breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Γιατρός έδινε για δεκαετίες το δικό του σπέρμα στις εξωσωματικές!

Γιατρός που εξειδικευόταν στην εξωσωματική γονιμοποίηση, διαγράφηκε από τον ιατρικό σύλλογο, επειδή είχε χρησιμοποιήσει το δικό του σπέρμα! Με άλλα λόγια, ο γιατρός έδινε το δικό του σπέρμα ή το σπέρμα άλλων δωρητών κι όχι του συζύγου της γυναίκας ή του δότη που είχε επιλεγεί εκ των προτέρων, στις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις που έκανε επί δεκαετίες στην κλινική του στην Οτάβα του Καναδά.

Η συμπεριφορά του Μπέρναρντ Νόρμαν Μπάρουιν, ηλικίας σήμερα 80 ετών, κρίθηκε «αποτρόπαιη» και «κατακριτέα» από την πειθαρχική επιτροπή του ιατρικού συλλόγου του Οντάριο. Αποτέλεσμα, να διαγραφεί από τις τάξεις του και καταδικάστηκε στην καταβολή προστίμου 10.000 δολαρίων Καναδά (περίπου 6.700 ευρώ).

«Προδώσατε την εμπιστοσύνη (των ασθενών σας) και με τις ενέργειές σας επηρεάσατε επώδυνα ανθρώπους και τις οικογένειές τους και προκαλέσατε ανεπανόρθωτη βλάβη, που θα επηρεάσει αρκετές γενιές», υπογραμμίζει ο ιατρικός σύλλογος στην απόφασή του.

Ο γιατρός δεν παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως. Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι δεν θα προσφύγει κατά της ποινής.

Ο Μπάρουιν είχε ήδη σταματήσει να ασκεί την ιατρική από το 2014, έπειτα από μια πρώτη πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί.

Τότε είχε κριθεί ένοχος για την υποβολή σε εξωσωματική γονιμοποίηση τριών γυναικών με το σπέρμα άλλου δότη κι όχι με αυτό του συζύγου/συντρόφου της γυναίκας ή αυτό του δότη που είχε επιλεγεί από πριν, επικαλούμενος εκείνη την εποχή εσφαλμένο χειρισμό.

Ωστόσο έκτοτε αποτελεί στόχο συλλογικής προσφυγής στη δικαιοσύνη για μια σειρά από γεννήσεις – από 50 ως 100 – μωρών, η σύλληψη των οποίων έγινε εξωσωματικά με τη χρήση του σπέρματος άλλου δότη από το σύζυγο/σύντροφο ή αυτόν που είχε προεπιλεγεί, όπως και με το δικό του σπέρμα σε 11 περιπτώσεις.

*****

Μεγάλο κάζο για 600 νεοναζί σε πόλη της Γερμανίας

Κανένας από τους κατοίκους του Όστριτζ στη Σαξονία της Γερμανίας δεν ήθελε να γίνει το μουσικό φεστιβάλ των νεοναζί «Ασπίδα και Ξίφος» στην πόλη τους. Και βρήκαν έναν απίστευτο τρόπο, για να «διώξουν» τους οπαδούς του ρατσισμού, της βίας και της μισαλλοδοξίας από την πόλη.

Τι έκαναν; Αγόρασαν όσο αλκοόλ υπήρχε στην πόλη, προκειμένου οι νεοναζί να μην έχουν να πιουν σταγόνα. Στο πλευρό τους στάθηκε και η αστυνομία, η οποία εξέδωσε απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ και προχώρησε στην κατάσχεση 4.400 λίτρων αλκοόλ. Οι κάτοικοι του Όστριτζ αγόρασαν 200 κιβώτια μπύρας από τα τοπικά σούπερ μάρκετ. Τι ακολούθησε; Οι νεοναζί που έφταναν στην πόλη, μόλις έβλεπαν ότι δεν υπήρχε σταγόνα αλκοόλ, έκαναν μεταστροφή και έφευγαν. Από τους 600, έφυγαν οι περισσότεροι και το σχέδιο των κατοίκων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

«Κάναμε ένα σχέδιο μια εβδομάδα πριν. Θέλαμε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρχει σταγόνα μπύρας να πιουν», είπε κάτοικος της περιοχής.

*****

Πατάτε κι εσείς τα πεσμένα φύλλα στο δρόμο; Αυτή τη χρήση τους δεν την είχατε φανταστεί…

Αν και οι περισσότεροι από μας πατάμε απρόσεκτα τα φύλλα, που έχουν πέσει στο έδαφος, η Σουζάνα Μπάουερ (Susanna Bauer) τα μαζεύει, για να δημιουργήσει περίτεχνα κροσέ-γλυπτά.

Προσέχοντας να μη θρυμματίσει τα ξερά πεσμένα φύλλα, η Γερμανίδα καλλιτέχνης κόβει κάποια μέρη τους, τα αναδιατάσσει και με βελονάκι τα ενώνει, δημιουργώντας μικρά θαύματα, που χωρούν στην παλάμη ενός χεριού.

Από μικρό παιδάκι έμαθε την τέχνη του κροσέ. Αργότερα, σπούδασε αρχιτεκτονική τοπίου στο πανεπιστήμιο. Για σχεδόν 15 χρόνια ακολούθησε καριέρα στον τομέα κατασκευής μοντέλων. Συνδυάζοντας το χόμπι της παιδικής ηλικίας της, την έκθεσή της στη φύση κατά τη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών της και τις δεξιότητες, τις οποίες απέκτησε στη συνέχεια, έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί με φυσικό τρόπο τα ξερά φύλλα ως καμβά στην τέχνη της.

«Στη δουλειά μου υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ του ευπαθούς και της αντοχής. Κυριολεκτικά, όταν έρχεται η στιγμή να περάσεις ένα λεπτό νήμα μέσα από ένα εύθραυστο φύλλο ή μέσα από ένα λεπτό ξερό κομμάτι ξύλο, αλλά και ευρύτερα, η τρυφερότητα και η ένταση στις ανθρώπινες σχέσεις, η παροδική αλλά και μακροχρόνια ομορφιά της φύσης που μπορούμε να βρούμε στη μικρότερη λεπτομέρεια, η τρωτότητα και η ανθεκτικότητα που μπορεί να μεταφερθεί στη φύση ως σύνολο ή οι ιστορίες ατόμων», εξηγεί η Σουζάνα Μπάουερ.

*****

Ένα κάστρο στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης!

Σύντομα κάτοικοι και επισκέπτες της Νέας Υόρκης θα μπορούν να περάσουν το χρόνο τους σε ένα κάστρο, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν την αμερικανική μεγαλούπολη. Πρόκειται για το κάστρο Μπελβεντέρε στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης, το οποίο (σ.σ. κάστρο) ανοίγει και πάλι την Παρασκευή, 28 Ιουνίου.

Ο Φορέας Διαχείρισης του Σέντραλ Παρκ ανοίγει ξανά το φημισμένο Κάστρο Μπελβεντέρε μετά από μία μακρά περίοδο αποκατάστασης, αναφέρει η Curbed NY.

Το κάστρο χτίστηκε αρχικά το 1858 και λειτούργησε για διάφορους σκοπούς, ήταν το παρατηρητήριο για ολόκληρο το πάρκο, σταθμός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 1980, ωστόσο, το κάστρο αφέθηκε στην παρακμή.

Άνοιξε ξανά ως Κέντρο Επισκεπτών του Σέντραλ Παρκ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και λειτουργούσε, με κάποιες μικρές ανακαινίσεις, ως το 2010.

Το Φεβρουάριο του 2018, έκλεισε επισήμως από το Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου για ανακαίνιση κόστους 12 εκατομμυρίων δολαρίων και διάρκειας 15 μηνών, που χρηματοδοτήθηκε από το The Thompson Family Foundation.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές, σύμφωνα με το Curbed NY, είναι η αντικατάσταση των παραθύρων και των θυρών από υαλοπίνακες, για να δημιουργείται η αίσθηση ότι το κάστρο είναι ανοιχτό, όπως ήθελαν οι αρχιτέκτονές του.

Το σχέδιο για το κάστρο Μπελβεντέρε, ήταν να επιστρέψει στην αρχική του αίγλη και καθαρίστηκαν και επανατοποθετήθηκαν οι πέτρες του, τα ξύλινα περίπτερα και ένα διακοσμητικός ξύλινος πύργος στη βορειοδυτική γωνία του χτίσματος, σύμφωνα με το Φορέα.

Επιπλέον, έχουν αντικατασταθεί οι βεράντες, έχουν εκσυγχρονιστεί τα μηχανικά συστήματα και έχει βελτιωθεί ο εξωτερικός και εσωτερικός φωτισμός.

Μετά την ανακαίνιση, το κάστρο συναντά τον 21ο αιώνα, καθώς διαθέτει πλέον γεωθερμικό σύστημα μηδενικών εκπομπών για ψύξη και θέρμανση.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τα ίδια δημιουργικά πνεύματα πίσω από το ίδιο το πάρκο, τους Fredrick Law Olmsted και Calvert Vaux, που οραματίστηκαν μια κομψή υπαίθρια πλατφόρμα, για να ατενίζουν το πάρκο τους.


Μεγάλο κάζο για 600 νεοναζί σε πόλη της Γερμανίας
Πατάτε κι εσείς τα πεσμένα φύλλα στο δρόμο; Αυτή τη χρήση τους δεν την είχατε φανταστεί…
Ένα κάστρο στην «καρδιά» της Νέας Υόρκης!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής