breaking news Νέο

Football League : Οι κύριοι άξονες του πρωταθλήματος

Football League : Οι κύριοι άξονες του πρωταθλήματος

Στην τελική ευθεία μπήκε η μετατροπή της Νέας ΒΕΡΟΙΑΣ σε ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία (ΠΑΕ) και μάλιστα χθες Πέμπτη αναμένονταν να βγει από την ΔΟΥ το ΑΦΜ, που θα δώσει το δικαίωμα στους ανθρώπους της να επισημοποιήσουν τις μέχρι τώρα αποφάσεις που έχουν πάρει, τόσο σε διοικητικό, όσο και σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Όπως επανειλημμένα έχει γραφεί, το πρόβλημα της ΒΕΡΟΙΑΣ που δεν της επέτρεπε να επισημοποιήσει και να δώσει στη δημοσιότητα τις μέχρι τώρα κινήσεις της ήταν διαδικαστικό, αφού έπρεπε να πάρει επίσημη χροιά η μετατροπή της σε ΠΑΕ, να εκλεγεί η νέα διοίκηση, που όλοι γνωρίζουν ότι στο μεγαλύτερο κομμάτι της θα αποτελείται απο μέλη της περσινής, για να αποκτήσουν και νομιμότητα οι ενέργειές της. Αυτό φυσικά δεν την εμποδίζει να παίρνει πρωτοβουλίες και να κλείνει θέματα που την απασχολούν, οι οποίες επαναλαμβάνουμε θα επισημοποιηθούν αμέσως μόλις μετατραπεί σε ΠΑΕ και οι μέτοχοι εκλέξουν την διοίκησή της.

Το μετοχικό κεφάλαιο των 300.000 ευρώ, 10πλάσιο από αυτό που προβλέπεται ως μίνιμουμ για μια ομάδα της Football League, όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί θα καλυφθει στο ακέραιο από τους επιχειρηματίες που από την πρώτη ημέρα της επανασύστασης της βρίσκονται στο πλευρό της, με το μεγαλύτερο μέρος των 10.000 μετοχών να πηγαίνει στην οικογένεια Μπίκα, που είναι και ο κατ' εξοχήν χορηγός της και από κει και πέρα όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Θα ανακοινωθούν οι παίκτες, που όπως ήδη διαρρέει έχουν συμφωνήσει, είτε αυτοί προέρχονται από το περσινό έμψυχο υλικό, είτε αποτελούν μεταγραφή, θα οριστεί η ημερομηνία της πρώτης συγκέντρωσης των ποδοσφαιριστών που δεν αναμένεται να απέχει και πολύ καθώς ήδη μπήκε στο τελικό της στάδιο και η διαμόρφωση της προκήρυξης του πρωταθλήματος και μάλιστα αρκετά από τα βασικά του στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των 14 ομάδων της φετινής Football League με τον πρόεδρο της Ένωσης Λεωνίδα Λεουτσάκο την περασμένη Τετάρτη.

 

ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Στην συνάντηση των εκπροσώπων των 14 ομάδων της Football League που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της Ένωσης επί της Θεμιστοκλέους 42 στον 4ο όροφο και στην οποία φυσικά παραβρίσκετο και ο πρόεδρός της Λεωνίδας Λεουτσάκος ανακοινώθηκε ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

  • Αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχουν πλεϊ οφ και πλεϊ άουτ. Συνεπώς το φετινό πρωτάθλημα της Football League θα έχει 26 αγωνιστικές, φυσικά για τις επίσημες φετινές υποχρεώσεις των ομάδων σ' αυτές τις 26 αγωνιστικές θα πρέπει να προστεθούν και οι αγώνες που θα δώσουν στα πλαίσια του κυπέλλου.
  • Στην Super League 2 θα προβιβαστούν οι δύο πρώτες, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις τελευταίες θέσεις θα υποβιβαστούν στην Γ' Εθνική.
  • Θα υπάρχει και πρωτάθλημα Νέων των ομάδων της Football League στο οποίο θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής γεννηθέντες το 2002 και αργότερα. Συνεπώς δεν θα είναι πρωτάθλημα Κ19, αλλά Κ17.
  • Κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να διαθέτει στο ρόστερ της 10 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μέχρι 23 ετών. Επίσης θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί μέχρι πέντε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.
  • Πιθανή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Football League ορίστηκε η 29 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή.

Όλες αυτές οι αποφάσεις θα σταλούν στην ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να τις εγκρίνει και στη συνέχεια να μπουν στην προκήρυξη του πρωταθλήματος και να κοινοποιηθούν στις ομάδες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής