breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Ποιός και πόσο πληρώνει τα λουλούδια στο Βασιλικό Παλάτι!

Με άνθη και άλλα διακοσμητικά θα στολιστεί το Βασιλικό Παλάτι στην Ισπανία. Λεπτομέρειες για το κόστος αγοράς και άλλα περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας.

Το Συμβούλιο Διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας και Κληρονομιάς αναμένεται να ξοδέψει 114.708 ευρώ για την αγορά λουλουδιών και το στολισμό τους, για να κοσμήσει τα σαλόνια και τις εγκαταστάσεις του Βασιλικού Παλατιού στην Ισπανία, όπως δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αυτό προβλέπεται για την «παροχή ανθέων για τις θεσμικές δραστηριότητες του οργανισμού και τη διακόσμηση των επισήμων σαλονιών κατά την τέλεση επισήμων δραστηριοτήτων».

Το ύψος του συμβολαίου ανέρχεται σε 97.048 ευρώ (που με το ΦΠΑ θα φθάνει τα 114.708 ευρώ) και θα περιλαμβάνει πάνω από 10.000 άνθη από 66 διαφορετικές ποικιλίες, σύμφωνα με τις προσφορές που έχουν κατατεθεί στο σχετικό διαγωνισμό.

*****

Πούλησαν πίνακα του Καραβάτζο πριν από τη δημοπρασία του!

Ο πίνακας «Ιουδήθ και Ολοφέρνης», που οι ειδικοί αποδίδουν στον Καραβάτζο και επρόκειτο να βγει στο σφυρί χθες στη Γαλλία, δόθηκε σε ξένο αγοραστή, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Labarbe.

Ο πίνακας, του οποίου η αξία «εκτιμάτο στα 100 με 150 εκατομμύρια ευρώ, θα εγκαταλείψει το γαλλικό έδαφος», διευκρίνισε η ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών της Τουλούζης στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Η συμφωνία «καλύπτεται από μια δέσμευση απορρήτου όσον αφορά την τιμή πώλησης και την ταυτότητα του αγοραστή», διευκρίνισε ο οίκος, που είχε ανακαλύψει τον πίνακα μέσα σε μια σοφίτα στην Τουλούζη το 2014.

«Γίναμε αποδέκτες μιας προσφοράς, για την οποία ήταν αδύνατον να μην ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες του πίνακα. Το γεγονός ότι αυτή η προσφορά προέρχεται από ένα συλλέκτη, που συνδέεται με ένα μεγάλο μουσείο, έπεισε αυτόν που τον πουλούσε να τη δεχτεί», υπογράμμισε σε ανακοίνωση ο ειδικός στους πίνακες Ερίκ Τυρκίν, από τον οποίο ζητήθηκε να αξιολογήσει το έργο μερικές ημέρες μετά την ανακάλυψή του.

«Είναι καθήκον μας να δεχτούμε την απόφαση του πωλητή – πελάτη μας», πρόσθεσε ο δημοπράτης Μαρκ Λαμπάρμπ.

Μετά την ανακάλυψή του, το γαλλικό κράτος κατέταξε το 2016 τον πίνακα στην κατηγορία του «εθνικού θησαυρού», εμποδίζοντας την πώλησή του στο εξωτερικό έως το Νοέμβριο του 2018. Ωστόσο το κράτος άφησε τελικά να εκπνεύσει η προθεσμία, κατά την οποία μπορούσε το ίδιο να αποκτήσει το έργο.

Η έλλειψη βεβαιότητας για τη γνησιότητά του συνέβαλε κυρίως στην απόφασή του να μην καταστεί αγοραστής. Το θέμα της γνησιότητας του πίνακα δίχασε τους διεθνείς ειδικούς. Αν και οι περισσότεροι διέκριναν σε αυτόν το χέρι του Καραβάτζο, του μεγάλου μετρ του κιαροσκούρο, άλλοι εξέφρασαν αμφιβολίες γιατί θεωρούσαν το συγκεκριμένο πίνακα αντίγραφο του Φλαμανδού ζωγράφου Λουί Φινσόν (1580 – 1617), που φιλοτέχνησε αρκετούς πίνακες στο στιλ του Καραβάτζο.

*****

Αρκούδα κρατούσε άνδρα για ένα μήνα στη φωλιά της!

Μία απίστευτη ιστορία αποκάλυψε η βρετανική - σκανδαλοθηρική - εφημερίδα «The Sun» για έναν άνδρα που κρατούσε επί ένα μήνα στη φωλιά της μία αρκούδα!

Ρώσοι κυνηγοί, που βρίσκονταν σε δάσος έξω από την πόλη Tuva, στη νότια Σιβηρία, αντίκρισαν στις όχθες μίας λίμνης ένα σχεδόν σκελετωμένο ανθρώπινο σώμα, με βαθύτατα τραύματα από αρκούδα.

Όταν προσπάθησαν να δουν από κοντά, κόντεψαν να πέσουν λιπόθυμοι. Ο γενειοφόρος, αποστεωμένος άνδρας, ήταν ζωντανός!

Όπως πληροφορήθηκαν λίγα λεπτά αργότερα, ο άτυχος άνδρας πριν από περίπου ένα μήνα είχε δεχθεί επίθεση από αρκούδα, με αποτέλεσμα να σπάσει η σπονδυλική του στήλη.

Το άγριο θηρίο, αντί να τον κατασπαράξει, τον… μετέφερε – όπως αποκάλυψε ο ίδιος – στη φωλιά του και τον επιτηρούσε όλες αυτές τις εβδομάδες, μέχρι να αποφασίσει αν θα τον σκοτώσει, για να τραφεί.

*****

Τι σκαρφίστηκαν στην Ιταλία για τους πεζούς, που προχωράνε και κοιτάνε το κινητό τους;

Μέτρα προστασίας για τους πεζούς, που έχουν μάτια μόνο για... το κινητό τους, λαμβάνει ο δήμος του Μπολτσάνο στη βόρεια Ιταλία. Οι υπεύθυνοι του δήμου του ιταλικού βορρά αποφάσισαν να τοποθετήσουν μαξιλαράκια σε εμφανές φούξια χρώμα στους στύλους και τις πινακίδες, προκειμένου να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα όσων περπατούν στο δρόμο, έχοντας την προσοχή τους στραμμένη στο κινητό τους.

Η ιδέα αυτή της επένδυσης των στύλων εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας συνειδητοποίησης #staysmart, που προωθεί η περιφέρεια του Άλτο Άντιτζε, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό για μία ορθολογική και συνετή χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Πάνω στους «προφυλακτήρες κεφαλιών» (paratesta) αυτούς, εξόν από την ένδειξη με το ανθρωπάκι που έχει μάτια μόνο για το κινητό του, σημειώνεται επίσης και ο ιστότοπος της πρωτοβουλίας – staysmart.it – στον οποίο παρατίθενται πέντε συμβουλές, για να βελτιωθεί η σχέση που έχει ο άνθρωπος με τις ηλεκτρονικές συσκευές του :

Να «σερφάρει» στο διαδίκτυο μόνο με τη χρήση του wi-fi, ώστε να αποφεύγει την υπερβολική έκθεσή του σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τη χρήση του δικτύου 4G του κινητού.

Να κλείνει τη συσκευή του το βράδυ, ή την ώρα του φαγητού.

Να μην το χρησιμοποιεί, ενώ οδηγεί και

Να έχει ενεργοποιημένη την εφαρμογή του γεωεντοπισμού σε περίπτωση εκτάκτων φαινομένων.

Η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες, έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από τους κατοίκους του Μπολτσάνο, οι οποίοι μάλιστα προωθούν την πρωτοτυπία αυτή μέσω των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, συμβάλλοντας στην επιτυχία του εγχειρήματος αυτού.

*****

Ο φιλήσυχος οικογενειάρχης που στραγγάλιζε ανθρώπους 17 χρόνια!

Ο Ντένις Ρέιντερ είναι ένας από τους γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους των τελευταίων ετών. Σκότωσε 10 άτομα, από το 1974 μέχρι και το 1991, στην Ουιτσιτά του Κάνσας. Έχει μείνει γνωστός στην ιστορία με το ψευδώνυμο «BTΚ Killer» (όπως αυτοαποκαλείτο, χρησιμοποιώντας τα αρχικά των λέξεων Δένω – Βασανίζω – Σκοτώνω), λόγω της μεθόδου που ακολουθούσε με τα θύματά του.

Επί δεκαετίες, ο BTK έπαιζε με τις διωκτικές αρχές το παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό, καθώς μετά κάθε έγκλημα άφηνε ενδείξεις στον τόπο του εγκλήματος, για να τις παραπλανήσει και έστελνε επιστολές, προκαλώντας τους να τον πιάσουν.


Πούλησαν πίνακα του Καραβάτζο πριν από τη δημοπρασία του!
Αρκούδα κρατούσε άνδρα για ένα μήνα στη φωλιά της!
Τι σκαρφίστηκαν στην Ιταλία για τους πεζούς, που προχωράνε και κοιτάνε το κινητό τους;
Ο φιλήσυχος οικογενειάρχης που στραγγάλιζε ανθρώπους 17 χρόνια!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής