breaking news Νέο

120 δόσεις : Μπόνους για όσους είναι συνεπείς στη ρύθμιση

120 δόσεις : Μπόνους για όσους είναι συνεπείς στη ρύθμιση

Μπόνους στους οφειλέτες της Εφορίας, οι οποίοι θα υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, θα την τηρούν ευλαβικά και θα παραμείνουν σε αυτή μέχρι το τέλος, σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών με το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να πάρει το δρόμο για τη Βουλή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η νομοθετική διάταξη που ετοιμάζεται, θα δίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ακόμη κίνητρο στους οφειλέτες, προκειμένου να ακολουθήσουν τη νέα ρύθμιση και να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς, που έχουν με την Εφορία. Συγκεκριμένα, όσοι παραμείνουν συνεπείς μέχρι το τέλος της ρύθμισης, η Εφορία θα τους επιβραβεύει, επιστρέφοντάς τους ένα ποσοστό των τόκων που πλήρωσαν για τη ρυθμισμένη οφειλή τους. Το ποσό των τόκων θα επιστρέφεται στους συνεπείς οφειλέτες με τις τελευταίες δόσεις της ρύθμισης.

Επίσης, το οικονομικό επιτελείο, στο πλαίσιο των βελτιώσεων, εξετάζει το σενάριο της κατάργησης του εισοδηματικού κριτηρίου για τα φυσικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα όλοι να δικαιούνται τις 120 δόσεις. Σήμερα, για τους οφειλέτες με εισοδήματα άνω των 10.000 ευρώ, ο αριθμός των δόσεων που κερδίζουν, για να εξοφλήσουν τα χρέη τους, καθορίζεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους. Με βάση το συνολικό εισόδημα προσδιορίζεται το «ετήσιο ποσό καταβολών» κάθε οφειλέτη με τη χρήση προοδευτικής κλίμακας συντελεστών κλιμακούμενων από 4% έως 25%. Το κριτήριο αυτό αφήνει εκτός των 120 δόσεων τους περισσότερους οφειλέτες. Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ και οφειλή 5.000 ευρώ, έχει σήμερα τη δυνατότητα να πληρώσει το χρέος του σε 43 δόσεις. Με την κατάργηση του εισοδηματικού κριτηρίου θα  μπορεί να εξοφλήσει την οφειλή του σε 120 δόσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής