breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Έκατσε πέντε ημέρες σε λεκάνη τουαλέτας, για να σπάσει ανύπαρκτο ρεκόρ…

Ένα ασυνήθιστο και μάλλον ανύπαρκτο παγκόσμιο ρεκόρ θέλησε να σπάσει ένα Βέλγος, μένοντας για σχεδόν πέντε ημέρες καθισμένος σε μία λεκάνη τουαλέτας! Ο λόγος για τον 48χρονο Τζίμι Ντε Φρεν, ο οποίος θέλησε να «εκπαιδεύσει» τον εαυτό του στην ακινησία, μιας και ετοιμάζεται να γίνει οδηγός λεωφορείου!

Τελικά, εγκατέλειψε την προσπάθειά του ύστερα από 116 ώρες στη λεκάνη της τουαλέτας του μπαρ Filip's Place, που παρέμεινε ανοιχτό όλες αυτές τις ημέρες, ώστε οι φίλοι και οι συγγενείς του να τον επισκέπτονται.

Ο αρχικός του στόχος ήταν παραμονή στη λεκάνη για 165 ώρες, με ένα πεντάλεπτο διάλειμμα κάθε μία ώρα. Αλλά το πολύωρο καθισιό δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φανταζόταν, αφού όπως δήλωσε… πιάστηκε!

«Ήμουν πολύ κουρασμένος και τα πόδια μου πονούσαν, αλλά πίστευα ότι θα τα καταφέρω και προσπάθησα να επισημοποιήσω το ρεκόρ», είπε ο ίδιος αν και δεν υπάρχει επίσημο ρεκόρ για τέτοιο «επίτευγμα». Ο Ντε Φρεν πάντως ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε κάποιον άλλον, που κάποτε κάθισε επί 100 ώρες σε μια λεκάνη τουαλέτας.

*****

Έσπασε το ασανσέρ της πίστας!

Ένα πολύ σοβαρό ατύχημα συνέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου, σε αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων στα Χανιά. Σύμφωνα με τις πρώτες συγκεχυμένες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, ο ηλεκτρικός ανελκυστήρας (αναβατόριο), που διαθέτει το κατάστημα στην πίστα, έσπασε – την ώρα που ανέβαιναν τα παρανυφάκια, που συνόδευαν το ζευγάρι- με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Ευτυχώς – και όπως όλοι υποστηρίζουν – οφείλεται σε θαύμα το γεγονός, ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ή και θύματα.

Η πίστα γέμισε με σπασμένα γυαλιά από το γυάλινο αναβατόριο που έγινε θρύψαλα, ωστόσο η διεύθυνση και το προσωπικό της επιχείρησης αντέδρασαν με ψυχραιμία, προσπαθώντας να ηρεμήσουν τον κόσμο, ο οποίος δικαιολογημένα είχε σοκαριστεί και η εκδήλωση – γάμος και βάφτιση μαζί – συνεχίστηκαν κανονικά.

*****

Πληρώνουν 2.200€, για να επισκεφτούν μια βραχονησίδα για 20 λεπτά

Πώς θα σας φαινόταν να επισκεφθείτε ένα πολύ μικρό, ακατοίκητο νησί –βραχονησίδα για την ακρίβεια- στη Σκωτία, για περίπου 20 λεπτά, ενώ θα κληθείτε να πληρώσετε για όλο αυτό 2.000 λίρες (περίπου 2.200 ευρώ);

Κάποιοι το θεώρησαν πολύ ωραία ιδέα, έκλεισαν την επίσκεψη και οι πρώτοι τουρίστες που θα το κάνουν αυτό, θα πάνε στις αρχές Μαΐου του 2020. Το νησί λέγεται Ρόκολ και βρίσκεται 260 μίλια δυτικά των νήσων των Εξωτερικών Εβρίδων της Σκωτίας.

Το ταξίδι διοργανώνεται από τις Kraken Travel και Lupine Travel, ταξιδιωτικές εταιρείες που πραγματοποιούν ταξίδια σε «δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα μέρη», συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, του Τσέρνομπιλ και του Ιράν.

Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει οργανωμένη επίσκεψη στο νησί. Μέχρι σήμερα, όποιος θέλει να μεταβεί εκεί, θα πρέπει να φτάσει είτε με ιδιωτικό σκάφος, είτε με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, λιγότεροι από 200 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί μέχρι τώρα το νησί και η τελευταία φορά ήταν τα 2016.

Ο Σκωτσέζος Νικ Χάνκοκ, που το 2014 είχε καταφέρει να μείνει μόνος του στη βραχονησίδα για 43 μέρες, θα ηγηθεί της αποστολής. «Είναι τόσο μικρό, που δεν μπορείς να κινηθείς και πολύ», είπε ο Χάνκοκ στη The Sunday Post.

Το κύριο επίπεδο σημείο που μπορεί να σταθεί κάποιος, έχει το μέγεθος ενός μονού κρεβατιού. Υπάρχει και ένα δεύτερο, που έχει το μισό μέγεθος.

«Το βασικό ζήτημα είναι ότι δεν μπορείς να περπατήσεις πολύ εκεί πάνω και αν δεν έχει καταιγίδα, υπάρχουν πολλά πουλιά, που κάνουν το μέρος να μυρίζει και να γλιστράει».

Οι εταιρείες τονίζουν ότι δεν θα γίνει επιστροφή χρημάτων, εάν η αποστολή αποτύχει.

*****

Πτηνό… χορευτής εκτελεί 14 διαφορετικές κινήσεις

Το πτηνό της φωτογραφίας αποδεικνύεται δεινός χορευτής. Μάλιστα, επιστήμονες που μελέτησαν τις κινήσεις του, κατέληξαν ότι το πουλί μπορεί να προβεί σε 14 μοναδικούς ελιγμούς.

Το πτηνό ονομάζεται Snowball και εδώ και χρόνια έχει γίνει γνωστό χάρη στο κανάλι στο youtube που διατηρούν οι ιδιοκτήτες του, στο οποίο γίνεται πρωταγωνιστής, εξαιτίας των χορευτικών του κινήσεων.

Αυτό που μελέτησαν οι επιστήμονες από το 2009, που έγινε γνωστό το ταλέντο του πτηνού, μέχρι και σήμερα, είναι, εάν αυτές οι κινήσεις οφείλονται σε μιμήσεις κινήσεων που βλέπει στο περιβάλλον του ή αν είναι ένα ταλέντο εκ φύσεως.

Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι πως ο Snowball έμαθε να χορεύει τόσο περίπλοκα, αλλά δείχνει σίγουρα ότι ο χορός  δεν είναι μόνο ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Μάλιστα, από επιστημονική σκοπιά θεωρείται ο πρώτος επιβεβαιωμένος μη ανθρώπινος χορευτής.

*****

Περιήγηση στο πιο… γλυκό μουσείο του κόσμου

Τις πύλες του στη Βραζιλία άνοιξε το Μουσείο Γλυκιάς Τέχνης, μετά την επιτυχία που «γνώρισε» στη Λισαβόνα. «Ελάτε να χαρείτε», είναι το μήνυμα της έκθεσης, που άνοιξε στο Σάο Πάολο και φιλοξενεί τεράστια και ονειρεμένα παγωτά και κάθε είδους γλυκό.

Γνωστό και ως το πιο γλυκό μουσείο του κόσμου, το ασυνήθιστο μουσείο είναι ένας ολόκληρος «κόσμος» τέχνης και φαντασίας, με ξεχωριστές εκπλήξεις. Το καλύτερο; Κανείς δεν παχαίνει!

Προφανώς τα σάλια των επισκεπτών τρέχουν, όπως περπατούν ανάμεσα στο εργοστάσιο σοκολάτας και το γλυκό παιδότοπο.

Χαρακτηριστικό είναι το παιχνίδι με τα ψεύτικα mashmallows, όπου μέσα του μπορούν να βουτήξουν τα παιδιά.

Η εσωτερική αρχιτεκτονική του μουσείου είναι «φιλική» προς τους χρήστες των social media, που συνηθίζουν συνεχώς να ανεβάζουν φωτογραφίες στους λογαριασμούς τους.

Συνολικά 15 δωμάτια με γιγαντιαία γλυκά, αλλά και οι μυρωδιές που αναδύονται, συνθέτουν ένα συγκινησιακό σκηνικό.

Η πρώτη έκθεση του μουσείου είναι αφιερωμένη στην ευτυχία, σύμφωνα με έναν από τους ιδρυτές του.

Το μουσείο θα παραμείνει στο Σάο Πάολο μέχρι τις 18 Αυγούστου, οπότε και θα πάει στο Ρίο ντε Τζανέιρο.


Έσπασε το ασανσέρ της πίστας!
Πληρώνουν 2.200€, για να επισκεφτούν μια βραχονησίδα για 20 λεπτά
Πτηνό… χορευτής εκτελεί 14 διαφορετικές κινήσεις
Περιήγηση στο πιο… γλυκό μουσείο του κόσμου

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής