breaking news Νέο

Λόγια σταράτα από την Ιωάννα!

Λόγια σταράτα από την Ιωάννα!

Η Ιωάννα Σοφρόνωφ, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Ημαθία, ήταν η φιλοξενούμενη της χθεσινής εκπομπής «Λόγια Σταράτα» (12:00 – 13:00), που παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, στο Ράδιο Αιχμή-102,8 fm και ιντερνετικά στη διεύθυνση www.imerisia-ver.gr.

«Υπάρχει κόσμος βουβός, αλλά έχει ανοιχτά τα αυτιά του να ακούσει το ΚΚΕ. Υπάρχει οργή, όμως αυτή εξηγείται από το ότι 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τις ελπίδες του λαού και η υποσχεσιολογία πήγε... σύννεφο. Από όλα αυτά, ο λαός δεν αποκόμισε κανένα όφελος. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας τη σκυτάλη, έφερε μνημόνια, πήρε βάρβαρα μέτρα και άσκησε μια πολύ χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική. Και έρχεται ο κόσμος και λέει όλοι το ίδιο είναι και χειρότεροι. Όμως ερχόμαστε εμείς, το ΚΚΕ, το εργατικό, λαϊκό Κίνημα και απευθύνουμε ένα κάλεσμα στον αγανακτισμένο κόσμο και λέμε στήριξε το σπίτι σου, στήριξε τις ελπίδες σου και στήριξε το ΚΚΕ», ήταν το πρώτο σχόλιο της κ. Σοφρόνωφ, αναφορικά με την εικόνα που εισπράττει στις περιοδείες που πραγματοποιεί στο νομό σ' αυτή την προεκλογική περίοδο, αλλά και από πιο πριν.

Ερωτηθείσα η Ιωάννα Σοφρόνωφ, γιατί ο κόσμος θέλει να εκφραστεί και πάλι με τη Ν.Δ., επεσήμανε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το καλύτερο πλυντήριο των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝ.ΑΛ. τώρα. Ταυτόχρονα συκοφάντησε, εξευτέλισε τις ιδέες της αριστεράς, γι' αυτά που η αριστερά παλεύει για πρόοδο. Όμως πρόοδος δεν είναι η λύση οι νέοι να φεύγουν στο εξωτερικό, να συνεχίζεται η αποβιομηχάνιση της χώρας, πρόοδος δεν είναι το Ρωσικό εμπάργκο και να υποφέρουν οι αγρότες, πρόοδος δεν είναι οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας. Κάτω, λοιπόν, από αυτά τα διλήμματα, το ΚΚΕ άντεξε, δεν υποτάχτηκε και κράτησε τις δυνάμεις του. Υπάρχει κόσμος έξω από το ΚΚΕ, με το οποίο συμπαρατάσσεται τώρα και πολλοί είναι αυτοί που συμπληρώνουν τα ψηφοδέλτιά μας. Όμως υπάρχει και αναποφάσιστος κόσμος, στον οποίο λέμε να πάει να ψηφίσει και όχι να απέχει. Ακόμα, κι αν ο κόσμος διαφωνεί με τις θέσεις του ΚΚΕ, πρέπει να πάει στην κάλπη και με την ψήφο του να συμβάλλει στο να υπάρχει μια ισχυρή αντιπολίτευση. Άρα εμείς λέμε ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει μία ανάσα για το λαό μας και συνάμα φόβος για το σύστημα».

Η ίδια, στο ερώτημα για το πως βλέπει την παρουσία των άλλων μικρών κομμάτων, χαρακτήρισε αυτά ως... ανάχωμα, «για να στηρίξουν το κεφάλαιο και να μην μπορεί να προχωρήσει ο λαός μπροστά», στηλιτεύοντας την παρουσία του Γιά(ν)νη Βαρουφάκη με το Μέρα25, του «Ποταμιού», της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου και των «ΑΝΕΛ», ενώ τοποθετούμενη πάνω στο ζήτημα για το «αν το ΚΚΕ θέλει να κυβερνήσει ή να είναι αντιπολίτευση, σημείωσε : «Το ΚΚΕ δεν θα διαχειρισθεί τη σαπίλα του συστήματος και δεν έχει καμία θέση. Όμως όταν ο λαός πάρει στα χέρια του τα μέσα παραγωγής, τότε το ΚΚΕ θα μπει μπροστά και μαζί με το λαό θα κάνει τη διακυβέρνησή του».

Τέλος, η Ιωάννα Σοφρόνωφ απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο, λέγοντας πως «το ΚΚΕ και σ' αυτές τις εκλογές ανοίγει μια αγκαλιά για το λαό μας. Δεν χωρίζουμε τους ανθρώπους με το τι ψήφιζαν τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς γνωρίζουμε τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς, τους άνεργους, από τη μία και από την άλλη είναι αυτοί που λυμαίνονται τον πλούτο του ελληνικού λαού. Ακόμα, λοιπόν, κι αν κάποιος διαφωνεί με τη στρατηγική του ΚΚΕ, το ζήτημα είναι στις 8 Ιουλίου να υπάρχει μία ισχυρή αντιπολίτευση, για να προετοιμαστεί ο λαός και να αγωνιστεί, να βγει στο ξέφωτο».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής