breaking news Νέο

Λόγια σταράτα από το Νίκο!

Λόγια σταράτα από το Νίκο!

Την πεποίθησή του πως το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ισχυρό στην επόμενη βουλή και στην Ημαθία θα πάρει μία έδρα, εξέφρασε ο Νίκος Μπρουσκέλης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Ημαθία, φιλοξενούμενος στη χθεσινή εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» (12.00-13.00), που παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Τουτουντζίδης, στο Ράδιο Αιχμή 102,8 fm, που μεταδίδεται και ιντερνετικά στη διεύθυνση www.imerisia-ver.gr.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, επεσήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε και απέτυχε. Οι πολίτες που τους πίστεψαν, δεν έχουν κανέναν λόγο πλέον να στηρίξουν μια κυβέρνηση, που δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τις ανάγκες των πολλών», ενώ σ' ό,τι αφορά στη ΝΔ, σημείωσε χαρακτηριστικά : «Τα φτιασίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν περνάνε. Ξέρει ο λαός τι έγινε, οπότε το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι αξιόπιστο».

Στο ερώτημα τι διαφορετικό προβάλλει το ΚΙΝ.ΑΛ. σε σχέση με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Μπρουσκέλης είπε : «Έχουμε διαφορές με τη ΝΔ, η οποία είναι παραδοσιακός μας αντίπαλος. Η ΝΔ έχει μία συγκεκριμένη πολιτική. Λέει "ναι" στο άνοιγμα επενδύσεων, αλλά δεν λέει για νέες θέσεις εργασίας και δεν μιλά για τους ανασφάλιστους. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, ναι μεν παρουσιάζει ένα κοινωνικό πρόσωπο, αλλά πρόσωπο ελεημοσύνης. Κι όχι κοινωνικό πρόσωπο που το έχει ανάγκη ο τόπος. Δεν λέει πως θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και πως θα το κάνει αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε και θα τιμωρηθεί για πολλούς λόγους. Λόγους, όπως για το ύφος του, την αλαζονεία του και τα ψέματά του».

Κληθείς να τοποθετηθεί για ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της Ημαθίας, το αγροτικό ζήτημα, ο Νίκος Μπρουσκέλης, επεσήμανε : «Ο αγρότης της Ημαθίας, εδώ και 4 χρόνια παλεύει καθημερινά για την επιβίωσή του εντελώς μόνος, αφού η κυβέρνηση, αντί να εφαρμόσει αυτά που του υποσχέθηκε, εξαπέλυσε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του. Θα εγγυηθούμε άμεσα : Μείωση του φόρου για τους αγρότες στο 13% και ακατάσχετο και αφορολόγητο για τις επιδοτήσεις.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε μια πολιτική δύναμη, που θα έχει την πείρα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη γνώση της διαχρονικής προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης, για να διασφαλίσει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στη χώρα.

Οι καθημερινές μου επαφές με τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας είναι μια σπουδή πάνω στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το θέμα του εμπάργκο της Ρωσίας στα ελληνικά ροδάκινα για παράδειγμα, δεν έχει αντιμετωπισθεί επαρκώς από την κυβέρνηση (νέες διακρατικές συμφωνίες, άνοιγμα σε νέες αγορές), με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αναγκάζονται να πουλάνε την παραγωγή τους σε εξευτελιστικές τιμές σε επιτήδειους. Αυτό σημαίνει ότι χρόνο με το χρόνο τα περιθώρια ανάκαμψης μικραίνουν και η αλλαγή πολιτικής σ' αυτό τον τομέα είναι επιτακτική. Θα πρέπει να προωθήσουμε άμεσα πολιτικές, που έχουν να κάνουν με ένα νέο συνεργατικό πλαίσιο, που θα συμπεριλαμβάνει και τους μικρούς παραγωγούς και θα τους βοηθήσει να αυτοοργανωθούν και να προωθούν τα προϊόντα τους, ξεκινώντας πρώτα από το εσωτερικό, κλείνοντας αρχικά την ψαλίδα των τιμών από το χωράφι στα σημεία πώλησης και στη συνέχεια, σε συνεργασία με υγιή συνεταιριστικά σχήματα, να προωθούν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι σημαντικές και δεν πρέπει να χάσουμε άλλη ευκαιρία. Ψήφος στο ΚΙΝ.ΑΛ. σημαίνει ότι όλα αυτά τα προβλήματα, που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο, θα έρθουν στο τραπέζι των συζητήσεων άμεσα προς επίλυση.

Τέλος, στο ερώτημα για το εάν στις 8 Ιουλίου θα έχουμε κυβέρνηση, ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά : «Κυβέρνηση θα υπάρχει. Εμείς δεν μπαίνουμε στο "τρυπάκι" αυτής της ιστορίας. Εμείς λέμε "όχι" και στους δύο. Γι' αυτό την Κυριακή 7 Ιουλίου, ισχυρό ΚΙΝ.ΑΛ. για επιστροφή στη λογική».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής