breaking news Νέο

Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2019» από τον «Ευστάθιο Χωραφά» Πατρίδας

  • Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2019» από τον «Ευστάθιο Χωραφά» Πατρίδας
  • Πολιτιστικές εκδηλώσεις «Καλοκαίρι 2019» από τον «Ευστάθιο Χωραφά» Πατρίδας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, 1ης Ιουλίου, ο πρόεδρος του «Ευστάθιου Χωραφά» Αντώνης Καγκελίδης, για τις εξαήμερες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει, για μια ακόμη χρονιά, από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου, ο σύλλογος, προς τιμή του εορτάζοντος Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Πατρίδας. Ο κ. Καγκελίδης ευχαρίστησε τα μέσα επικοινωνίας για την προβολή των εκδηλώσεων, λέγοντας ότι μέλημα της διοίκησής του είναι να γίνονται ποιοτικές εκδηλώσεις, που έχουν τόσο θρησκευτικό χαρακτήρα, όσο και πολιτιστικό, επισημαίνοντας ότι για αυτό το λόγο οι εκδηλώσεις έχουν σταθερή ημερομηνία και δεν γίνονται Σαββατοκύριακα, που θα ήταν πιο εμπορικές.

Φέτος οι εκδηλώσεις θα ανοίξουν την Κυριακή 21η Ιουλίου, με την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Αγία Παρασκευή Πατρίδας, ενώ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ανοίξουν με την ποντιακή θεατρική παράσταση «Τα΄απάν αφκά», που είναι μια διασκευή του «Μπακαλόγατου». Δεύτερη και τρίτη βραδιά θα είναι αφιερωμένη στην ποντιακή παράδοση, ενώ οι τελευταίες τρεις εκδηλώσεις περιλαμβάνουν «βαριά» σχήματα. Την Τετάρτη 24 Ιουλίου με τον Καψάλη και άλλους καλλιτέχνες της δημοτικής και λαϊκής μουσικής, ενώ την Πέμπτη 25 Ιουλίου με Ζαφείρη Μελά και Εβίτα Σερέτη και την Παρασκευή 26η Ιουλίου με Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιο Διονυσίου και Θανάση Πολυκανδριώτη! Όπως τόνισε ο κ. Καγκελίδης, όλοι οι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν το ελάχιστο 4,5 ώρες, ώστε να μη μείνουν παραπονεμένοι και αυτοί που θα προσέλθουν αργά. Η τιμή εισόδου των δυο τελευταίων βραδιών θα είναι 8 ευρώ με ένα κρεατικό. Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, που χρηματοδοτήθηκαν για τις τρεις πρώτες μέρες από το Leader, θα γίνει και ποδοσφαιρικό τουρνουά των ακαδημιών του συλλόγου, 20 με 22 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο της Πατρίδας. Ακόμη ο κ. Καγκελίδης αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο των εκδηλώσεων, με τη βοήθεια από τα έσοδα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και φορείς της περιοχής.

Στο πλευρό του κ. Καγκελίδη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ήταν ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Σιδηρόπουλος, η κόρη του οποίου, Αναστασία, κλήθηκε στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών και το μέλος της διοίκησης, Βασίλης Τραντίδης, ο οποίος ευχήθηκε το…καλύτερο. Να είναι καλός ο καιρός στο εξαήμερο της διεξαγωγής των εκδηλώσεων!

 

 Πρόγραμμα εκδηλώσεων Καλοκαίρι 2019

Κυριακή 21.07
- 9.30π.μ. Συμβολική επίσκεψη - εκδήλωση στην Ι.Μ. Παναγία Σουμελά
- 7.00μ.μ. Υποδοχή Λειψάνων Αγίων Ραφαήλ - Νικολάου και Ειρήνης στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Πατρίδας
- 9.00μ.μ. Αγιασμός Έναρξης Εκδηλώσεων
- 9.30μ.μ. Χορευτικά παραδοσιακά
- 10.00μ.μ. Θεατρική παράσταση: Τ’ απάν αφκά
- 11.30μ.μ. Δημοτική-Ποντιακή βραδιά με τους: Παυλάκη Καγκελίδη, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Γιάννη Κων/νίδη, Γιάννη Χωραφαΐδη κ.α. τοπικούς καλλιτέχνες

Δευτέρα 22.07
- 9.30μ.μ. Χορευτικά παραδοσιακά
- 10.00μ.μ. Δημοτική-Ποντιακή βραδιά με τους Σ.Σαββίδη, Αχ.Βασιλειάδη, Δ.Ακριτίδη, Κ.Σιαμίδη, Γ.Κουρτίδη, Γκουτσελίκα και Υιοί κ.α. τοπικούς καλλιτέχνες

Τρίτη 23.07
- 9.30μ.μ. Χορευτικά παραδοσιακά
- 10.00μ.μ. Δημοτική-Ποντιακή βραδιά με τους Γ.Τσιτιρίδη, Κ.Παπαδόπουλο, Θ.Μπαιρακτάρη, Σ.Αλεξανδρίδη, Χ.Αθανασιάδη, Χ.Αδαμόπουλο κ.α. τοπικούς καλλιτέχνες.

Τετάρτη 24.07
- 9.30μ.μ. Δημοτική Λαϊκή βραδιά με τους Γ. Καψάλη - Γ.Γρίβα - Μ.Τζίκο - K.Καραπαναγιωτίδη κ.α. τοπικούς καλλιτέχνες.

Πέμπτη 25.07
- 7.00μ.μ. Εσπερινός στο ιερό ναό Αγ.Παρασκευής Πατρίδας
- 9.30μ.μ. Ζ.Μελάς - Ε.Σερετη κ.α. τοπικούς καλλιτέχνες.

Παρασκευή 26.07
- 7.30π.μ. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πατρίδας
- 9.30μ.μ. Π.Παπαδοπούλου - Σ.Διονυσίου - Θ.Πολυκανδριώτη - Ζ.Κασιάρα - Χ.Αδαμόπουλο κ.α. τοπικούς καλλιτέχνες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής