breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Κεραυνός κατέστρεψε 45.000 τόνους μπέρμπον!

Πυρκαγιά που προκλήθηκε από κεραυνό σε αποθήκη στο Κεντάκι των ΗΠΑ, κατέστρεψε 45.000 τόνους μπέρμπον, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία παραγωγής Beam Suntory.

«Η αποθήκη που καταστράφηκε, περιείχε 45.000 τόνους μπέρμπον σχετικά μικρής περιόδου ωρίμανσης», εξήγησε η εταιρεία σε ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Twitter.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε από κεραυνό, ενώ δεν υπάρχουν τραυματίες.

Ωστόσο οι λάτρεις του ποτού δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς η απώλεια των 45.000 τόνων είναι μάλλον μικρή σε σχέση με τους 3,3 εκατομμύρια τόνους, που υπάρχουν στις αποθήκες της Beam Suntory στο Κεντάκι και, όπως επεσήμανε η ίδια η εταιρεία, δεν αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς.

Η αμερικανική εταιρεία Beam εξαγόρασε την ιαπωνική εταιρεία ποτών Suntοry Holdings το 2014 προς 16 δισεκατομμύρια δολάρια, μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές ιαπωνικής εταιρείας από ξένη.

*****

Πόλος έλξης των τουριστών το χρυσό άγαλμα του Μπέκαμ

Ούτε οι ίδιοι οι Ταϊλανδοί δεν πίστευαν την επιτυχία που έχει στους τουρίστες το επιχρυσωμένο άγαλμα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, στην είσοδο ναού. Το άγαλμα του θρύλου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τοποθετήθηκε στο σημείο πριν από 20 χρόνια, όταν το 1999 η ομάδα είχε κατακτήσει την Premier League, το Κύπελλο της Αγγλίας και το Champions League.

Το ύφος του αγάλματος είναι από τα παραδοσιακά της χώρας, έχει όμως τα μαλλιά του Μπέκαμ και φορά το καπέλο της ομάδας του.

Σήμερα, είκοσι χρόνια μετά, κόσμος πηγαίνει ακόμα και φωτογραφίζεται μπροστά του, απλώς σήμερα βγάζουν….selfies.

Πάντως, ο ναός δεν απευθύνεται μόνο στους φαν της Γιουνάιτεντ, αλλά και στης Λίβερπουλ, ενώ το εξωτερικό του ναού κοσμούν ήρωες όπως ο Superman, Pikachu και άλλοι, αφού θεωρούνται καλοί ήρωες, που συμβάλουν στην προστασία του Βουδισμού.

*****

Μαϊμού σκότωσε βρέφος, για να του πάρει το γάλα

Τραγωδία με ένα νεογέννητο μωρό στην Ινδία, το οποίο βρήκε τραγικό θάνατο από μαϊμού!

Το μόλις ενός μήνα κοριτσάκι κοιμόταν στην κούνια του, στην αυλή του σπιτιού του. Η μητέρα του μωρού έκανε δουλειές λίγο πιο πέρα, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μιας μαϊμούς στη σκεπή.

Η μαϊμού, όταν είδε το μπιμπερό με το γάλα, πήδηξε από τη σκεπή και έπεσε με δύναμη πάνω στο μωρό, με αποτέλεσμα το άτυχο κοριτσάκι να βρει ακαριαίο θάνατο.

Η τραγική μητέρα άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα το ζώο να τραπεί σε φυγή. Ήταν όμως ήδη αργά για το μωρό…

*****

To επικό «ταξίδι» μιας αλεπούς από τη Νορβηγία έως… τον Καναδά

Άφωνους άφησε τους ερευνητές του Νορβηγικού Πολικού Ινστιτούτου μία αρκτική αλεπού, η οποία ταξίδεψε από τη Νορβηγία έως τον Καναδά, καλύπτοντας απόσταση 3.500 χλμ σε μόλις 76 ημέρες.

Ερευνητές είχαν τοποθετήσει στο ζώο συσκευή εντοπισμού τον Ιούλιο του 2017, για να παρακολουθούν τις κινήσεις και τη ζωή του.

Η αλεπού έφυγε από το Σπίρτσμπεργκεν της Νορβηγίας στις 26 Μαρτίου του 2018, μετά από 21 ημέρες στην παγωμένη θάλασσα βρέθηκε στη Γροιλανδία (16 Απριλίου) και συνέχισε το ταξίδι της μέχρι το νησί Έλεσμερ στον Καναδά, όπου έφτασε την 1η Ιουλίου.

Στην έκθεση με τίτλο «Το μεγάλο ταξίδι ενός θηλυκού πέρα από την παγωμένη θάλασσα» αναφέρεται ότι το ταξίδι της αλεπούς είναι από τα μεγαλύτερα που έχουν καταγραφεί, ενώ η απόσταση ήταν τόσο μεγάλη, που οι επιστήμονες αναρωτιούνται πώς παρέμεινε πάνω της η συσκευή εντοπισμού για τόσα χιλιόμετρα ή δεν της το αφαίρεσαν σε κάποιο καράβι.

Τα επιμέρους στοιχεία είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά, καθώς το τετράποδο φαίνεται πως κάλυπτε κατά μέσο όρο 46,3 χλμ την ημέρα, ενώ μόνο σε μία ημέρα ταξίδεψε 155 χλμ πάνω στον πάγο της βόρειας Γροιλανδίας. Οι ερευνητές, μάλιστα, εκτιμούν ότι η αλεπού τη συγκεκριμένη ημέρα κάλυψε μεγάλο μέρος της απόστασης κολυμπώντας.

«Ο θαλάσσιος πάγος παίζει σημαντικό ρόλο για τα συγκεκριμένα είδη, ώστε να μεταναστεύουν, να συναντούν άλλες ομάδες και να βρίσκουν τροφή», σημειώνει η Φούγκλεϊ, όμως το εντυπωσιακό ταξίδι αναδεικνύει και το πώς η κλιματική αλλαγή μπορεί να έχει επιπτώσεις στους πάγους και, συνεπώς, στον τρόπο ζωής και μετανάστευσης της πανίδας.

Οι αλεπούδες της Αρκτικής μπορούν να επιβιώσουν σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίας (ακόμη και -50 βαθμούς Κελσίου). Το χειμώνα τα ζώα αυτά είναι δύσκολο να βρουν τροφή και συνήθως ακολουθούν μεγάλους κυνηγούς, όπως πολικές αρκούδες, για να τραφούν με ό,τι αφήσουν πίσω τους. Ζουν περίπου τρία με έξι χρόνια.

Η τύχη, πάντως, του συμπαθούς τετράποδου παραμένει άγνωστη, καθώς η συσκευή εντοπισμού σταμάτησε να λειτουργεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

*****

Το απίστευτο ποσό που κλήθηκε να πληρώσει τουρίστας για καθαρισμό αυτιών

Μόνο ως κραυγαλέο κρούσμα εκμετάλλευσης τουρίστα στον ελληνικό τουρισμό μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι ένας 78χρονος Ελληνοφινλανδός, με οικονομική επιφάνεια, που έχει καταλύσει και φέτος σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλεως Ρόδου με τη σύζυγο και τα παιδιά του για διακοπές, κλήθηκε να πληρώσει σε ιατρικό κέντρο 130 ευρώ για… καθαρισμό αυτιών.

Ο 78χρονος, που έχει ευαισθησία στα αυτιά, απευθύνθηκε στο ιατρικό κέντρο για καθαρισμό των αυτιών του, αφού τα ένοιωθε βουλωμένα, λόγω ευαισθησίας που έχει στο θαλασσινό νερό.

Εκεί, αφού ο θεράπων ιατρός προέβη σε καθαρισμό των αυτιών του, που δεν είχε διάρκεια μεγαλύτερη του ενός τετάρτου της ώρας, τον παρέπεμψε στη ρεσεψιόν, όπου τον χρέωσαν 130 ευρώ και του χορήγησαν σχετική απόδειξη για τις υπηρεσίες τους.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν θα υποβάλει τη δαπάνη στον ασφαλιστικό του φορέα στη Φινλανδία, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοτιμούσε με κλοπή των αποθεματικών του.


Πόλος έλξης των τουριστών το χρυσό άγαλμα του Μπέκαμ
Μαϊμού σκότωσε βρέφος, για να του πάρει το γάλα
To επικό «ταξίδι» μιας αλεπούς από τη Νορβηγία έως… τον Καναδά
Το απίστευτο ποσό που κλήθηκε να πληρώσει τουρίστας για καθαρισμό αυτιών

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής