breaking news Νέο

Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας

  • Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
  • Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας
  • Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, στο υπουργείο Οικονομικών, συνάντηση της ΕΣΕΕ με τον Υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ήταν ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Σταύρος Καφούνης και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Χρήστος Μπλουγούρας.

Στην ατζέντα της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα, ήταν οι αναγκαίες ανάσες, που πρέπει να δοθούν στην αγορά και οι σχετικές προτάσεις της Συνομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, από την ΕΣΕΕ τέθηκαν ως θέματα και συζητήθηκαν η αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων, οι αλλαγές στο σύστημα ΦΠΑ, η αποκατάσταση των αδικιών στον ΕΝΦΙΑ, η πορεία προς την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος κ.α.  Παράλληλα, έγινε διεξοδική συζήτηση επάνω στην πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων και στις προτάσεις της ΕΣΕΕ για μια περισσότερο χρηστική πάγια ρύθμιση.

Ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ότι ήδη έχει ξεκινήσει η πορεία εκλογίκευσης του φορολογικού συστήματος και αποκατάστασης των ανισοτήτων και των λαθών, τόσο στο γενικότερο φορολογικό σύστημα, όσο και στις 120 δόσεις, έχοντας δώσει προτεραιότητα στους συγκεκριμένους τομείς.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ πρότεινε και ο κ. Υφυπουργός δέχθηκε τη δημιουργία μίας «ανοικτής γραμμής» συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο και στη Συνομοσπονδία με συνεχείς επαφές και ειλικρινή διάλογο για τις αναγκαίες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν. 

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του εμπορίου δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το εξαιρετικά παραγωγικό κλίμα της συζήτησης και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη σταδιακή αποφόρτιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της μεσαίας τάξης από τα δυσανάλογα βάρη που μέχρι τώρα τους αναλογούσαν και την αντίστοιχη πορεία της ελληνικής αγοράς προς την ανάπτυξη.


ΕΣΕΕ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής