breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Βασανισμένος από τύψεις παραδέχθηκε ότι σκότωσε τη γάτα της πρωθυπουργού!

Τον βασάνιζαν οι τύψεις και έτσι ο γείτονας της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για το θάνατο του «Paddles», της «πρώτης γάτας» της χώρας, την οποία κατά λάθος πάτησε με το αυτοκίνητό του.

Η γάτα πέθανε το Νοέμβριο του 2017, λίγο αφού έγινε πρωθυπουργός η Τζασίντα Άρντερν, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαν αποκαλυφθεί οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της. Ο Paddles ήταν δημοφιλές μέλος της οικογένειας της Άρντερν, μάλιστα είχε και δικό του λογαριασμό στο Twitter με το όνομα @FirstCatofNZ, τον οποίο παρακολουθούσαν περισσότεροι από 11.000 χρήστες.

Το αμερικανικό περιοδικό Vanity Fair είχε επισημάνει ότι ο Paddles — μια γάτα που ήταν «πολυδάκτυλη», είχε δηλαδή ένα επιπλέον δάκτυλο στις πατούσες της, που έμοιαζε με αντίχειρα– «βοήθησε την Άρντερν να γίνει η κούλ και γκλάμορους ηγέτιδα, που θα ήθελαν να έχουν οι ΗΠΑ».

Ο γείτονας της Άρντερν, που αναφέρεται μόνο με το όνομα Κρις, αποκάλυψε στον ιστότοπο stuff.co.nz ότι έκανε όπισθεν, για να βγει από το σπίτι του, όταν η γάτα βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του.

«Ήταν μάλλον σοκαριστικό στην αρχή. Αισθανόμουν άσχημα, γιατί γνώριζα λίγο την ιστορία του, γνώριζα ότι ο Paddles είχε παρουσία στα social media και είχε ένα επιπλέον δάκτυλο στις πατούσες του», δήλωσε.

«Ήξερα ότι για την Τζασίντα και το (σύντροφό της) Κλαρκ ο Paddles ήταν τότε το αγαπημένο τους χνουδωτό μωρό», πρόσθεσε. Ο Κρις είχε αμέσως αποκαλύψει τι συνέβη στη Τζασίντα και τον Κλαρκ, οι οποίοι φάνηκαν να τον κατανοούν. Μάλιστα τα παιδιά του έστειλαν συλλυπητήρια επιστολή στην πρωθυπουργό, στην οποία της ζητούσαν να μη στείλει τον πατέρα τους φυλακή.

Μετά τη δημόσια αποκάλυψη του συμβάντος, ο λογαριασμός @FirstCatofNZ που έχει γίνει πια «φάντασμα», αναπαρήγαγε το θέμα και ανάρτησε το πρώτο του σχόλιο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο : «Σε συγχωρώ».

*****

Πούτιν : «Οι ανεμογεννήτριες βλάπτουν τα πουλιά και τα σκουλήκια»!

Στα βήματα του... Ντόναλντ Τραμπ ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Με μία παράδοξη δήλωση, αμφισβήτησε το κατά πόσο είναι ασφαλής η αιολική ενέργεια, υποστηρίζοντας ότι οι ανεμογεννήτριες είναι επιβλαβείς για τα πουλιά και τα σκουλήκια.

Η Ρωσία του προέδρου Πούτιν είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ορυκτών καυσίμων παγκοσμίως, ωστόσο υπολείπεται κατά πολύ των άλλων χωρών στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως της ηλιακής ή της αιολικής.

Η αιολική ενέργεια σπανίως χρησιμοποιείται στη χώρα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Η εταιρεία Enel Russia σκοπεύει να επενδύσει 90 εκατομμύρια ευρώ, για να κατασκευάσει εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, δυναμικότητας 71 μεγαβάτ, μέχρι το 2024.

«Η παραγωγή αιολικής ενέργειας είναι καλό πράγμα, όμως άραγε λαμβάνονται υπόψη τα πουλιά σε αυτήν την περίπτωση; Πόσα πουλιά σκοτώνονται;», διερωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος σε ένα συνέδριο για τη βιομηχανία, που οργανώθηκε στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ. «Οι (ανεμογεννήτριες) δονούνται, με αποτέλεσμα να σκουλήκια να βγαίνουν από το έδαφος. Δεν είναι αστείο», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι οι άνθρωποι δεν θα ήθελαν να ζουν σε έναν πλανήτη καλυμμένο από «σειρές με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάνελ».

*****

Βάζουν… περιβαλλοντικό χαράτσι στα αεροδρόμια της Γαλλίας!

«Περιβαλλοντικός φόρος» αναμένεται να επιβληθεί από το 2020 σε όλες τις πτήσεις, που αναχωρούν από αεροδρόμια στη Γαλλία! Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθε ότι από το 2020 θα επιβάλει έναν «περιβαλλοντικό φόρο», ύψους από 1,50 μέχρι και 18 ευρώ, σε όλες τις πτήσεις, όλων των αεροπορικών εταιρειών, που αναχωρούν από γαλλικά αεροδρόμια.

«Δεν τίθεται θέμα ότι ο εθνικός αερομεταφορέας μας θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση», παραδέχτηκε η υπουργός Μεταφορών Ελιζαμπέτ Μπορν, μετά τη λήξη του Συμβουλίου Οικολογικής Προστασίας.

Ο φόρος αυτός θα αφορά μόνο τις πτήσεις που αναχωρούν από τη Γαλλία και όχι εκείνες που φτάνουν στη χώρα. Θα καθορίζεται ανάλογα με το δρομολόγιο και τη θέση, για παράδειγμα θα ανέρχεται στο 1,5 ευρώ για την οικονομική θέση στις πτήσεις εσωτερικού και εντός χωρών της ΕΕ και θα φτάνει τα 18 ευρώ για τη διακεκριμένη θέση σε πτήσεις εκτός χωρών της ΕΕ. Δεν θα ισχύει όμως για τις πτήσεις με ανταπόκριση και για εκείνες με προορισμό την Κορσική και τα γαλλικά υπερπόντια εδάφη.

Εκτιμάται ότι από το φόρο αυτό θα συγκεντρωθούν 180 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα επενδυθούν για την ανάπτυξη πιο οικολογικών υποδομών στον τομέα των μεταφορών, κυρίως στους σιδηροδρόμους.

Οι μετοχές πολλών αεροπορικών εταιρειών κατέγραψαν πτώση μετά την ανακοίνωση αυτή: -5,2% για την Air France, -4,8% για τη Ryanair, -4% για την easyJet και περίπου -3% για τη Lufthansa γύρω στις 15.55 (ώρα Ελλάδας).

Οι ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος πάντως εκτιμούν ότι ο γαλλικός φόρος δεν θα αλλάξει τη συμπεριφορά των καταναλωτών και είναι χαμηλός, σε σύγκριση με άλλες χώρες. Η μη κυβερνητική οργάνωση «Μεταφορές και Περιβάλλον» (T&E), που εδρεύει στις Βρυξέλλες, υπολογίζει ότι τα έσοδα της Γερμανίας από αεροπορικούς φόρους φτάνουν το 1 δις ευρώ ετησίως και της Βρετανίας ξεπερνούν τα 3 δις.

*****

Κλείδωσε τον τεχνικό στο μαγαζί του μέχρι να φτιάξει τη… βλάβη στο τηλέφωνο

Επιχειρηματίας στο Τσαΐρι της Ρόδου κάλεσε στην βιοτεχνία του υπάλληλο εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και στη συνέχεια τον… κλείδωσε στην επιχείρηση, μέχρι να του φτιάξει τη βλάβη!

Αγανακτισμένος ο συνδρομητής της εταιρείας, έκλεισε τη σιδερένια πόρτα εισόδου της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φύγει με το αυτοκίνητό του ο τεχνικός της εταιρείας παροχής υπηρεσιών τηλεφωνίας.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με την όλη υπόθεση να έχει συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα.


Πούτιν : «Οι ανεμογεννήτριες βλάπτουν τα πουλιά και τα σκουλήκια»!
Βάζουν… περιβαλλοντικό χαράτσι στα αεροδρόμια της Γαλλίας!
Κλείδωσε τον τεχνικό στο μαγαζί του μέχρι να φτιάξει τη… βλάβη στο τηλέφωνο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής