breaking news Νέο

Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου : «Γενναίες εκπτώσεις, που, όμως, δεν αρκούν...»

Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου : «Γενναίες εκπτώσεις, που, όμως, δεν αρκούν...»

«Όταν δεν έχουν οι αγρότες, εμείς τι θα πάρουμε;», αναρωτήθηκε η Αθηνά Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, μιλώντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», λίγες ημέρες αφ' ότου ξεκίνησε η περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων.

«Τι να λέμε τώρα; Οι ανεπανόρθωτες ζημιές, τις οποίες έχουν υποστεί οι αγρότες στις παραγωγές τους και το ζήτημα επιβίωσης το οποίο θέτουν, δημιουργεί ένα μεγάλο προβληματισμό στους ανθρώπους της αγοράς για την κίνηση στα μαγαζιά μας», προσέθεσε.

Κι αν οι αγρότες είναι αυτοί, που με τη δυσχερή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει, δεν φέρνουν χαμόγελα αισιοδοξίας στους καταστηματάρχες, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, που συντείνουν στο αρνητικό κλίμα της αγοράς.

«Το λέγαμε εδώ και καιρό, αλλά θα το ξαναπώ και τώρα πως οι εκλογές επηρέασαν αρνητικά την αγορά, από το γεγονός ότι υπήρξε μια αναστάτωση στο καταναλωτικό κοινό. Είναι γεγονός, πάντως, πως οι εκλογές δεν κάνουν καλό στην αγορά», επεσήμανε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, σημειώνοντας πως «από τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, που ξεκίνησε η περίοδος των καλοκαιρινών εκπτώσεων και έχοντας μεσολαβήσει λίγες ημέρες, δεν μπορούμε να προβούμε σ' ένα αξιόπιστο συμπέρασμα για την πορεία της κίνησης στην αγορά. Οπότε θα περιμένουμε να περάσουν κι άλλες ημέρες, για να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος, τη στιγμή, μάλιστα, που εν μέσω θέρους έχουμε να αντιμετωπίσουμε και έναν καιρό άστατο, έναν καιρό που δεν στέκεται σύμμαχος πάνω στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα».

 

«Γενναίες εκπτώσεις, που, όμως, δεν αρκούν...»

Όσο για το αν ελπίζει ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου ο τζίρος στην αγορά θα αυξηθεί και θα φέρει χαμόγελα, η κ. Πλιάτσικα ανέφερε : «Ελπίζουμε να υπάρξει μια τόνωση της αγοράς. Και το λέω αυτό, γιατί τα μαγαζιά της πόλης μας προσφέρουν γενναίες εκπτώσεις στα είδη ένδυσης και υπόδησης. Μιλάμε, δηλαδή, για εκπτώσεις που φθάνουν και στο 70%! Δεν αρκούν όμως ακόμα και εκπτώσεις σε τέτοιο βαθμό στα προσφερόμενα είδη μας. Χρειάζεται επιπλέον και η νέα κυβέρνηση να συμπράξει στο ανέβασμα της ψυχολογίας του καταναλωτικού κοινού. Που σημαίνει να προχωρήσει στις φοροελαφρύνσεις που έχει υποσχεθεί προεκλογικά και την ανάπτυξη που λέει ότι θα φέρει, κινήσεις που θα δώσουν μια αίσθηση ικανοποίησης και αισιοδοξίας στον κόσμο και θα του δώσει τη δυνατότητα όχι μόνο να βγει στην αγορά και να κοιτάξει βιτρίνες, αλλά και να ψωνίσει».

 

Υποτονική η κίνηση στα μαγαζιά της Βέροιας την περασμένη Κυριακή

Επιπλέον, η ίδια έκανε λόγο για «υποτονική κίνηση» την περασμένη Κυριακή στην αγορά της Βέροιας. «Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Κυριακή 14 Ιουλίου υπήρξε μια ημέρα, στην οποία τα μαγαζιά μπορούσαν να ανοίξουν προαιρετικά. Σ' αυτή την κίνηση προέβησαν μόνο αλυσίδες καταστημάτων, όπως έχουν πράξει και σε προηγούμενες περιπτώσεις και πολύ μικρά καταστήματα. Τα οποία και προσδιορίζονται σ' ένα ποσοστό 20%, με την κίνηση στην αγορά της Βέροιας να παρουσιάζεται υποτονική», υπογράμμισε.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής