breaking news Νέο

ΕΣΕΕ : Να μετουσιωθούν οι εξαγγελίες σε πράξεις

ΕΣΕΕ : Να μετουσιωθούν οι εξαγγελίες σε πράξεις

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συγχαίρει τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της νέας Κυβέρνησης που αναλαμβάνουν το έργο να μετουσιώσουν τις εξαγγελίες σε πράξεις. Να προσπαθήσουν να διορθώσουν όλα τα κακώς κείμενα στην κοινωνία και την οικονομία, να άρουν τα άδικα μέτρα που σήκωσε και σηκώνει η μεσαία τάξη και να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες για ανάπτυξη με διάρκεια και κοινωνική συνοχή. 

Το εμπόριο και η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έχουν μεγάλες προσδοκίες αλλά και υψηλές απαιτήσεις: Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα!  Επιβάλλεται ο πολιτικός χρόνος να συμβαδίσει επιτέλους με το πραγματικό χρόνο που ζει ο κάθε πολίτης και ο κάθε επιχειρηματίας καθημερινά.  Το γεγονός πως η νέα Κυβέρνηση δείχνει ότι θέλει να αλλάξει ταχύτητα και να προχωρήσει άμεσα σε ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη, με την επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα στο επίκεντρο είναι ελπιδοφόρο.

Επισημαίνουμε όμως πως ο δρόμος που έχει ακόμη να διανύσει η πατρίδα μας είναι δύσκολος και απαιτεί να επικρατήσει πνεύμα εθνικής συνεννόησης και κοινωνικού διαλόγου. Η εμπειρία της μακρόχρονης και επώδυνης λιτότητας μπορεί και πρέπει να αποδειχθεί διδακτική για όλες τις πολιτικές δυνάμεις. 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι έμποροι ζητούμε από τη νέα κυβέρνηση να δώσει οξυγόνο στην αγορά για να μπορέσουμε επιτέλους να δουλέψουμε με προοπτική, να προσφέρουμε θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία. Είναι άμεσα απαραίτητα τα μέτρα ανάσχεσης της υπερφορολόγησης και του υψηλού μη μισθολογικού κόστους που αποτρέπουν τις επενδύσεις και τη «στροφή» των επιχειρήσεων στην εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Η ΕΣΕΕ, ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, θα παρακολουθεί και θα συμβάλλει με τεκμηρίωση και δημιουργική κριτική στο έργο της κυβέρνησης

Δεσμευόμαστε ότι θα στηρίξουμε ηθικά και κοινωνικά κάθε μεταρρυθμιστική επιλογή, η οποία θα υπηρετεί το κοινό συμφέρον των πολιτών και θα δημιουργεί ισότιμες προϋποθέσεις ανάπτυξης για όλες τις δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής