breaking news Νέο

Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων συζήτησε η Φρόσω Καρασαρλίδου με τις Διοικήσεις τους

Τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων συζήτησε η Φρόσω Καρασαρλίδου με τις Διοικήσεις τους

Στο πλαίσιο των καθημερινών επαφών της με φορείς της Ημαθίας, η υποψήφια βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Βέροιας κ. Θωμά Ζιώγα και τα μέλη του ΔΣ, καθώς και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα Αθηνά Πλάτσικα - Τσιπουρίδου.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών έθεσε το θέμα της φορολόγησης, της καθυστέρησης πληρωμής των επαγγελμάτων που παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ, ένα μέτρο που κράτησε στη δουλειά πολλούς επαγγελματίες του χώρου, ενώ θετικό έκρινε το μέτρο των 120 δόσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία (όπου πλέον μπορούν να ρυθμιστούν οι οφειλές τους μετά από μεγάλο «κούρεμα» των προσαυξήσεων, ενώ πολλοί μπορούν να πάρουν και σύνταξη), καθώς και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους χαμηλοεισοδηματίες.

Από τη μεριά του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε ως θετικό μέτρο η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, αλλά, όπως τονίσθηκε, θα έπρεπε να ενισχυθούν και οι επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους δυσκολίες. Τέθηκε το θέμα του δικαιώματος των αυτοαπασχολούμενων να μπορούν με εργόσημο να απασχολούν άτομα περιστασιακά και επ΄αυτού η κα Καρασαρλίδου δεσμεύτηκε να το υποστηρίξει εφόσον είναι και πάλι βουλευτής.

Η κα Καρασαρλίδου τόνισε ότι «πρώτο μέλημα της Κυβέρνησης ήταν η εξασφάλιση της δωρεάν πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία των ανασφάλιστων, που ήταν και δικοί σας συνάδελφοι» και αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία μέσω ρυθμίσεων (120 δόσεις, εξωδικαστικός συμβιβασμός), καθώς και στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης που προβλέπει:

- Σταδιακή μείωση προκαταβολής φόρου στο 50% για φυσικά πρόσωπα και προσωπικές επιχειρήσεις και στο 80% σε νομικά πρόσωπο

- Σταδιακή μείωση του πρώτου κλιμακίου του φόρου εισοδήματος στο 20%

- Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000€ και μείωση συντελεστών για μεγαλύτερα εισοδήματα

-Μείωση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 13% στο 11%

-Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω συνέχισης της διασταύρωσης φορολογικών δηλώσεων - καταθέσεων.

«Θα πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα ώστε να μην επιστρέψουμε ξανά στην εποχή των μνημονίων», τόνισε η κα Καρασαρλίδου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής