breaking news Νέο

Πρωτοβουλίες επαναθεμελίωσης της Αριστεράς αναλαμβάνει ο Κώστας Λαπαβίτσας

Πρωτοβουλίες επαναθεμελίωσης της Αριστεράς αναλαμβάνει ο Κώστας Λαπαβίτσας

O ερχομός του Κώστα Λαπαβίτσα από το Λονδίνο στην Ελλάδα εν μέσω θέρους, σηματοδοτεί την ανάληψη σημαντικών πολιτικών πρωτοβουλιών από μέρους του. Συγκεκριμένα, ο Ναουσαίος οικονομολόγος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να μεταβεί μέσα σ' αυτό το διάστημα στην Αθήνα, με σκοπό να έρθει σε επαφή με στελέχη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κι όχι μόνο, σε μια προσπάθεια να διευρευνήσει τη δυνατότητα επαναθεμελίωσης της Αριστεράς, προσπάθεια η οποία έγκειται στο να δημιουργηθεί μία «νέα αριστερά» προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Λαπαβίτσας συναντήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του καταστήματος «ΤΡΙΓΩΝΟ», του Αργύρη Σακαλή, με υποστηρικτές της «Λαϊκής Ενότητας», αλλά και με νεαρά πρόσωπα, τα οποία ενστερνίζονται τις απόψεις του. Στη συνάντηση αυτή, τα φιλικά πρόσωπα του Κώστα Λαπαβίτσα έθεσαν προς αυτόν με εμφατικό τρόπο το ζήτημα της επαναδιατύπωσης των θέσεων της Αριστεράς στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, του προγραμματικού της λόγου και της οργανωτικής δημοκρατικής λειτουργίας της, με επιδίωξη την κίνηση όλων των κομματιών της Αριστεράς σε μια κοινή κατεύθυνση, τα οποία και θα συναποτελέσουν τον (ποθητό χρόνια τώρα) τρίτο πόλο, που θα φέρει όραμα, ελπίδα και προοπτική στον ελληνικό λαό.

Όλα αυτά, βέβαια, να υπενθυμίσουμε, έχοντας μεσολαβήσει λίγες μόλις ημέρες από την εκλογική πρωτιά και αυτοδυναμία της ΝΔ και με πρωθυπουργό της χώρας τώρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας, με αφορμή την εν λόγω συνάντηση, σε δήλωσή του στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» κατέστησε σαφές ότι προτίθεται να προβεί στην ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών, οι οποίες και θα αποβλέπουν στη δημιουργία μιας «νέας αριστεράς», αρκεί – όπως επεσήμανε – να βρει ευήκοα ώτα στην Αθήνα. Πρωτοβουλίες τις οποίες ο Ναουσαίος οικονομολόγος προσδιόρισε να λάβει λίαν συντόμως, επιδιώκοντας η όλη προσπάθειά του να αποκτήσει ρίζες και ερείσματα.

Τέλος, να αναφερθεί ότι την παρέα του Κώστα Λαπαβίτσα στην πολιτική συνάντηση, που υπήρξε την Παρασκευή το απόγευμα, αποτελούσαν οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Κώστας Καλογερίδης, Θανάσης Αποστολόπουλος, Θανάσης Σταφυλλίδης, Φώτης Μουρλάς, Μιχάλης Νάστος, Εμμανουέλα Λαμπίδου.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής