breaking news Νέο

Λόγια σταράτα από το Θόδωρο!

Λόγια σταράτα από το Θόδωρο!

Ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, αγρότης - συνδικαλιστής και (για πρώτη φορά) υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ. στην Ημαθία, στις επικείμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου, υπήρξε το πρόσωπο που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Παρασκευής, 28 Ιουνίου 2019, «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» (12.00-13.00) του Ράδιο Αιχμή 102,8 fm, την οποία παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή.

Στο ερώτημα για το πως ένα αγροτικό στέλεχος θέλει από «τα αλώνια να βρεθεί στα... σαλόνια», ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου απάντησε : «Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσουν τα σαλόνια. Μην ξεχνάμε όμως ότι σ' αυτό το Κοινοβούλιο θα πρέπει να εκπροσωπούνται και οι αγρότες. Θεωρώ, λοιπόν, ότι ωρίμασαν οι συνθήκες και πως θα πρέπει ο Έλληνας αγρότης να εκπροσωπείται στο Κοινοβούλιο. Γι' αυτό και αποφάσισα να κατέβω βουλευτής, όπως χαίρομαι και για την απόφαση του αγρότη συναδέλφου μας, Δημήτρη Τσιουλάκου, να είναι και αυτός υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στην Ημαθία. Και μακάρι και άλλα πρόσωπα από το χώρο μας με άλλες παρατάξεις να είναι και αυτά υποψήφιοι βουλευτές».

Ο ίδιος, σχολιάζοντας την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό τομέα, χαρακτήρισε αυτήν «αποτυχημένη και χαμένη τετραετία», σημειώνοντας πως «είναι μια τετραετία, η οποία μας οδήγησε τάχιστα στο γκρεμό, καθ' ότι υπήρξε μια απραξία στον αγροτικό χώρο, με ψέματα και υποσχέσεις».

Για το γεγονός ότι και το ΠΑΣΟΚ, τώρα ΚΙΝ.ΑΛ., ψήφισε μνημόνια, ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου είχε να πει : «Το 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε τη χώρα, αυτή ήταν χρεοκοπημένη. Όμως δεν υπήρξε καμία διάταξη, που να είχε επιφέρει αλλαγή και που δεν άγγιξε τον αγροτικό χώρο. Αλλά άγγιξε τις τσέπες υψηλά ιστάμενων».

Κληθείς να τοποθετηθεί για το ότι θα προέτρεπε έναν αγρότη να μην ψηφίσει ΝΔ, είπε : «Γιατί η ΝΔ θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξωθεί τον αγροτικό κόσμο σ' ένα στραγγαλισμό, όπου απώτερος σκοπός είναι η γη να περάσει στα χέρια λίγων και με μειωμένο κόστος».

Ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, στηλιτεύοντας την κίνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ να πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «είναι αυτά που έβριζαν πριν πάρει την εξουσία και όταν βγήκε κυβέρνηση, πήγαν εκεί. Ας πάνε όλοι μαζί στις 8 Ιουλίου να κλάψουν τον πόνο τους. Τέτοια πρόσωπα δεν τα χρειάζεται η κοινωνία», ενώ φάνηκε αισιόδοξος σ' ό,τι αφορά στην προοπτική το ΚΙΝ.ΑΛ. στην Ημαθία να πάρει τη 1 από τις 4 έδρες. «Ναι το πιστεύω», είπε.

«Και αυτό φαίνεται από το ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. αποκτά δυναμική κι ότι με την άνοδο αυτή που έχει, να μπορέσει να μεταφραστεί στην πράξη το κέρδος μιας έδρας στο νομό».

Τέλος, ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε πως «εγώ προέρχομαι από το χώρο της οργάνωσης και θέλω να στηρίξω έναν κόσμο, να στηρίξω το εισόδημά του. Παλεύω σ' όλη μου τη ζωή για την ύπαρξη της μεσαίας τάξης και την αναζωογόνησή της».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής