breaking news Νέο

Κ.Χατζηδάκης : «Σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ, που θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να μη θιγούν οι καταναλωτές με αυξήσεις ρεύματος»

Κ.Χατζηδάκης : «Σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ, που θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να μη θιγούν οι καταναλωτές με αυξήσεις ρεύματος»

Για το αν σχεδιάζονται αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της σωτηρίας της επιχείρησης, ρωτήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από τη μία πλευρά, συμφώνησε να περιορισθεί το μερίδιο της ΔΕΗ στην αγορά από το 90% στο 50%, χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα. Και από την άλλη, όταν εμφανίστηκε το πρόβλημα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει η μετοχή το 90% της αξίας της στο Χρηματιστήριο, αποφάσισε ουσιαστικά να δώσει την «καυτή πατάτα» σε εμάς. Γι' αυτό μιλάμε για ένα σχέδιο σωτηρίας της επιχείρησης και των εργαζομένων, που θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να μη θιγούν οι καταναλωτές ρεύματος. Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές παράμετροι στο σχέδιο αυτό. Όπως, για παράδειγμα, η συντονισμένη προσπάθεια που πρέπει να γίνει, ώστε να μαζευτούν τα χρωστούμενα της επιχείρησης - διότι έφθασε να της χρωστάνε σχεδόν 3 δις - με έμφαση στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και με παράλληλη προστασία των αδύναμων νοικοκυριών. Όπως και με την αναδιοργάνωση της επιχείρησης, με την υιοθέτηση ενός καινούργιου business plan. Το σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ θα χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική ευαισθησία για το συμφέρον των καταναλωτών και των εργαζομένων της και, φυσικά, το συμφέρον της εθνικής οικονομίας», απάντησε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής