breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Έκανε ηλιοθεραπεία στον κήπο του και έπεσε από τον ουρανό… ένα πτώμα!

Σοκ έχει προκαλέσει στη βρετανική κοινή γνώμη (και όχι μόνο) η είδηση πως ένας άνδρας έπεσε... από αεροπλάνο στην αυλή ενός σπιτιού!

Ο μετανάστης έπεσε την Κυριακή (30.06.2019) από αεροπλάνο της Kenya Airways, το οποίο βρισκόταν σε διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στη Βρετανία.

Έπεσε στον κήπο ενός σπιτιού στο Κλάμπχαμ, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, όπου ένας άνδρας έκανε ηλιοθεραπεία, όπως διηγήθηκε γείτονάς του, τον οποίο επικαλείται το Press Association.

Ο γείτονας πρόσθεσε ότι άκουσε ένα δυνατό θόρυβο και κοίταξε από το παράθυρο.

«Νόμιζα ότι κοιμόταν, αλλά είδα αίματα παντού»

«Αρχικά πίστεψα ότι ήταν ένας άστεγος, που κοιμόταν στον κήπο», εξήγησε. «Φορούσε τα ρούχα του. Κοίταξα πιο προσεκτικά και είδα ότι υπήρχε αίμα σε όλους τους τοίχους του κήπου», περιέγραψε. «Αμέσως κατάλαβα ότι είχε πέσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο γείτονάς του, στον κήπο του οποίου προσγειώθηκε ο άνδρας, ήταν «αναστατωμένος». «Έκανε ηλιοθεραπεία και ένας άνδρας έπεσε ένα μέτρο μακριά του», εξήγησε.

Το ατύχημα συνέβη μερικές εκατοντάδες μέτρα από ένα πολυσύχναστο πάρκο.

Το πτώμα έπεσε στο έδαφος με τόση δύναμη, που προκάλεσε τρύπα στο γρασίδι και στα πλακάκια του κήπου, όπως δείχνει η φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα The Sun.

«Ένας από τους λόγους, που το πτώμα ήταν άθικτο, ήταν ότι είχε γίνει σαν παγοκολώνα», επεσήμανε, ενώ πρόσθεσε : «Μίλησα (με τις αρχές στο) Χίθροου και μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει μία φορά στα πέντε χρόνια. Και άλλος άνδρας στο παρελθόν είχε παγώσει όπως αυτός, είχε γίνει σαν παγοκολώνα».

Η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται «για ένα λαθρεπιβάτη, ο οποίος έπεσε την ώρα της προσγείωσης», όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Σκότλαντ Γιαρντ. Μετά την προσγείωση του αεροπλάνου, στο χώρο του συστήματος προσγείωσης βρέθηκαν μια τσάντα, νερό και μερικά τρόφιμα, εξήγησε η αστυνομία.

*****

Αυτή είναι η αλήθεια για το «διαστημικό πούρο»

Οι επιστήμονες έδωσαν στη δημοσιότητα το καταληκτικό πόρισμά τους για το περίεργο σαν... πούρο διαστρικό σώμα «Ομουαμούα» (σημαίνει «αγγελιοφόρος από μακριά» στη γλώσσα της Χαβάης), που εισέβαλε στο ηλιακό μας σύστημα και έγινε αντιληπτό τον Οκτώβριο του 2017, ενώ αυτή τη στιγμή απομακρύνεται από τη Γη και βρίσκεται πέρα από τον Κρόνο.

Αντίθετα με τις εικασίες ορισμένων περί διαστημοπλοίου, οι επιστήμονες, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας «Nature Astronomy», αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι διαστημικό «πούρο» είναι διαστημόπλοιο.

Μπορεί ακόμη να μην έχουν καταλήξει τι ακριβώς είναι (πιθανώς ένα πλανητικό θραύσμα, που εκτοξεύθηκε από άλλο ηλιακό σύστημα), αλλά είναι σίγουροι ότι δεν είναι εξωγήινο σκάφος.

Οι αστρονόμοι μελέτησαν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, που συνέλεξαν μεταξύ 14 Οκτωβρίου 2017 και 2 Ιανουαρίου 2018 (μετά ήταν πια πολύ μακριά για παρατηρήσεις) αναφορικά με την κίνηση και τη συμπεριφορά του σώματος και συμπέραναν ότι αυτές εξηγούνται από φυσικές διαδικασίες. Η ιδιομορφία του έγκειται αφενός στο μακρουλό σχήμα του (το μήκος του περίπου 800 μέτρα είναι τουλάχιστον εξαπλάσιο από το πλάτος του) και αφετέρου στο γεγονός ότι στριφογυρίζει γύρω από τον εαυτό του πολύ γρήγορα (κάθε οκτώ ώρες μια πλήρης περιστροφή).

Ακόμη όμως πιο παράξενη είναι η επιτάχυνσή του, καθώς μόλις προσπέρασε τον Ήλιο, ανέβασε ταχύτητα περισσότερο από ό,τι θα δικαιολογούσαν οι βαρυτικές δυνάμεις. Η απλούστερη εξήγηση είναι ότι, όπως οι κομήτες, λόγω της προσέγγισης στην καυτή ατμόσφαιρα του Ήλιου απελευθερώνει σκόνη και αέρια, τα οποία τον σπρώχνουν προς τα εμπρός. Το πρόβλημα είναι ότι οι παρατηρήσεις δεν έδειξαν να περιβάλλεται ούτε από αέρια ούτε από σωματίδια σκόνης. Το πόρισμα εκτιμά πάντως ότι το περίεργο αντικείμενο απελευθερώνει υδρατμούς, που απλώς δεν έχουν γίνει αντιληπτοί.

«Το βασικό εύρημά μας είναι ότι οι ιδιότητες του Ομουαμούα παραπέμπουν σε φυσική προέλευση και δεν δικαιολογούν μια εξωγήινη εξήγηση. Βέβαια, αν έκανε μια ξαφνική ανεξήγητη στροφή, τότε ασφαλώς θα έπρεπε να ψάξουμε το ζήτημα κι άλλο», δήλωσε ο αστρονόμος Μάθιου Νάιτ του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

*****

Είναι ρομπότ, ονομάζεται PepperEscu και δουλεύει σαν… μεσίτης!

Το όνομά του είναι PepperEscu και είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ, που εργάζεται στη μεσιτική εταιρεία CBRE. Η CBRE είναι μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές μεσιτικές εταιρείες και ο PepperEscu συνεργάζεται με 160 συναδέλφους του, εξυπηρετεί επισκέπτες και παράλληλα… νοιάζεται και για τη δική του επαγγελματική καριέρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Ρουμανία, θα πιάσουν… δουλειά και άλλα τέτοια ρομπότ, τα οποία θα εξυπηρετούν και άλλους επισκέπτες και πελάτες της πολυεθνικής, ενώ ο PepperEscu πάει για άλλα… μεγαλεία, καθώς ήταν ομιλητής και σε συνέδριο ακινήτων με 300 συμμετέχοντες!

«Είναι ένα πολυσύνθετο ρομπότ, αλληλεπιδρά με τους πελάτες, κουνάει τα χέρια, το κεφάλι και το σώμα του, ενώ έχει και λογισμικό αναγνώρισης προσώπων», δηλώνει η Άννα Μαρία Στάνκου από την εταιρία Bucharest Robots, μία από τις startup που δραστηριοποιούνται στο χώρο, ενώ ο διευθυντής του αρμόδιου τμήματος της CBRE Ρουμανία, Αλεξάντρερ Μπότζου, επισημαίνει πως «ο PepperEscu μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις, να παρέχει πληροφορίες για το κτήριο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες ή τις εκδηλώσεις, που πρόκειται να διοργανωθούν».

Η ανάπτυξη των ρομπότ στη Ρουμανία δεν σταματά στις πολυεθνικές εταιρίες, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ήδη υπάρχουν εταιρίες startup, που προσφέρουν ρομπότ για επιχειρήσεις, όπως το το Ε-5CU, που έχει σχεδιαστεί, για να λειτουργεί σε πολυσύχναστους χώρους, βοηθώντας τους πολίτες, απαντώντας σε ερωτήσεις και δείχνοντας προωθητικό υλικό. Μάλιστα «θυμάται» και όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του…

*****

«Αναστήθηκε» λίγο πριν από … την κηδεία του

Ένιωσε δυσφορία και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό ιατρείο. Ο γιατρός γνωμάτευσε πως ο 20χρονος Mohammad Furqan είναι νεκρός. Η σορός του μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην περιοχή Indiranagar στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας, προκειμένου να γίνουν οι προετοιμασίες για την κηδεία.

Κι ενώ οι συγγενείς έντυναν τον 20χρονο, για να τον βάλουν στην κάσα, διαπίστωσαν πως βλεφάρισε και τον μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο Manohar Lohia στο Νέο Δελχί.

Οι γιατροί χορήγησαν οξυγόνο στο… νεκρό, αφού, προηγουμένως διαπίστωσαν πως ήταν ζωντανός και αργότερα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Ο 20χρονος έχει παλμό και τα αντανακλαστικά του λειτουργούν, ενώ δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση.


Αυτή είναι η αλήθεια για το «διαστημικό πούρο»
Είναι ρομπότ, ονομάζεται PepperEscu και δουλεύει σαν… μεσίτης!
«Αναστήθηκε» λίγο πριν από … την κηδεία του

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής