breaking news Νέο

Σε καλοκαιρινούς αλλά και προεκλογικούς ρυθμούς η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

  • Σε καλοκαιρινούς αλλά και προεκλογικούς ρυθμούς η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
  • Σε καλοκαιρινούς αλλά και προεκλογικούς ρυθμούς η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
  • Σε καλοκαιρινούς αλλά και προεκλογικούς ρυθμούς η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
  • Σε καλοκαιρινούς αλλά και προεκλογικούς ρυθμούς η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
  • Σε καλοκαιρινούς αλλά και προεκλογικούς ρυθμούς η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Παρ' ότι ξεκίνησε λίγο καθυστερημένα από την προγραμματισμένη ώρα (18.00) η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, για το λόγο ότι θα έπρεπε να υπάρξει η απαραίτητη απαρτία δημοτικών συμβούλων, καθ' ότι υπήρχαν δικαιολογημένες απουσίες, λόγω ασθένειας, εργασίας, αλλά και αδικαιολόγητες απουσίες, εν τούτοις η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κανονικά και μάλιστα υπήρξε και σύντομη, καθώς τα 30 θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη, εξαντλήθηκαν μέσα σε 45 λεπτά!

 

Προημερησίας διάταξης, παίρνοντας το λόγο ο Αντώνης Καγκελίδης, συνεχάρη τους διοργανωτές του Φεστιβάλ "Εύηχη Πόλη", αλλά και όλους όσοι συνέβαλλαν, για να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με επιτυχία, σημειώνοντας πως μετά τις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, η πόλη της Βέροιας ξανακούστηκε πανελλαδικά.

Ακόμα, ο ίδιος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους βουλευτές του νομού, ενώ από την άλλη κατέστησε σαφές πως «είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι πέρασε το θέμα με τη συμφωνία των Πρεσπών. Θα έχουμε θερμές εκδηλώσεις. Να μας περιμένουν, θα είμαστε απέναντί τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Μπέκης αφού πρώτα συνεχάρη τα στελέχη και τους εργαζόμενους της ΚΕΠΑ για τις φετινές εκδηλώσεις της "Εύηχης Πόλης", τις οποίες χαρακτήρισε «καλύτερες από ποτέ», αποχαιρέτησε δια παντός και τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας πως αποφάσισε να αποσυρθεί και να μην είναι εκ νέου υποψήφιος.

«Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σ' όλους και σ' όλες για αυτά τα χρόνια που είμασταν μαζί σ' αυτήν την αίθουσα. Η θητεία μου τελειώνει και δεν θα είμαι εδώ. Τα 4 χρόνια της παρουσίας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας εγώ τα χάρηκα και μαζί με την όποια προσφορά μου, για μένα ήταν ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου», ανέφερε. Παράλληλα, ζήτησε άδεια για το υπόλοιπο της θητείας του, αφού – όπως επεσήμανε – οικογενειακοί λόγοι τον αναγκάζουν να βρίσκεται στην Κρήτη, ευχόμενος καλή επιτυχία σε όσους επανεκλέχθηκαν και εκλέχθηκαν.

 

Με τη σειρά του, ο γραμματέας του Σώματος, Θανάσης Αποστολόπουλος, είχε να εκφράσει τα παράπονά του για τους χαμηλούς προεκλογικούς τόνους, σε σχέση με προγενέστερες προεκλογικές περιόδους εθνικών εκλογών, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Σιωπητήριο στρατοπέδου, παρά προεκλογική περίοδο θυμίζει αυτή που διανύουμε και φθάνει το τέρμα της. Κάποτε το πολιτικό θερμόμετρο έβραζε όσο πλησίαζαν οι εκλογές. Σήμερα τίποτα δεν θυμίζει εκείνες τις ημέρες. Δεν σημαίνει ότι εκπολιτιστήκαμε. Γίνεται προσπάθεια απολιτικοποίησης της χώρας μας».

 

Τέλος, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης έδωσε τις δικές του ευχές για καλή επιτυχία στους υποψηφίους βουλευτές, από τους οποίους μάλιστα κάποιοι έχουν περάσει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Απόστολος Βεσυρόπουλος, Λάζαρος Τσαβδαρίδης).

 

Κατά τα λοιπά, υπήρξαν και τρία έκτακτα θέματα, τα οποία και ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους, ενώ το ίδιο δεν συνέβη με το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, καθώς δεν κατάφερε να «περάσει», καθότι δεν υπήρξε ομοφωνία. Το θέμα αφορούσε στη διαπίστωση υπέρ της αναγκαιότητας σύναψης συμβάσεων στο Δήμο Βέροιας με ιδιώτες για τον καθαρισμό περιαστικών ασυλλίων για την κάλυψη της πυροπροστασίας.

Ειδικότερα, στην ψηφοφορία του θέματος ο Γιώργος Γουλτίδης έδωσε αρνητική ψήφο, ενώ «λευκή» ψήφο έδωσαν οι Νίκος Μπέκης, Πετρούλα Παπαδίνα και Θανάσης Αποστολόπουλος.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα θέματα, η στάση του σώματος υπήρξε ομόφωνη.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής