breaking news Νέο

Παράταση του ρωσικού αντιεμπάργκο μέχρι τα τέλη του 2020, μετά από απόφαση της ΕΕ για συνέχιση των κυρώσεων στη Ρωσία!

Παράταση του ρωσικού αντιεμπάργκο μέχρι τα τέλη του 2020, μετά από απόφαση της ΕΕ για συνέχιση των κυρώσεων στη Ρωσία!

Προφανώς κανένα μεγάλο ελληνικό κανάλι, ειδικά η κυβερνητική ΕΡΤ, δεν θεώρησε άξια αναφοράς την απόφαση του συμβουλίου αρχηγών της ΕΕ (μεταξύ τους και ο Έλληνας πρωθυπουργός), την περασμένη βδομάδα, να παρατείνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Ως αντίμετρο, ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε τη συνέχιση του αντιεμπάργκο της χώρας του στα νωπά προϊόντα των χωρών της ΕΕ, που συμπληρώνει πέντε χρόνια εφαρμογής και έχει πλήξει τα μέγιστα το ροδάκινο της Ημαθίας και φυσικά όχι τις πωλήσεις της Μερσεντές και της BMW! H επιτροπή γεωργίας της Κομισιόν, στο ρόλο του «Ποντίου Πιλάτου», αποφάσισε τη μη συνέχιση της καταβολής αποζημιώσεων στους παραγωγούς, που πλήττονται από την απόφασή της, αφήνοντας στο έλεος του Θεού τους αγρότες μας.

Το Μάρτιο του 2014, με αφορμή την κατάσταση στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και μια σειρά άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Ελβετία, η Νέα Ζηλανδία και Ισλανδία, άρχισαν να επιβάλλουν κυρώσεις  στη Ρωσία. Στις 6 Αυγούστου του 2014, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα, βάσει του οποίου την επομένη ημέρα η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τις εισαγωγές σειράς τροφίμων από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Από το εμπάργκο η ρωσική οικονομία έχει «χάσει» περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια, την ίδια ώρα, όμως, όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο Βλάντιμιρ Πούτιν, η Ευρώπη έχει απολέσει 240 δισεκατομμύρια, οι ΗΠΑ 17 δισεκατομμύρια και η Ιαπωνία 27 δισεκατομμύρια!

Η επόμενη κυβέρνηση, που θα προκύψει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, πρέπει να θέσει επιτακτικά στην Κομισιόν το ζήτημα της αποζημίωσης των παραγωγών μας, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτε να είναι τα εξιλαστήρια θύματα ενός ανόητου οικονομικού πολέμου, για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, που αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής