτηση αυξήθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σεμπάστιαν, η Fitvia ήταν ήδη κερδοφόρα μετά από τέσσερις εβδομάδες. Ο Σεμπάστιαν ανακάλυψε μια αγορά με αυξητικές τάσεις την κατάλληλη στιγμή. Οι ετήσιες πωλήσεις τσαγιού στη Γερμανία πριν από το 2014 κυμαίνονταν μεταξύ 530 και 550 εκατομμύρια ευρώ. Το 2018 ήταν 649 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα έφτασε τα 723 εκατομμύρια ευρώ. Οι πωλήσεις τσαγιού ξεπερνούν τα 26 εκατομμύρια τόνους. Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να ξοδέψουν όλο και περισσότερα για το τσάι τους.

«Το παγωμένο τσάι στο μπουκάλι ταιριάζει απόλυτα με τον αστικό τρόπο ζωής των νέων», λέει ο Μαξιμίλιαν Φίτινγκ, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Tea Association. Κατά την άποψή του, το τσάι είναι πιο δημοφιλές από ποτέ «ιδίως με τη μορφή του αναψυκτικού».

*****

Αποκοιμήθηκε και ξύπνησε… σε ένα άδειο και σκοτεινό αεροπλάνο

Μια... όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία είχε μια γυναίκα, η οποία βρέθηκε σε ένα... σκοτεινό και άδειο αεροσκάφος. Η επιβάτης αποκοιμήθηκε μετά την απογείωση του αεροσκάφους και ξεχάστηκε απ' όλους!

Η περιπέτεια της Τίφανι Άνταμς αναρτήθηκε από ένα φίλο της στην ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας στο Facebook και προκάλεσε δυσπιστία στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που ζήτησαν διευκρινίσεις από την Air Canada.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, η Άνταμς ταξίδευε από το Κεμπέκ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο, αλλά στη διάρκεια της πτήσης αποκοιμήθηκε, επηρεασμένη και από το γεγονός ότι καθόταν σε μια σειρά καθισμάτων μόνη της.

Όπως η ίδια υποστηρίζει, ξύπνησε μέσα σε «απόλυτο σκοτάδι», με το αεροπλάνο να έχει προσγειωθεί, με τους επιβάτες και το πλήρωμά του να έχουν αποβιβαστεί.

«Νομίζω ότι βλέπω εφιάλτη, γιατί, στα σοβαρά, πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό;», έγραψε η καταγγέλλουσα.

Η ίδια λέει ότι τηλεφώνησε σε ένα φίλο της μέσα από το αεροπλάνο, αλλά η συνομιλία διακόπηκε, γιατί έμεινε από μπαταρία.

«Προσπάθησα να επικεντρωθώ στην αναπνοή μου και να ελέγξω την κρίση πανικού μου, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσα να φορτίσω το κινητό μου, βάζοντάς το σε όποια θύρα USB έβρισκα», αλλά η προσπάθειά της απέβη μάταια, γιατί δεν υπήρχε ρεύμα στο αεροσκάφος.

Τελικά βρήκε ένα φακό μέσα στο πιλοτήριο, κατάφερε να ανοίξει μια από τις πόρτες του αεροσκάφους, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με ύψος 15 μέτρων, αφού δεν υπήρχε πλέον η σκάλα αποβίβασης των επιβατών.

Χρησιμοποίησε λοιπόν το φακό, για να κάνει σήμα σε έναν οδηγό οχήματος μεταφοράς αποσκευών, ο οποίος την είδε καθισμένη στην είσοδο του αεροσκάφους με την πόρτα ανοιχτή και τα πόδια της να κρέμονται στον αέρα.

«Ο οδηγός έπαθε σοκ και διερωτήθηκε πώς διάολο με ξέχασαν μέσα στο αεροπλάνο. Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ», λέει η παθούσα.

Η Air Canada ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, όπως πρόσθεσε η Άνταμς, αλλά η Άνταμς έκτοτε δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά και αντιμετωπίζει νυχτερινούς τρόμους. Η Air Canada δήλωσε στο δίκτυο CTV ότι ερευνά το επεισόδιο, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

*****

Αμερικανίδα… κεντά τα πιο εξοργιστικά tweets του Τραμπ!

Προσπαθώντας να παρακολουθήσει τους ρυθμούς, με του οποίους ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ τουιτάρει, η Αμερικανίδα καλλιτέχνης Diana Weymar εγκαινίασε το πρότζεκτ «Tiny Pricks», στο οποίο... κεντά κάποια από τα πιο εξοργιστικά tweets του Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρότζεκτ είναι ανοικτό σε συμμετοχές άλλων και έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη διαμαρτυρία (σε κέντημα) κατά των πολιτικών του Προέδρου που έχει υπάρξει ποτέ, με πάνω από 700 «tiny pricks».

Η Weymar ξεκίνησε το πρότζεκτ στις 8 Ιανουαρίου του 2018, κεντώντας πάνω σε ένα παλιό εργόχειρο της γιαγιάς της από τη δεκαετία του 1960 το τουίτ του Ντόναλντ Τραμπ «I am a very stable genius». Ανέβασε το αποτέλεσμα στο λογαριασμό της στο Instagram και το «έργο τέχνης-διαμαρτυρία» έγινε viral.

Μιας και η ροή του «unpresidential text» -όπως η ίδια χαρακτηρίζει τα τουίτ του Τραμπ- ανέβασε ρυθμούς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τους παρακολουθεί, η Weymar άνοιξε το πρότζεκτ στη διεθνή κοινότητα όσων είναι ενθουσιασμένοι με την τέχνη του κεντήματος. Έκτοτε, φανατικοί του κεντήματος έχουν συνεισφέρει αριστουργήματα με κάποια από τα πιο προσβλητικά, ανυπόφορα και ενίοτε διασκεδαστικά τουίτ του Προέδρου. Η ίδια σχεδιάζει να συνεχίσει έως τη λήξη της προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ και να δημιουργήσει 2.020 «tiny pricks» έως το 2020.

*****

Ντελίβερι για πίτσα… χωρίς ντελιβερά!

Στις 17 Ιουνίου, η Domino’s ανακοίνωσε ότι εντός του έτους θα ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα ντελίβερι των εδεσμάτων της σε επιλεγμένους πελάτες της στο Χιούστον του Τέξας, με το στόλο οχημάτων-ρομπότ της νεοφυούς επιχείρησης Nuro. Με λίγα λόγια, η πίτσα θα έρχεται…. μόνη της!

Οι επιλεγμένοι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν, διαδικτυακά, στην πιτσαρία, που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, επιλέγοντας κατά πόσον επιθυμούν η παράδοση να γίνει με ένα από τα οχήματα-ρομπότ. Μέσω της εφαρμογής της Domino’s θα μπορούν να ιχνηλατούν τη διαδρομή του οχήματος-ρομπότ και, όταν αυτό φτάσει, κάνοντας χρήση προσωπικού pin, θα ξεκλειδώνουν το όχημα και θα παραλαμβάνουν την πίτσα τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Domino’s εξελίσσει καινούργιες τεχνολογίες, για να αλλάξει την εμπειρία του ντελίβερι πίτσας : πριν δύο χρόνια, εγκαινίασε μια πλατφόρμα για chatting, διευκολύνοντας εργαζομένους στην ίδια επιχείρηση να τσατάρουν για το ποια πίτσα θα παραγγείλουν και να την παραγγέλνουν. Προσφάτως, παρουσίασε ένα ρομποτικό σκάνερ, που ελέγχει την ποιότητα της πίτσας πριν αυτή αποσταλεί σε πελάτη από την πιτσαρία.

Από την πλευρά της, η Nuro -ιδρύθηκε το 2016 από δύο πρώην μηχανικούς της Google- ανακοίνωσε πέρυσι συνεργασία με την Kroger, τη μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ στις ΗΠΑ, για ντελίβερι χωρίς ντελιβερά στην Πολιτεία της Αριζόνα.


Αποκοιμήθηκε και ξύπνησε… σε ένα άδειο και σκοτεινό αεροπλάνο
Αμερικανίδα… κεντά τα πιο εξοργιστικά tweets του Τραμπ!
Ντελίβερι για πίτσα… χωρίς ντελιβερά!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής