breaking news Νέο

4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Βέροια, από 21 έως και 25 Αυγούστου

  • 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Βέροια, από 21 έως και 25 Αυγούστου
  • 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Βέροια, από 21 έως και 25 Αυγούστου

Πριν από τέσσερα χρόνια ξεκίνησε να πραγματοποιείται στη Βέροια το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, κατά το μήνα Αύγουστο, το οποίο, χρόνο με το χρόνο, αγκάλιασε ο κόσμος και πλέον καθίσταται θεσμός. Φέτος το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο διάστημα 21-25 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 23 τοπικών συλλόγων, 5 συλλόγων από την Ελλάδα (με δύο συλλόγους από την Κοζάνη, την Αλμωπία, την Πάτρα και την Κομοτηνή) και 3-4 συλλόγων από το εξωτερικό.

«Για μια ακόμα χρονιά είμαστε εδώ και περιμένουμε το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο και θα γίνει στο περσινό μοτίβο. Φέτος έχουμε συμμετοχή συλλόγων και από το εξωτερικό, θα δούμε βέβαια, γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα το ποιοί σύλλογοι θα συμμετάσχουν. Σημασία έχει ότι για 4η συνεχή χρονιά το εν λόγω Φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί, ένα φεστιβάλ που γίνεται θεσμός και με τον κόσμο να συμμετέχει σ' αυτό.

Αυτό είναι ενθαρρυντικό. Ένα φεστιβάλ, το οποίο έγινε δικαίωμα και υποχρέωση και θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη συμμετοχή κόσμου, για να γνωρίζει την παράδοση και άλλων συλλόγων, είτε από την Ελλάδα, είτε από το εξωτερικό», ανέφερε ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στη συνέντευξη τύπου της Επιτροπής του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, που δόθηκε χθες στις 20.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, με αφορμή την φετινή διοργάνωσή του.

Ο Βασίλης Λυκοστράτης, αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της επιτροπής, από την πλευρά του επεσήμανε πως «στο φετινό φεστιβάλ υπάρχει μια αλλαγή ως προς το πρόγραμμά του, από το γεγονός ότι συμμετέχουν αρκετά χορευτικά, οπότε περιμένουμε την πρώτη μέρα στην παρέλαση να χορέψουν συγκροτήματα, λόγω του ότι δεν χωρούσαν αυτά να χορέψουν.

Σ' ό,τι αφορά στις ημέρες, στις οποίες θα διεξαχθεί το φεστιβάλ, θα έχουμε την πρώτη ημέρα χορευτικά στην Πατρίδα, τη δεύτερη στο Διαβατό, την τρίτη στον Προμηθέα, την τέταρτη στο Σέλι και την πέμπτη με την παρέλαση στην πλατεία Δημαρχείου και αυτή θα καταλήξει στο ανοιχτό γήπεδο της «Ελιάς», που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και από εκεί οι θεατές θα βλέπουν τους χορευτές καλύτερα.

Ευελπιστούμε να έρθει ο κόσμος στο φεστιβάλ, το οποίο έχει γίνει θεσμός. Ο κόσμος έχει αγαπήσει το φεστιβάλ, γι' αυτό και πάμε σ' όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές για τη βοήθειά τους, τους σπόνσορες που χρηματοδοτούν το Φεστιβάλ και εσάς τους δημοσιογράφους που το προωθείτε».

Ο Παύλος Σαρημιχαηλίδης από τη μεριά του σημείωσε ότι «το Φεστιβάλ αυτό ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και έδειξε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά. Ο Δήμος Βέροιας αγκάλισε το Φεστιβάλ και σίγουρα περιμένουμε τον κόσμο να το ενισχύσει και να σταθεί δίπλα σ' αυτό».

Ο Βαγγέλης Μητρόπουλος στάθηκε στο ότι «παράδοση δεν είναι μόνο χοροί. Παράδοση είναι κι άλλα πράγματα, όπως παραδοσιακά παιχνίδια με περίπτερα παραδοσιακών συλλόγων, κάτι ανάλογο που είχαμε και πέρυσι».

Η Πετρούλα Παπαδίνα τόνισε πως «χωρίς παραταξιακές διακρίσεις κινηθήκαμε σε μια λογική, που μας διακρίνει ο δείκτης πολιτισμού και ηθική επιπέδου».

Ο Σάκης Σταυρίδης υπογράμμισε πως «το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ίσως είναι η μοναδική εκδήλωση, που συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι. Αυτό είναι πολιτισμός κι όχι ανταγωνισμός. Και είναι ευκαιρία με τη συμμετοχή άλλων συλλόγων και άλλων λαών να γνωριστούμε».

Ο Στάθης Βακάλης είπε πως «φθάσαμε φέτος στη διοργάνωση του τέταρτου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με μεγάλη επιτυχία και εύχομαι και οι άλλοι να συνεχίσουν με επιτυχία», ενώ τέλος ο Κώστας Τοπαλίδης παρατήρησε πως «για μένα θα μπορούσαμε να εντάξουμε και θεατρικά σχήματα και να δούμε πως θα εμπλουτίσουμε το Φεστιβάλ».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής