breaking news Νέο

«Μικρό και αλαζονικό έθνος», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Μικρό και αλαζονικό έθνος», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Η περίοδος της Κρίσης ήταν λίαν αποκαλυπτική για κάποιες πτυχές του εθνικού χαρακτήρα μας, γεγονός που αποτέλεσε και αφορμή ώστε να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και οι λόγοι που προκαλούν τα επαναλαμβανόμενα λάθη του νεοελληνικού εαυτού.

Ο Πεζογράφος και Κριτικός Μάκης Καραγιάννης στο πολύ ενδιαφέρον Δοκίμιό του «Μικρό και αλαζονικό έθνος» (Εκδ. «Επίκεντρο», Θεσσαλονίκη 2018), εμβαθύνει με ψυχραιμία και στοχασμό σε ένα ευρύ πεδίο εννοιών ώστε να απαντηθούν τα καταγωγικά ερωτήματα με τα οποία γράφεται ιστορικά το Ελληνικό Δράμα.

Δανειζόμενος τον τίτλο του δοκιμίου του από την γνωστή ρήση του Νίτσε, ο Μ. Καραγιάννης αναζητεί τους λόγους για τους οποίους εξακολουθεί να μαίνεται, στον τόπο μας, η πάλη ανάμεσα στη Νεωτερικότητα και την Παράδοση.

Ο Μ. Καραγιάννης ανιχνεύει διαχρονικά την ελληνική ιδιαιτερότητα εμβαθύνοντας στις έννοιες της ατομικής Ευθύνης, του Εμφύλιου Πάθους, της Ελληνικότητας, του Έθνους, του Λαού, θέτοντας ταυτόχρονα την Ελληνική Σκέψη στον καθρέφτη της Ευρωπαϊκής, ώστε να καταλάβουμε τελικά, ποιοι είμαστε και τι θέλουμε…

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής