breaking news Νέο

Κάτω από τη Ρουάντα, τη Μποτσουάνα, το Τατζικιστάν, την Αλγερία και τη Σρι Λάνκα…

Κάτω από τη Ρουάντα, τη Μποτσουάνα, το Τατζικιστάν, την Αλγερία και τη Σρι Λάνκα…

Λόγος για ανταγωνιστικότητα της χώρας μας γίνεται συχνά – πυκνά, αλλά αυτή πηγαίνει κάθε χρόνο και χειρότερα. Πλέον η Ελλάδα βρίσκεται στην 87η θέση (86η πέρυσι και 81η το 2014-2015) στον παγκόσμιο δείκτη ανταγωνιστικότητας, δέκα θέσεις πίσω από την Αλβανία!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση Global Compettivenes Report 2017-2018, η Ελλάδα κατατάσσεται χαμηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη ακόμα και από χώρες που...έσφυζαν από ανάπτυξη, όπως η Ρουάντα, η Μποτσουάνα, το Τατζικιστάν, η Αλγερία και η Σρι Λάνκα. Τα μεγαλύτερα εμπόδια αποτελούν οι φόροι και η γραφειοκρατία, καθώς η χώρα μας είναι παγκόσμιος ουραγός στην επίδραση της φορολογίας στα κίνητρα για επενδύσεις και καταλαμβάνει την 115η θέση όσον αφορά στις επιπτώσεις των κρατικών κανονισμών στην προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό.

Ο δε Παγκόσμιος Δείκτης Ανταγωνιστικότητας 2017-2018 καλύπτει 137 οικονομίες και υπολογίζει το βαθμό ανταγωνιστικότητας κάθε χώρας, βάσει ενός συνόλου θεσμών, πολιτικών και παραγόντων, που καθορίζουν το επίπεδο παραγωγικότητας. Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται η Ελβετία, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη. Κατά τα άλλα, για ανταγωνιστικότητα της χώρας μας ακούμε και ανταγωνιστικότητα δεν βλέπουμε. Και το κακό είναι πως πάμε κάθε χρόνο και χειρότερα...


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής