breaking news Νέο

Και Λένιν και Ρασπούτιν - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Και Λένιν και Ρασπούτιν - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

- Η φτώχεια επειδή προϋποθέτει τόσο τις παλιές όσο και τις μελλοντικές δυστυχίες είναι πολύ δύσκολο να οριστεί και ακόμα πιο δύσκολο να υπολογιστεί αριθμητικά.

- Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 είχε υπολογιστεί κατά προσέγγιση  στα 30.000.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την προϋπόθεση  ότι κάθε άτομο που κατατάσσονταν στην κατηγορία του φτωχού δεν διέθετε το μισό του μέσου κατά κεφαλήν εισοδήματος της χώρας του.

- Μέσα στα 30 εκατομμύρια συμπεριλαμβάνονταν και οι φτωχοί της Ελλάδας και το στοιχείο αυτό πρέπει να αναπροσαρμοστεί προς τα πάνω σ' ότι αφορά τη χώρα μας γιατί μεσολάβησαν δυο πράγματα.

- Το πρώτο είναι αυτό που προκάλεσε η κρίση, η στασιμότητα του εισοδήματος και η κατάργηση της μεσαίας τάξης.

- Το δεύτερο ότι στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας καλοέκατσε η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ του Τσίπρα, του  ΚΑΜΜΕΝΟΥ του Παπαγγελόπουλου, της Παπακώστα, του Κουίκ, της Κουντουρά και όλων των λοιπών που σκαρφάλωσαν σε θέσεις κλειδιά των ειδικών μετακλητών θέσεων.

- Έτσι στην παραδοσιακή φτώχεια, όλων εκείνων που παρέμειναν στο περιθώριο της οικονομικής ανάπτυξης που χαρακτήριζε παλιές δεκαετίες προστέθηκαν οι νέες μορφές φτώχειας που προήλθαν από την υπερφορολόγηση και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ των μαλιστάνθρωπων που για να ικανοποιήσουν τις επιταγές των Τροϊκανών για εξωπραγματικά υπερπλεονάσματα, φτωχοποίησαν την μεσαία τάξη.

- “Χρημάτων πάντων μέτρον άνθρωπος”, έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, γιατί δεν είναι ούτε το κράτος, ούτε το πολιτικό κόμμα που φέρνουν την ευτυχία, επειδή γι' αυτό το πράγμα χρεωμένος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.

- Ο σημερινός όμως πρωθυπουργός είναι ο μόνος άνθρωπος στη χώρα που ό,τι ψέμα και αν έλεγε κάποτε σχεδόν όλοι πίστευαν ότι είναι αλήθεια.

- Άλλαζε όνομα στην Τρόϊκα, την έλεγε θεσμούς και καθάριζε, γιατί όλοι γρήγορα στο θυμικό τους περνούσαν το ψέμα ως αλήθεια.

- Θα βαρούν τα νταούλια και θα χορεύουν  οι θεσμοί παινευόταν και αρκετοί έβγαιναν στις πλατείες για να απολαύσουν τους χορούς.

- Θα δώσει τα παπούτσια στο χέρι της Frau Merkel και έγινε ο πιο ορκισμένος Μερκελιστής.

- Ο Πατακός και ο Παπαδόπουλος έκαναν το γνωστό αντιβασιλικό δημοψήφισμα και στην εφημερίδα “Βραδυνή” της εποχής υπήρχε το σκίτσο που ο κρητικός τραγουδούσε: το πρωί ψηφίζεις ΟΧΙ και το βράδυ βγαίνει ΝΑΙ.

- Το ίδιο έγινε και στο δημοψήφισμα της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ όπου ο κόσμος το πρωί ψήφισε ΟΧΙ και το βράδυ ο Τσίπρας το έκανε ΝΑΙ.

- Ήρθε βέβαια ένας καιρός που ο κ. Τσίπρας έμεινε να είναι ο μόνος που πίστευει τα ψέματα που λέει 'και  βγαίνει σε ένα προεκλογικό τηλεοπτικό μήνυμα λεγοντας : “τώρα ο κόσμος ξέρει και εμάς”.

- Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος γνώρισε πια και την ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ των ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ και ΛΕΝΙΝ όπως γνωρίζει και την παλιά αστική ΔΕΞΙΑ του Μητσοτάκη

- Ο κόσμος όμως ξέρει ότι η χώρα ξέμεινε από προοδευτική πρόταση αφού αυτοί που παρίσταναν τους προοδευτικούς και τους αριστερούς έχασαν κάθε ηθικό πλεονέκτημα και κατήντησαν ουραγοί του Παπαγγελόπουλου.

- Ο κόσμος της κεντροαριστεράς και της  προόδου αυτή τη στιγμή μένει ξέμπαρκος και μετέωρος αναμένοντας μετεκλογικές εξελίξεις οι οποίες δεν μπορεί παρά να προέλθουν από μια πραγματικά δημοκρατική σοσιαλιστική πρόταση, ενός πραγματικού σοσιαλιστικού κόμματος όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ που σήμερα βρίσκεται εν υπνώσει.

   

                                                                          Τάσος Τασιόπουλος

 

ΥΓ1. Η μεγαλύτερη πολιτική αλητεία είναι η προσωπική εμπάθεια.

- Και αυτό δυστυχώς ανάμεσα σε αλλά επικράτησε στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις της κατάντιας στο δήμο Αλεξάνδρειας.

- Τόσο και τέτοια πολιτική μικρότητα από τους θεωρούμενους μεγαλοΠΑΣΟΚΟΥΣ του παρελθόντος που δηλητηριάζουν ακόμα μερικούς αμαθείς.

ΥΓ2. Καταλυτικές παρουσίες των Ανδρουλάκη και Γερουλάνου σε τηλεοπτικά κανάλια. Πόσο μακριά από τους τοπικούς εμπαθείς.

ΥΓ3. Από ότι φαίνεται οι δημότες ως πολίτες έχουν έναν εκλογικό στόχο. Να διώξουν. Και έρχονται τρέχοντας να διώξουν τους φεύγοντες.

ΥΓ4. Τσίπρας και αποτυχία στα ελληνοτουρκικά είναι απόλυτα συνυφασμένα. Για την Ουκρανία συγκεκριμένα μέτρα καταστολής, για την Ανατ.Μεσόγειο και την Ελλάδα μόνον ευχές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

- Αυτά παθαίνεις όταν είσαι μαλιστάνθρωπους. Αυτά παθαίνεις όταν δημιουργείς Πρέσπες.

ΥΓ5. Μεγάλο φρένο ο Ρουβίκωνας δεν επιτρέπει στον σύντροφο Τσίπρα να δεχτεί σαν θεματική του DIBATE την ασφάλεια.

ΥΓ6. Ο Τσίπρας δεν κατήργησε τα μνημόνια. Ψήφησε το τρίτο και εφαρμόζει το τέταρτο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής