breaking news Νέο

Στον αέρα τα τηλεοπτικά συμβόλαια;

Στον αέρα τα τηλεοπτικά συμβόλαια;

Την περασμένη Τρίτη το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος, και ο υπεύθυνος του ΑΠΕ – ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλης επισκέφθηκαν τον υφυπουργό Τύπου κ. Πέτσα και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, κάτι φυσικά που ήταν αναμενόμενο μετά την αλλαγή της κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Τύπου έκανε δεκτές τις παραιτήσεις, ζήτησε όμως και από τους δύο να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της αντικατάστασής τους, ενώ παράλληλα απαίτησε την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο  πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, είχαν συνεδριάσει την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουλίου και είχαν αποφασίσει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη προς τις ομάδες της Super League 2 και την Football League, όσον αφορά την αγορά των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων (τηλεοπτικά συμβόλαια).

Σήμερα όμως κανείς από αυτούς που αποφάσισαν για τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων της Super League 2 και της Football League, όπως και την συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ δεν κατέχει θέση ευθύνης, αφού όλοι έχουν αποχωρήσει. Τι θα γίνει λοιπόν με τις προφορικές συμφωνίες της προηγούμενης κυβέρνησης, θα τις αποδεχθούν οι νυν κυβερνώντες; Και φυσικά αναφερόμαστε στις συμφωνίες που δεν έχουν υπογραφεί ακόμη, όπως με τις ομάδες της Super League 2, της Football League, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του ΟΦΗ ακόμη και τις υποσχέσεις στις ομάδες της Γ' Εθνικής για αγορά τηλεοπτικού χρόνου του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, έναντι 1,8 εκατομμυρίου ευρώ (17.000 περίπου για κάθε ομάδα).

Να λοιπόν που η αλλαγή της κυβέρνησης μπορεί να επηρεάσει άμεσα και τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, αφού δεν αποκλείεται σε περίπτωση που η νυν κυβέρνηση δεν υιοθετήσει τις δεσμεύσεις και τις αποφάσεις της προηγούμενης, κυρίως αυτές της Super League 2 και της Football League, να αντιδράσουν οι ομάδες και όπως έχουν υποσχεθεί να μην ξεκινήσουν το πρωτάθλημά τους.

Εν τω μεταξύ η Ένωση της Super League 2 έχει προγραμματίσει για αύριο Παρασκευή συνεδρίαση των μελών του Δ.Σ. της.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της, επί της Θεμιστοκλέους 11, 4ος όροφος, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1ον Αγωνιστικά

2ον Προκήρυξη πρωταθλήματος

3ον Διάφορα

Ένα ακόμη λοιπόν πρωτάθλημα, αυτό της Super League 2, παίρνει μορφή και η μόνη που μένει σε εκκρεμμότητα είναι η Football League.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής