breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Νεροτσουλήθρες ύψους 70 μέτρων στο μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο!

Το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο στον κόσμο ετοιμάζεται στη Μαλαισία και είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Σε αυτό το θαλάσσιο πάρκο, οι νεροτσουλήθρες θα έχουν ύψος 70 μέτρων και θα καλύψουν μια απόσταση πάνω από ένα χιλιόμετρο και συγκεκριμένα 1.140 μέτρα!

Οι εντυπωσιακές αυτές νεροτσουλήθρες και το θαλάσσιο πάρκο κατασκευάζονται στο νησί Πέναγκ στη Μαλαισία και μόλις ολοκληρωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, καθώς θα έχει ξεπεράσει αυτό του Νιου Τζέρσεϊ, που έχει μήκος 605 μέτρα και άνοιξε πριν από τέσσερα χρόνια.

Η διαδρομή με τις νεροτσουλήθρες θα είναι άκρως εντυπωσιακή, καθώς θα περνά μέσα από τα πανύψηλα τροπικά δέντρα, ενώ αυτή η βόλτα αναμένεται να είναι πάνω από 4 λεπτά, με την ταχύτητα που μπορεί να αναπτυχθεί να φτάνει και τα 60χλμ την ώρα!

Ο διευθύνων σύμβουλος του πάρκου, Sim Choo Kheng, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν τις νεροτσουλήθρες. Μάλιστα τόνισε πως «το σχέδιό μας ήταν να χτίσουμε μια νεροτσουλήθρα, που θα επέτρεπε στους επισκέπτες να βλέπουν όλο το πάρκο και δεν σκοπεύαμε να σπάσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ. Παρ ‘όλα αυτά, είμαι περήφανος για αυτό που επιτύχαμε. Μάλιστα προσπαθήσαμε για το καλύτερο και για το περιβάλλον και δεν κόψαμε δέντρα, διατηρήσαμε το πράσινο. Υπολογίζουμε ότι το πάρκο θα είναι το κύριο αξιοθέατο, όταν ολοκληρωθεί».

*****

Χρυσοί άγγελοι «προσέχουν» τους διαβάτες στο Λονδίνο!

Σαράντα χρυσοί άγγελοι, εγκατεστημένοι πάνω σε κούνιες, θα... προσέχουν τους διαβάτες κοντά στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία – καλλιτεχνική παρέμβαση από τον Ottmar Horlwatch και το στούντιο KHBT στο Λονδίνο.

Με την επωνυμία «Lunch Break«, η εγκατάσταση έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής (LFA).

Θα είναι επιπρόσθετη – έως τις 30 Ιουνίου – στον St Paul’s Plinth, σε μια ήδη υπάρχουσα κατασκευή κοντά στο σταθμό του λονδρέζικου μετρό St Paul.

«Είναι ένα συναισθηματικό και ευαίσθητο έργο τέχνης, που στόχο έχει να κάνει τον κόσμο να σκεφτεί και να χαμογελάσει. Πιστεύουμε, άλλωστε, ότι αυτή την περίοδο αξίζει να ξεκουραστούν λίγο οι φύλακες – άγγελοι», είπε ο Karsten Huneck του KHBT.

Χρησιμοποιώντας ως βάση το συρμάτινο πλέγμα του St Paul’s Plinth, το πρότζεκτ δημιουργεί έναν οπτικό σύνδεσμο με τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου.

Οι άγγελοι κρέμονται από τυχαία τοποθετημένες μπάρες και καθένας τους είναι φιλοτεχνημένος με «περίτεχνη λεπτομέρεια», ώστε να είναι απόηχος του διάκοσμου του εσωτερικού του ναού. Και είναι καλυμμένοι με χρυσό σπρέι, «κλείνοντας το μάτι» στο χρυσό σταυρό στον τρούλο του ναού.

«Μέσα στην κίνηση και το θόρυβο έξω από το σταθμό του μετρό St Paul, το «Lunch Break» προσφέρει μια στιγμή ηρεμίας και μια ευκαιρία να στοχαστούμε τα σύνορα – είτε αυτά μεταξύ της τέχνης και της αρχιτεκτονικής, είτε ακόμη και αυτά μεταξύ της καθημερινής ζωής και της μετά θάνατον ζωής», υπογράμμισε η Tamsie Thomson, διευθύντρια του LFA.

*****

Παραμυθένιο ξενοδοχείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στην Κοπεγχάγη!

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες εικόνες από το ευφάνταστο, καλυμμένο με φυτά, HC Andersen Hotel, στο πάρκο Tivoli Gardens, στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Με το όνομα του διάσημου Δανού συγγραφέα παραμυθιών, Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το ξενοδοχείο θα αποτελείται από μια στοίβα μη ευθυγραμμισμένων ορόφων, οι οποίοι θα είναι προέκταση του Tivoli Castle στην Κοπεγχάγη, του χώρου για εκδηλώσεις στο πάρκο, τον οποίο, επίσης, θα ανακαινίσει το αρχιτεκτονικό γραφείο.

Το παιχνιδιάρικο, σαν παγόδα, σχήμα του ξενοδοχείου, θέλει να συνδυάσει τη «γοητεία του παλιού κόσμου», που έχουν οι Tivoli Gardens, με «αρχιτεκτονική που διαθέτει όραμα».

Και το HC Andersen Hotel θα είναι τυλιγμένο με μπαλκόνια γεμάτα φυτά, «γνέφοντας με νόημα» στους κήπους.

«Με την ανακαίνιση του Tivoli Castle και την προσθήκη ενός καινούργιου κτηρίου, προσπαθήσαμε να αιχμαλωτίσουμε και να τονίσουμε το χαρακτήρα του υπάρχοντος κάστρου», υπογράμμισε ο Bjarke Ingels, ιδρυτής το 2005 του αρχιτεκτονικού γραφείου BIG, που διαθέτει στούντιο στην Κοπεγχάγη, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και τη Βαρκελώνη.

«Ένα υβρίδιο ανάμεσα στις παγόδες, τα περίπτερα και τους πύργους του κήπου, η πρότασή μας οικοδομεί μια γέφυρα μεταξύ της ιστορίας και του παρόντος της πόλης», πρόσθεσε.

Το Tivoli, στην κεντρική Κοπεγχάγη, είναι ένα πάρκο διασκεδάσεων, το οποίο ίδρυσε το 1843 ο Georg Carstensen, στο πρότυπο των ευρωπαϊκών κήπων και πάρκων του 19ου αιώνα.

«Μόνο μέσα από πρότζεκτ σαν αυτό θα μπορέσει το Tivoli να έχει απήχηση στους επισκέπτες του μέλλοντος», εξήγησε ο Lars Liebst, ο διευθύνων σύμβουλος του Tivoli.

«Έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι δεν επαρκεί να βασίζεσαι στη ιστορική γοητεία του Tivoli. Η αλλαγή είναι στο DNA του Tivoli, είναι η κληρονομιά μας και το Tivoli ανέκαθεν προσλάμβανε τους καλύτερους αρχιτέκτονες, για να εξασφαλίσει το ότι οι καινούργιες προσθήκες θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου. Γιατί χτίζουμε για το μέλλον», τόνισε.

*****

Στο «σφυρί» πολυτελείς επαύλεις που ανήκαν σε εμπόρους ναρκωτικών!

Σε δημοπρασία βγήκαν στο Μεξικό κρησφύγετα, ένα ράντσο και πολυτελή διαμερίσματα, που ανήκαν σε εμπόρους ναρκωτικών! Συγκεκριμένα, επαύλεις που διαθέτουν πισίνες και σήραγγες με οδούς διαφυγής, ένα ράντσο μέσα σε αγρόκτημα που εκτείνεται σε στρέμματα γης και ένα πολυτελές διαμέρισμα με φρικαλέο παρελθόν, περιλαμβάνονταν στις 27 ιδιοκτησίες, που οι μεξικανικές αρχές κατάσχεσαν από εμπόρους ναρκωτικών και άλλους, οι οποίες βγήκαν σε πλειστηριασμό την Κυριακή (23.6.2019).

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, δεσμεύτηκε ότι τα έσοδα από τον πλειστηριασμό των ιδιοκτησιών και της γης, που κατασχέθηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις, θα δοθούν, για να βοηθηθούν περιθωριοποιημένες κοινότητες, που ζουν στη φτωχή και σπαρασσόμενη από τη βία πολιτεία Γκερέρο.


Χρυσοί άγγελοι «προσέχουν» τους διαβάτες στο Λονδίνο!
Παραμυθένιο ξενοδοχείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στην Κοπεγχάγη!
Στο «σφυρί» πολυτελείς επαύλεις που ανήκαν σε εμπόρους ναρκωτικών!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής