breaking news Νέο

Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα

Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, αποφυλακίζεται μέσα στις επόμενες ώρες ο Αριστείδης Φλώρος, που εξέτιε ποινή 21 ετών για την υπόθεση της Energa, μετά από σχετική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που διέταξε την αποφυλάκισή του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Ο Αριστείδης Φλώρος είχε υποβάλλει αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση και το δικαστήριο το έκανε δεκτό, ενώ του επέβαλαν τους εν λόγω περιοριστικούς όρους.
Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση (ο κ. Γ. Πρασσάς, ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση), οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα που ανέπτυξαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι του κατηγορουμένου Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Βασ. Χειρδάρης και Ηλ. Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με αυτό, μετά την ισχύ του νέου Ποινικού Κώδικα, η απειλούμενη ποινή των ισοβίων με βάση το νόμο περί καταχραστών δημοσίου (που καταργήθηκε) σε μέγιστο βαθμό φτάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα.
Με δεδομένο ότι στο Φλώρο έχουν αναγνωριστεί και δυο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, εκτιμάται ότι η μέγιστη ποινή (με τα ίδια ελαφρυντικά) που τυχόν θα του επιβληθεί θα είναι πολύ μικρότερη.
Παράλληλα επισημάνθηκε πώς ήδη έχει εκτίσει μες τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν περί τα 6 χρόνια, ενώ έχει επιστέψει, όπως είπαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER. Κατόπιν αυτών το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτησή του. 
Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο ο Αριστείδης Φλώρος είχε επίσης αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους για λόγους υγείας, όμως ο θόρυβος που ξέσπασε, οδήγησε στην επιστροφή του στις φυλακές, καθώς το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρος Σοφούλης κατά του βουλεύματος αποφυλάκισής του.

Παράλληλα διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις, που διέγνωσαν αναπηρία άνω του 67% .
Μήνες αργότερα ασκήθηκε ποινική δίωξη για έντεκα αδικήματα κατά 17 προσώπων, που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας με την ιδιότητα του υπόπτου, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος. Μεταξύ των διωκομένων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται γιατροί, ένας δικηγόρος και υπάλληλοι του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

ΝΔ: Ο Ποινικός Κώδικας του ΣΥΡΙΖΑ αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο

Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται, επισημαίνει η ΝΔ, που σχολίασε με ανακοίνωσή της την επικείμενη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.
«Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται. 
Η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της ΝΔ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης. 
Η ΝΔ, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής