breaking news Νέο

Ματιές στην επικαιρότητα : Δεν φθάνει το “βάρος” της φανέλας

Ματιές στην επικαιρότητα : Δεν φθάνει το “βάρος” της φανέλας

Ενώ ο πρωταθλητής της Ενωσης μας Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, από την πρώτη κιόλας Γενική Συνέλευση των μελων του εξελεξε την νέα διοίκηση του, επικεφαλής της οποίας αναμένεται να είναι ο περσινός πρόεδρος της Βασίλης Παπαδόπουλος, γεγονός που του προσφέρει τη δυνατότητα να συνεχίσει απρόσκοπτα την πορεία του και για τη νέα περίοδο οι αποχωρήσεις από το πολυδάπανο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής συνεχίζονται.

Η αρχή όπως είχαμε αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ έγινε από τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Λέσβου, τον Ολυμπο Αγιάσου που δήλωσε αδυναμία να ανταποκριθεί στις μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής και νωρίς - νωρίς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην νέα κατηγορία αλλά επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν, ο ΑΟ Πρόννων, από την ΕΠΣ Κεφαλληνίας Ιθάκης, ο Κανάρης Νενητών από την ΕΠΣ Χίου και η Ενωση Βαθύλλου/Πανσαμιακού της ΕΠΣ Σάμου.

Οι ομάδες που δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις δυσβάστακτες οικονομικές απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής και αποχωρούν πριν και μπουν στον κόπο να δοκιμάσουν όμως δεν προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από Νησιώτικες περιοχές που έτσι κι αλλιώς τα έξοδα όπως και οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλες. Πρόσφατα δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και ο Αλέξανδρος Κιλκίς. Πρόκειται για μια οργανωμένη Ακαδημία που διαθέτει εξι τμήματα υποδομής το Κ8, το Κ10, το Κ12, το Κ14, το Κ16 και το Κ17 και δυο ανδρικά από τα οποία το ένα από την περσινή περίοδο αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, στον 1ο όμιλο, στον οποίο κατέλαβε την 8η θέση και φυσικά εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία. Ομως αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες να διαλύσει όπως και το τμήμα Ελπίδων που διέθεται η ομάδα και να περιοριστεί στα τμήματα υποδομής και την συνεργασία του, όπως τονίζει στην ανακοίνωση με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η απόφαση αυτή, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα οφείλεται στην διαφορετικότητα της φιλοσοφίας που έχει η ομάδα με αυτή της ΕΠΟ, οσον αφορά τα τμήματα υποδομής.

Σ’ αυτές τις αποχωρήσεις θα πρέπει να προστεθεί και η απόφαση της ΑΕ Πελλάνας να συγχωνευθεί με την Σπάρτη που επισης ανήκει στην Γ’ Εθνική (υποβιβάστηκε φέτος από την Football League) καθώς μειώνονται οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής κατά μία.

Τέλος ερωτηματικό ως προς την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αποτελεί και ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Κιλκίς, ο ιστορικός Κιλκισιακός καθώς οι δυο προσπαθειες που έγιναν για να εκλεγεί διοίκηση που θα αναλάβει την ομάδα στην Γ’ Εθνική απέβησαν άκαρπες, ενω η απερχομενη διοίκηση είχε ξεκαθαρίσει έγκαιρα ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει την νέα περίοδο. Και αυτό παρότι όπως έχει διευκρινιστεί η ομάδα δεν έχει χρέη, διαθέτει οργανωμένη Ακαδημία και σύγχρονο γυμναστήριο.

Η περίπτωση του Κιλκισιακού όμως αποτελεί μια ακόμη απόδειξη πως για να αντέξει και να σταδιοδρομήσει μια ομάδα στο πολυδάπανο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, δεν φθάνει το βάρος της φανέλας που διαθετει ούτε μόνο η ιστορία της και η πόλη την οποία εκπροσωπεί. Χρειάζεται και παράγοντας που θα έχει τη δυνατότητα αλλα και την καρδιά, να βάλει το χέρι στην τσέπη και να χρηματοδοτήσει την ομάδα με ένα σημαντικό ποσό. Αν δεν υπάρχει χρηματοδότης στην Γ’ Εθνική δεν μπορεί να σταδιοδρομήσει καμιά ομάδα όσο ιστορική και οσο βαρειά φανέλα κι αν διαθέτει.

Στην Αγκαθιά υπάρχει η οικογένεια Ματσούκα και στα Τρίκαλα η οικογένεια Παπαδόπουλου και όσο αντέχουν αυτοί και χρηματοδοτούν τις ομάδες τους θα πρωταγωνιστούν και θα διακρίνονται σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζονται. Οταν κάποτε κουραστούν, γιατί είναι βέβαια ότι θα κουραστούν, τότε θα βρεθούν και αυτές εκεί που είναι σήμερα κι άλλες ιστορικές ομάδες της περιοχής μας που κάποτε πρωταγωνιστούσαν στον ποδοσφαιρικό χάρτη της περιοχής μας οπως το Μακροχώρι, η Μελίκη ακόμη και η Νάουσα. Και ίσως πιο κάτω αφού δεν διαθέτουν την ίδια με αυτές οργάνωση και υποδομή.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής