breaking news Νέο

Βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους μικροοφειλέτες αλλά και τις επιχειρήσεις

Βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους μικροοφειλέτες αλλά και τις επιχειρήσεις

Βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους μικροοφειλέτες αλλά και τις επιχειρήσεις ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με τις αλλαγές που σχεδιάζονται, περισσότεροι από 2 εκατ. φορολογούμενοι, που χρωστούν στην Εφορία έως 3.000 ευρώ, θα κερδίζουν μεγαλύτερο αριθμό δόσεων, με τη μείωση της ελάχιστης δόσης στα 20 ευρώ, από τα 30 ευρώ που είναι σήμερα.

Μόνο με το «κούρεμα» της ελάχιστης δόσης, όσοι χρωστούν ποσά πάνω από 2.400 έως 3.000 ευρώ, θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε 120 μηνιαίες δόσεις, ενώ όσοι έχουν αφήσει απλήρωτους φόρους από 200 έως 2.400 ευρώ, θα έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών τους σε 10 έως 120 δόσεις των 20 ευρώ η κάθε μία.

Το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει:

  • Τη μείωση του επιτοκίου της ρύθμισης από 5% ετησίως που είναι σήμερα στο 3%.
  • Τη χορήγηση κινήτρων σε όσους ενταχθούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τη ρύθμιση, κάτι δεν συμβαίνει τώρα. Μια σκέψη είναι να σπάει το χρέος σε δύο κομμάτια, να παγώνει το ένα για όσο εξυπηρετείται το άλλο μέρος και στο τέλος είτε να διαγράφεται το υπόλοιπο της οφειλής για τους συνεπείς είτε να ξανασπάει σε περισσότερα κομμάτια.
  • Την καθιέρωση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων μόνο για μεγάλες οφειλές.

Η βελτίωση της ρύθμισης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που πέρασε προεκλογικά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να εφαρμόζεται, καθώς δεν έχουν εκδοθεί οι εφαρμοστικές αποφάσεις. Το πιθανότερο είναι η βελτίωση αυτή να τεθεί σε ισχύ μαζί με τις βελτιώσεις που θέλει να φέρει η κυβέρνηση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής