breaking news Νέο

Δ. Τσιουλάκος : «Ήρθε η ώρα της ισχυροποίησης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ»

Δ. Τσιουλάκος : «Ήρθε η ώρα της ισχυροποίησης και συμπόρευσης με το ΚΚΕ»

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε αυτές τις εκλογές της 7ης Ιουλίου πρέπει με την ψήφο τους να καταδικάσουν τα κόμματα και την πολιτική που τους έχουν τσακίσει το εισόδημα και τη ζωή.

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ καθώς και η ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου μαζί ψήφισαν τα μνημόνια που έβαλαν τη θήλεια στο λαιμό του λαού μας για πολλά χρόνια.

 Το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα λόγω των διακρατικών συμμαχιών των ελληνικών κυβερνήσεων παρατείνεται. Η άγρια φοροληστεία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, τα απανωτά χαράτσια, σε ΕΛΓΑ – ΟΣΔΕ, οι πιστοποιήσεις ψεκαστικών μηχανημάτων, οι επιπλέον επιβαρύνσεις σε αγροτικό ρεύμα και νερό θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα των εκλογών, όποιο κόμμα και να είναι στην κυβέρνηση, είτε αυτή θα είναι αυτοδύναμη ή συνεργασίας. Οι ανοιχτές τιμές, οι απλήρωτες παραγωγές, το δυσβάστακτο κόστος παραγωγής και η απειλή των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων θα σφίγγουν τη θηλεία σε σημείο πνιγμού.

Οι κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ με την αναθεώρηση της ΚΑΠ 2021-2027 προβλέπουν παραπέρα μειώσεις επιδοτήσεων και  περιορισμούς στην παραγωγή εξαφανίζοντας δυναμικές καλλιέργειες, όπως έγινε με τον καπνό και τη ζάχαρη, βάζοντας σε κίνδυνο τις διατροφικές ανάγκες της χώρας σε προϊόντα που μπορούμε να παράγουμε και μάλιστα ποιοτικά.

Η «ευφυής γεωργία», η «γεωργία ακριβείας», η «καινοτομία» και η σύνδεσή τους με τον πρωτογενή τομέα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας φιγουράρουν στα προγράμματα των αστικών κομμάτων.

Αυτά εξειδικεύονται στα κυβερνητικά σχέδια περί «αγροκτηνοτροφικού τομέα», «πρωτογενή τομέα ως ατμομηχανή της ανάπτυξης» και εργαλείο τις ομάδες παραγωγών – συνεργατικά σχήματα «κοινωνικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις» και το πείραμα των νέων αγροτών.

Πρόκειται για την επιδίωξη επιτάχυνσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην αγροτική παραγωγή, που οδηγεί στη συγκέντρωση παραγωγής γης και εμπορίας σε όλο και λιγότερα χέρια.

Και επειδή θα υπάρξει κυβέρνηση που θα υλοποιεί αυτές τις κατευθύνσεις, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους , να σκεφτούν ποιος ήταν απέναντι και δίπλα τους στην επίθεση που δέχτηκαν τα προηγούμενα χρόνια και ποιος θα σταθεί δίπλα στους στα χειρότερα που έρχονται.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσοι δίνουν σκληρή μάχη επιβίωσης, αντιμέτωποι με τη ληστεία του κόπου τους από εμποροβιομήχανους, τραπεζίτες και το κράτος τους.

Οι αγρότες έχουν να επιλέξουν σε 5 μνημονιακούς που θα εφαρμόσουν ό,τι μέτρο υπάρχει ενάντια στους μικρομεσαίους αγρότες, σε 2 φασίστες που είναι ουρά των προηγούμενων 5 και συμφωνούν σε αυτά τα μέτρα και στο ΚΚΕ που όλα αυτά τα χρόνια είναι στο πλάι των μικρομεσαίων αγροτών σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Ήρθε η ώρα για ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ από τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, ως έκφραση της αντίθεσής τους στα εκβιαστικά διλήμματα, τις ψεύτικες υποσχέσεις από τα κόμματα της αστικής εξουσίας, τις κυβερνήσεις τους, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, τους βαστάζους τους, τα κόμματα μιας χρήσης Βαρουφάκης, Βελόπουλος κα.

Ήρθε η ώρα της καταδίκης των κομμάτων και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, που με την πολιτική τους οδηγούν και την μικρομεσαία αγροτιά στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα.

Ήρθε η ώρα της ισχυροποίησης και συμπόρευσης και με το ΚΚΕ που θα στέκεται δίπλα σας, θα διεκδικεί μαζί σας, ανοίγοντας δρόμους για την οριστική καλυτέρευση της ζωής μας.

 

Τσιουλάκος Δημήτριος (Τάκης)

Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας»

Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με το ΚΚΕ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής