breaking news Νέο

«Θύελλα» αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης για μαθητές δημοτικού της Νάουσας

  • «Θύελλα» αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης για μαθητές δημοτικού της Νάουσας
  • «Θύελλα» αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης για μαθητές δημοτικού της Νάουσας

Νέες αντιδράσεις, αυτή τη φορά από γονείς μαθητών του 1ου και του 10ου δημοτικού σχολείου Νάουσας, προκάλεσε η κατανομή μαθητών από τη διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας, Αναστασία Μαυρίδου, στα δυο γυμνάσια της πόλης. Σε ανακοίνωση-καταγγελία τους κάνουν λόγο για επιλεκτική επιλογή παιδιών, η οποία στερείται νομιμότητας, ενώ, όπως μας δήλωσαν εκπρόσωποί τους, οι οποίοι βρέθηκαν στο χώρο παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάουσα και συνομίλησαν με τον υφυπουργό Άγγελο Τόλκα και τη βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου, τους απασχολεί, πέραν των άλλων, η επικινδυνότητα πρόσβασης των παιδιών τους στο χώρο του 2ου Γυμνασίου. Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης αναφέρθηκε στη συνάντησή του με την κα. Μαυρίδου, η οποία επέμεινε στην απόφασή της, λέγοντάς του ότι, αν δεν γίνει η προταθείσα από την ίδια κατανομή των μαθητών, υπάρχει κίνδυνος για τη συνέχιση της λειτουργίας του 2ου Γυμνασίου.

Σε επιστολή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Νάουσας, αναφέρει τα εξής :

«Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αναγκάζονται γονείς και παιδιά να έρχονται αντιμέτωποι με μία από τις  αποφάσεις της Δ/ντριας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αφορά τη φοίτηση των παιδιών στο γυμνάσιο. Στην προσπάθεια της η Δ/ντρια να μοιράσει τα παιδιά στα τρία υπάρχοντα γυμνάσια (σημειωτέον πως ο αριθμός των παιδιών δεν είναι απλά ο διαιρετέος μιας διαίρεσης και ούτε μια διαίρεση είναι πάντοτε τέλεια) εξέδωσε τη σχετική της απόφαση εντελώς ξαφνικά, χωρίς καμία στην κυριολεξία σκέψη και χωρίς να γνωρίζει κατ’ ελάχιστο την περιοχή (και ας είναι ο χάρτης της Νάουσας στο γραφείο της). Άλλωστε αυτό το έχει αποδείξει από την προχειρότητα με την οποία εξέδωσε προηγούμενη απόφασή της και που αφορούσε το 5ο Δημοτικό και την οποία μετέπειτα ορθώς ανακάλεσε. Χωρίς λοιπόν καμία προηγούμενη ενημέρωση και ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά για λίγο ακόμη αποφασίζεται να εγγραφούν παιδιά σε γυμνάσια διαφορετικά από αυτά στα οποία έχει από την αρχή της χρονιάς καθοριστεί και διαφορετικά από αυτά στα οποία έχουν αποσταλεί ήδη τα απολυτήρια των παιδιών.  Αυτήν την φορά τα δημοτικά που αναφέρονται στην απόφασή της είναι το 1ο και το 10ο δημοτικό.

Πιο συγκεκριμένα παιδιά του 1ου Δημοτικού Νάουσας θα πρέπει να εγγραφούν στο 2ο Γυμνάσιο αντί του 1ου Γυμνασίου και παιδιά του 10ου δημοτικού θα πρέπει να εγγραφούν στο 1ο Γυμνάσιο αντί του 3ου Γυμνασίου. Η δε επιλογή των παιδιών αυτών γίνεται επιλεκτικά και χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα δημοτικά σχολεία. Πρόκειται λοιπόν για μία απόφαση που στερείται νομιμότητας, ενώ τα κριτήρια δε που οδήγησαν την Δ/ντρια της δευτεροβάθμιας στην σύνταξη της εν λόγω απόφασης  δεν είναι ξεκάθαρα. 

Αναλυτικότερα, η εφαρμογή της εν λόγω απόφασης θα έχει ως αποτέλεσμα παιδιά που κατοικούν σε μία συγκεκριμένη οδό στη Νάουσα και ανήκουν στο 1ο δημοτικό να συνεχίσουν τη φοίτηση τους στο 2ο γυμνάσιο ενώ παιδιά που κατοικούν στην ίδια οδό και αποφοίτησαν από το 7ο δημοτικό να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο 1ο γυμνάσιο, κάτι που είναι ολοφάνερο ότι στερείται λογικής και όχι μόνο. Κάτι αντίστοιχο  συμβαίνει και για τα παιδιά του 10ου δημοτικού σχολείου. Μάλιστα επιλέχθηκε και παιδί που κατοικεί σε απόσταση αναπνοής από το 3ο Γυμνάσιο να φοιτήσει στο 1ο Γυμνάσιο. Συνεπώς δεν μπορούμε να μιλάμε για μία κατανομή παιδιών, έστω και πρόχειρη, βάση των διευθύνσεων. Γίνεται δηλαδή μία επιλογή με κριτήρια άγνωστα προς εμάς και γι’ αυτό και υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια. 

Έχουν γίνει επαφές με ανθρώπους οι οποίοι κατέχουν το χρονικό αυτό διάστημα θεσμικό ρόλο. Όλοι τους συμφωνούν και μιλούν ότι η απόφαση της Δ/ντριας της δευτεροβάθμιας είναι άστοχη και άκαιρη. Οι γονείς εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους και επιφυλάσσονται για κάθε έννομη ενέργεια. Η Δ/ντρια κωφεύει και η απόφαση παραμένει ως έχει. Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες σας.

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Νάουσας, οι γονείς και τα παιδιά».

 

Στη φωτογραφία μας μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελο Τόλκα και τη βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου, λίγο πριν την προεκλογική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος στη Νάουσα, διαμαρτυρόμενα για την ενέργεια της κας. Μαυρίδου


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής