breaking news Νέο

Η αξιολόγηση των διαιτητών

  • Η αξιολόγηση των διαιτητών
  • Η αξιολόγηση των διαιτητών

Λιγότερες από πενήντα ημέρες μας χωρίζουν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν μπει ήδη στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας τους καταγράφοντας τις τελευταίες πινελιές της ολοκλήρωσης του ρόστερ τους.

Χθες διέρρευσε από την ΚΕΔ, με κάποια καθυστέρηση είναι αλήθεια και ο πίνακας των διαιτητών και των βοηθών τους της Super League, στην οποία περιλαμβάνονται τρεις ημαθιώτες: Ο Δημήτρης Καραντώνης που επανακάμπτει, ο πρωτάρης στην μεγάλη επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας Δημήτρης Μαλούτας και ο Γιάννης Καραγκιζόπουλος, που παραμένει για μια ακόμη περίοδο στη λίστα των βοηθών.

Στις καλές και ένδοξες εποχές των μεγαλοπαραγόντων της ποδοσφαιρικής μας Ομοσπονδίας βέβαια αυτό ήταν δουλειά της ΕΠΟ. Η εκάστοτε ΚΕΔ, αφού μαγείρευε τα ονόματα των αξιολογημένων διαιτητών με τους προέδρους των ΕΠΣ παρέδινε την λίστα στην ΕΠΟ η οποία στην συνέχεια την έδινε στη δημοσιότητα.

Από τότε όμως που η Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) περιήλθε στην ΦΙΦΑ, εδώ και τρία περίπου χρόνια, οι ποδοσφαιρικές ενώσεις έπαψαν να παίζουν ρόλο στην διαμόρφωση των πινάκων, αφού δεν κάνουν προτάσεις.

Τώρα πλέον οι ΕΠΣ δεν έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα και οι διαιτητές αξιολογούνται, σωστά ή λάθος, αυτό είναι άλλο θέμα, μόνο από την Επιτροπή του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή Περεϊρα.

Μάλιστα ο Πορτογάλος παλαίμαχος διεθνής διαιτητής και νυν αρχιδιαιτητής της χώρας μας φρόντιζε να αντικαταστήσει την λέξη «ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ» της λίστας με την λέξη «ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ» κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος πληροφορείται τα ονόματα των αξιολογημένων διαιτητών όταν του παραδοθεί, την τελευταία δηλαδή στιγμή η λίστα, ενώ οι σύμβουλοί του όταν δημοσιευθούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης!!

Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό προβλέπεται από το καθεστώς που επέβαλαν οι άνθρωποι της ΦΙΦΑ στο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Και γι' αυτό δεν ευθύνεται κανένας Γραμμένος και κανένας Σαββίδης, αλλά όλοι αυτοί οι πρόεδροι των ΕΠΣ και μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου μας που έφεραν και διατήρησαν στην ΕΠΟ ανθρώπους που δημιούργησαν σκάνδαλα, που με τη σειρά τους, έδωσαν το δικαίωμα στην ΦΙΦΑ να επέμβει και να θέσει υπό καθεστώς ομηρίας το ελληνικό ποδόσφαιρο.


Μαλούτας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής