breaking news Νέο

Oλοκληρώνονται οι διαδικασίες

Oλοκληρώνονται οι διαδικασίες

Διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού και η ΒΕΡΟΙΑ, όπως βέβαια και οι υπόλοιπες ομάδες της Football League, εξακολουθούν να κρατάνε στάση αναμονής σχετικά με το καλοκαιρινό μεταγραφικό αλισβερίσι τους.

Και αυτό βέβαια λίγο – πολύ ήταν αναμενόμενο, αφού και η διοργανώτρια αρχή δεν έχει ξεκαθαρίσει τον τρόπο που θα διεξαχθούν δύο από τα τέσσερα εθνικά πρωταθλήματα, που προέκυψαν από την τελευταία αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο. Αυτό της Super League 2 και της Football League, στο οποίο όπως είναι γνωστό θα αγωνιστεί η ΒΕΡΟΙΑ. Και όσο παραμένουν σε εκκρεμμότητα τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων στις συγκεκριμένες κατηγορίες, η δραστηριότητα των ομάδων θα παραμένει στάσιμη και οι όποιες αποφάσεις παίρνονται από τους παράγοντες θα αφορούν κυρίως την δομή και την λειτουργία των ομάδων.

Στη ΒΕΡΟΙΑ, όπως ήδη έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενα σχετικά ρεπορτάζ ξεκίνησε η διαδικασία της δημιουργίας ΠΑΕ με κεφάλαιο δεκαπλάσιο από αυτό που προβλέπονταν προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής μια ομάδα στο πρωτάθλημα της Football Leugue (ενώ θα μπορούσε να δημιουργηθεί ΠΑΕ με 30.000 ευρώ και να συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα της Football League, προτιμήθηκε το κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ να ανέρχεται στις 300.000, για να υπάρχει μεγαλύτερη ρευστότητα στο ταμείο της, δεδομένου ότι η αγορά των μετοχών από τη μια επαγγελματική ομάδα γίνεται μόνο με αντικαταβολή του αντίστοιχου ποσού που καταβάλλεται στην τράπεζα και τα χρήματα από την αγορά των μετοχών, μπορούν να διατεθούν μόνο για τις ανάγκες της ΠΑΕ. Δεν μπορείς δηλαδή να τα ισοσκελίσεις με χρέη, παλιά και νέα της ομάδας, ούτε φυσικά να εξοφλήσεις με αυτά τυχόν παλαιότερες ταμειακές διευκολύνσεις. Περσινά χρέη δηλαδή δεν μπορούν να εξοφληθούν με χρήματα που εισπράχθηκαν από την αγορά μετοχών).

Στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε λοιπόν, ολοκληρώνεται η 15νθήμερη προθεσμία της αγοράς μετοχών της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου και εφόσον δεν εξαντληθούν οι 10.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 30 ευρώ έκαστη, που έχουν εκδοθεί, τότε μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ και οι υπόλοιποι αγοράζοντας μετοχές από αυτές που έχουν απομείνουν.

Όπως όμως διαρρέει το σύνολο των μετοχών θα καλυφθεί από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην ομάδα (μέλη της διοίκησης κ.α.) ενώ το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών θα ανήκει στην οικογένεια Μπίκα.

Στο κομμάτι του έμψυχου υλικού της ομάδας, όπως ήδη είναι γνωστό, καθώς έχει γραφεί επανειλημμένα το προπονητικό τιμ που ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά, με επικεφαλής τον Σάκη Θεοδοσιάδη συνεχίζει και για την νέα περίοδο και μάλιστα έχει πιάσει ήδη δουλειά με το ξεσκαρτάρισμα του περσινού ρόστερ και την επιλογή ποδοσφαιριστών που ενδιαφέρουν και τους οποίους θα μπορούσε να αποκτήσει η ΒΕΡΟΙΑ.

Με κάποιους μάλιστα από αυτούς έχουν γίνει προκαταρτικές συζητήσεις και έχει προετοιμαστεί το έδαφος και δεν απομένει παρά να δώσει τα χέρια, αφού προηγουμένως βέβαια ολοκληρωθεί και τυπικά η μετατροπή της ομάδας σε ΠΑΕ, με την νέα ονομασία, όπως γράψαμε και σε προηγούμενο σχετικό ρεπορτά μας «ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019, ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία».

Να υπενθυμίσουμε ότι παρελθόν από περισινό ρόστερ (σύμφωνα με πληροφορίες αφού δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα) αποτελούν οι Τσικόπουλος, Κοντογουλίδης, Μπακάλης, Κυριακίδης, Μυλωνάς, Παπουτσίδης και Καράμπελας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής