breaking news Νέο

Χρήστος Γιαννακάκης : «Τρεις άμεσες προτεραιότητες για την αναδιοργάνωση της Γεωργίας»

Χρήστος Γιαννακάκης : «Τρεις άμεσες προτεραιότητες για την αναδιοργάνωση της Γεωργίας»

Για τα πρώτα βήματα, στα οποία κατά τη γνώμη του θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, με στόχο την αναδιοργάνωση της Γεωργίας, μίλησε ο Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας. Ο κ. Γιαννακάκης δήλωσε : «Ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουν, πάσχει από σοβαρά διαρθρωτικά και οργανωτικά προβλήματα. Η συνεταιριστική δομή έχει αποδιαρθρωθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υλοποιηθούν οι βασικές λειτουργίας του τομέα, που είναι ο προγραμματισμός της παραγωγής, η συγκέντρωση και η οργανωμένη διάθεσή της στην αγορά. Οι αδυναμίες αυτές οδηγούν σε παραγωγές, που δεν ακολουθούν τις ανάγκες της αγοράς, ποιοτικά ή ποσοτικά, δεν προστατεύουν τον παραγωγό από τις διακυμάνσεις της αγοράς και τέλος δεν τον προστατεύουν από τα ισχυρά μονοπωλιακά τραστ του λιανικού εμπορίου, που είναι πανίσχυρα.

Ταυτόχρονα, ο αγροτικός παραγωγικός μηχανισμός είναι αποκομμένος από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και τα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΕ, με συνέπεια να μην έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε τις αποφάσεις αυτές σύμφωνα με τα δικά μας συμφέροντα, αλλά και ούτε να πληροφορούμαστε έγκαιρα για τις διαμορφωνόμενες τάσεις στο διεθνή περίγυρο.

Επομένως, η υλοποίηση από τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ της προεκλογικής εξαγγελίας της Νέας Δημοκρατίας για την ίδρυση Αγροτικών Επιμελητηρίων, αποτελεί ένα από τα πρώτα βήματα αναδιοργάνωσης της Γεωργίας και ακολουθούν οι Διεπαγγελματικές, που πρέπει να συμπεριλάβουν όλους τους παραγωγικούς κλάδους και τέλος τα κίνητρα για δημιουργία μεγάλων εμπορικών σχημάτων, που θα δώσουν τεράστια εξαγωγική ώθηση».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής