breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Επτά τεράστια γυναικεία πρόσωπα στη Βαλένθια

Εδώ και λίγες ημέρες, επτά μνημειωδών διαστάσεων γλυπτά από χυτοσίδηρο φιγουράρουν στην «Πόλη Τεχνών και Επιστημών» του Σαντιάγκο Καλατράβα, στη Βαλένθια. Κάθε ένα από αυτά είναι μεγάλης κλίμακας πρόσωπο γυναίκας : το πρόσωπο της Σίλβια, αυτό της Ισαμπέλα, της Λάουρα Άσια, της Μαρίας, της Μίνα, της Κάρλα και της Λορέλ. Κάθε ένα, με τα μάτια κλειστά, σαν να κοιτούν μέσα τους.

Πίσω από την παρουσίαση αυτών των γλυπτών του Ζάουμε Πλένσα είναι το Ίδρυμα Ορτένσια Ερέρο και η γκαλερί Lelong & Co. Πρόθεση του Ιδρύματος είναι η γνωριμία του κοινού με την καλλιτεχνική ευαισθησία ενός από τους σημαντικότερους γλύπτες του κόσμου, σήμερα. Η διάταξη των επτά γλυπτών κεφαλών ενθαρρύνει μια στιγμή γαλήνης, εκφράζει έναν προσωπικό διάλογο με το χώρο που τα φιλοξενεί και τον μεταμορφώνει σε έναν ιδιαίτερα προσωπικό χώρο.

Το έργο θα παραμείνει στην «Πόλη Τεχνών και Επιστημών» του Σαντιάγκο Καλατράβα έως τις 3 Νοεμβρίου.

*****

Νοσοκόμα έδεσε ηλικιωμένο σε δέντρο από… το λαιμό

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο-ντοκουμέντο, που κάνει το γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνει τη βάναυση κακοποίηση τρόφιμου σε οίκο ευγηρίας στο Πεκίνο, από νοσηλεύτρια.

Ειδικότερα, όπως αποτυπώνουν τα πλάνα που δημοσιεύσει η Daily Mail, η νοσοκόμα αποφάσισε να ακινητοποιήσει το γέροντα στο αναπηρικό του κάθισμα, δένοντάς τον από το λαιμό σε ένα δέντρο.

Μάρτυρες της αποτρόπαιης συμπεριφοράς απαιτούν να λύσει τον ηλικιωμένο, ωστόσο εκείνη δικαιολογείται, λέγοντας πως αυτό γίνεται για την ασφάλειά του, καθώς, λόγω έκτακτου περιστατικού, πρέπει να τον εγκαταλείψει.

Μάλιστα αδιαφορεί για τις επικρίσεις που δέχεται, λέγοντας πως «δεν είναι και τόσο τρομερό» αυτό που έκανε, αφού μόνο έτσι θα είναι σίγουρη πως ο γέροντας δεν θα χαθεί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ηλικιωμένος φαινόταν ανήμπορος να αντιδράσει και μάλιστα είχε ήδη αρχίσει να έχει έντονα σημάδια στο λαιμό του.

*****

Ο βόμβος των μελισσών διώχνει τους ελέφαντες από τις ράγες!

Μια πρωτότυπη λύση βρήκαν στην Ινδία, προκειμένου να απομακρύνουν τους ελέφαντες από τις ράγες των τρένων, άρα και τον κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν οι σιδηρόδρομοι στην Ινδία, μόλις πλησιάζει ένα παχύδερμο, από τα μεγάφωνα ακούγεται βόμβος μελισσών και ο ελέφαντας φεύγει, επειδή φοβάται μήπως τον τσιμπήσουν γύρω από τα μάτια ή στην προβοσκίδα!

Περίπου 70 ελέφαντες σκοτώθηκαν από τρένα την τελευταία εξαετία, κυρίως στο κρατίδιο Ασάμ, στα βορειοανατολικά, αλλά και στη δυτική Βεγγάλη, στα βόρεια. Στο πλαίσιο του «Σχεδίου Μέλισσα», έχουν τοποθετηθεί 50 μεγάφωνα στους «διαδρόμους», που ακολουθούν οι ελέφαντες στα πυκνά δάση του Άσαμ. Στο κρατίδιο αυτό ζουν περίπου 6.000 παχύδερμα, δηλαδή το 20% του συνολικού πληθυσμού των ελεφάντων της Ινδίας.

«Αναζητούσαμε τρόπους, για να εμποδίσουμε τους ελέφαντες να πλησιάζουν στις ράγες και οι υπηρεσίες μας πρότειναν αυτόν», εξήγησε ένας εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων.

Τα μεγάφωνα αρχίζουν και μεταδίδουν το βόμβο των μελισσών, όταν πλησιάζουν τα τρένα σε ορισμένα σημεία. Ο θόρυβος ακούγεται σε ακτίνα 600 μέτρων.

Η λύση αυτή χαιρετίστηκε από τις οργανώσεις για την προστασία των ζώων. Η τοπική εταιρεία σιδηροδρόμων Northeast Frontier Railway (NFR) τιμήθηκε μάλιστα σήμερα από τους ινδικούς σιδηροδρόμους με το βραβείο της «καλύτερης πρωτοβουλίας».

Για να λύσουν το πρόβλημα της «συγκατοίκησης» των ανθρώπων με τους ελέφαντες, Νοτιοαφρικανοί ερευνητές έκαναν ένα πείραμα το 2018 στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ : Κρέμασαν κάλτσες «αρωματισμένες» με τις φερομόνες που παράγουν οι μέλισσες, όταν απειλείται η κυψέλη τους.

Οι 25 από τους 29 ελέφαντες που πλησίασαν, «παρουσίασαν σημάδια ανησυχίας» και τελικά «απομακρύνθηκαν ήσυχα», σύμφωνα με τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Current Biology.


Νοσοκόμα έδεσε ηλικιωμένο σε δέντρο από… το λαιμό
Ο βόμβος των μελισσών διώχνει τους ελέφαντες από τις ράγες!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής