breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Φούρναρης «έφαγε» πρόστιμο, επειδή άκουγε αθλητικά στο ραδιόφωνό του!

Πρόστιμο ύψους 208 ευρώ καλείται να πληρώσει ένας φούρναρης στη Θεσσαλονίκη, επειδή άκουγε ραδιόφωνο. Ο Νίκος Σιδηρόπουλος το απόγευμα της 14ης Ιουνίου βρισκόταν στην επιχείρησή του, όταν εμφανίστηκε μία υπάλληλος της ΕΥΕΔ, που ασχολείται με τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών.

Εκείνη την ώρα, όπως κάθε μέρα, άκουγε στο ραδιόφωνο αθλητικά, για να περάσει η ώρα, όμως, όπως αποδείχθηκε, δεν του βγήκε σε καλό, καθώς θεωρήθηκε πως παραβίασε τη νομοθεσία.

Έτσι πριν από δύο εβδομάδες ενημερώθηκε για το πρόστιμο, που καλείται να πληρώσει.

*****

• Άγριο ξύλο πάνω από το… φέρετρο

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν σε εκκλησία της Πάτρας, την ώρα που γινόταν μία κηδεία, όταν δύο γυναίκες στην κυριολεξία έπαιξαν ξύλο πάνω από φέρετρο.

Δύο γυναίκες που ξεκίνησαν τον καβγά – γιατί στη συνέχεια μπήκαν και άλλες στη "μάχη" – δεν σεβάστηκαν ούτε ιερό, ούτε όσιο, κάνοντας τον παπά να μην πιστεύει αυτά που βλέπει!

Η οικογένεια της εκλιπούσης και ειδικότερα οι γυναίκες της οικογένειας είχαν μεγάλη κόντρα εδώ και χρόνια με μία γειτόνισσά τους.

Η γειτόνισσα όμως, με αφορμή το θάνατο της γυναίκας, φαίνεται ότι αποφάσισε να αφήσει στο περιθώριο τις παλιές διαμάχες και πήγε στην κηδεία. Προσκύνησε δε και στο φέρετρο.

Όταν όμως η μία κόρη της αποδημήσασας εις Κύριον αντελήφθη τι συνέβη… της γύρισε το μάτι! Ξέχασε πένθος και κλαυθμό και πριν προλάβει κάποιος να αντιδράσει, έπιασε από τα μαλλιά τη γειτόνισσα, μέσα στην εκκλησία, πάνω από το φέρετρο, χτυπώντας την με τα χέρια!

Η γυναίκα αντέδρασε, στον καυγά αναμείχθηκαν και οι εγγονές της μακαρίτισσας, που έτρεξαν να υπερασπιστούν τη μάνα τους και έγινε… της κακομοίρας!

Τελικά η γειτόνισσα αποχώρησε… κακήν κακώς!

*****

• Απέδρασε κρατούμενος, αλλάζοντας θέση με το δίδυμο αδελφό του

Η «απόδραση του αιώνα» έλαβε χώρα στην Τουρκία, όταν δίδυμος αδελφός κρατούμενου πήρε τη θέση του, όταν πήγε να τον επισκεφτεί στη φυλακή! Ο 19χρονος Μουράτ Α. καταδικάστηκε για δολοφονία και κρατείτο στις φυλακές Ε Tipi Kapas στη Μερσίνη, στη νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο δίδυμος αδερφός του καταδίκου τον επισκέφτηκε στη φυλακή, όπου υπηρετούσε το πρώτο έτος της ποινής για δολοφονία.

Οι δεσμοφύλακες τους επέτρεψαν να συναντηθούν κατ’ ιδίαν και τότε οι δύο νεαροί αντάλλαξαν θέσεις.

Οι αδελφοί μοιάζουν αρκετά και έτσι κατάφεραν να ξεγελάσουν τους δεσμοφύλακες, που επέτρεψαν στο Μουράτ να βγει από τη φυλακή σαν κύριος!

Παρόλα αυτά, οι φύλακες δεν άργησαν να αντιληφθούν ότι κάτι δεν πήγαινε… καλά με τον κρατούμενό.  

Μόλις έγινε αντιληπτό πως ο Μουράτ είχε εξαφανιστεί, οι δικαστικές αρχές διέταξαν έρευνα στο σπίτι του Χουσεΐν, όπου εντοπίστηκε ο δραπέτης και συνελήφθη.

Και οι δύο αδελφοί βρίσκονται πλέον στη φυλακή.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποσαφηνιστεί, γιατί ο Χουσεΐν συμφώνησε να πάρει τη θέση του αδελφού του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, με τις αρχές να έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

*****

• Εκεί η υπερθέρμανση είναι διπλάσια από τον υπόλοιπο κόσμο

Στις αρχές του μήνα, η θερμοκρασία στη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, το Άνκορατζ, έσπασε κάθε ρεκόρ. Όπως ανακοίνωσαν οι μετεωρολόγοι, στις 5 το απόγευμα, η μέτρηση στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης έδειξε 90 βαθμούς Φαρενάιτ, δηλαδή, 32,2 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η θερμοκρασία σημειώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Αλάσκα, τουλάχιστον από τότε που κρατούνται αρχεία.

Το προηγούμενο ρεκόρ συνέβη πριν από 50 χρόνια, στις 14 Ιουνίου του 1969, όταν η θερμοκρασία έφτασε τους 85 βαθμούς Φαρενάιτ, δηλαδή τους 29,4 βαθμούς Κελσίου. Ο μέσος όρος θερμοκρασίας στις αρχές Ιουλίου, όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, είναι μόλις 18,3 βαθμοί Κελσίου.

Την ίδια ημέρα ρεκόρ σημειώθηκε και σε πολλές άλλες περιοχές της νότιας Αλάσκας. Μιλώντας στην εφημερίδα Anchorage Daily News, o μετεωρολόγος Bill Ludwig ανέφερε πως οι υψηλές θερμοκρασίες οφείλονται σε ένα υψηλό βαρομετρικό.

Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει πως η Αλάσκα υπερθερμαίνεται σε διπλάσιο βαθμό σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο τα τελευταία 100 χρόνια. Η μέση θερμοκρασία των υπόλοιπων πολιτειών των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά ένα βαθμό από το 1901 μέχρι και το 2016, ενώ στην Αλάσκα η αύξηση είχε μέσο όρο 2,6 βαθμούς!

*****

• Επάγγελμα δωρητής σπέρματος

Η κρίση έκανε πολλούς να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για τα επαγγελματικά. Με την αγορά εργασίας να μικραίνει όλο και περισσότερο, κάποια επαγγέλματα που άλλες φορές θα φαίνονταν ανέκδοτο, γνωρίζουν μεγάλη άνθηση.

Στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, οι δωρητές σπέρματος αυξήθηκαν κατά 20% τα τελευταία 3 χρόνια. Μάλιστα οι συστηματικοί δωρητές σπέρματος αυξήθηκαν κατά 30%, με τις ηλικίες που είναι οι συχνότεροι δωρητές να είναι μεταξύ 28-38 ετών.

Η περίοδος με τη μεγαλύτερη προσέλευση είναι πριν τα Χριστούγεννα και πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι αμοιβές είναι μεταξύ 30 και 50 ευρώ. Στο εξωτερικό ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό σου, το σπέρμα σου μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 ευρώ, αλλά όχι πάνω από 200 ευρώ, αφού το απαγορεύει ο νόμος.

Γενικά απαγορεύεται να γίνει η δωρεά σπέρματος επάγγελμα, για αυτό και δεν επιτρέπεται να δίνεις σπέρμα πάνω από μία φορά στις δέκα ημέρες. Πριν λίγα χρόνια, αυτές οι αμοιβές ήταν αφορολόγητες, ενώ τώρα πρέπει να δηλώνονται τα χρήματα που λαμβάνουν.

Ελεύθεροι επαγγελματίες δηλαδή...

*****

• Ο ήλιος «βάφει» πουλί στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Κι ενώ νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, η φύση πάντα βρίσκει τρόπους να μας εκπλήσσει. Ο καλλιτέχνης και φωτογράφος Christian Spencer πέρασε μια μέρα στη βεράντα του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν είδε κάτι υπέροχο. Όταν ο ήλιος χτυπάει τα φτερά ενός κολίμπρι του είδους Jacobin, δημιουργείται ένα όμορφο φαινόμενο, κατά το οποίο τα φτερά του πτηνού παίρνουν το χρώμα του ουράνιου τόξου.


• Άγριο ξύλο πάνω από το… φέρετρο
• Απέδρασε κρατούμενος, αλλάζοντας θέση με το δίδυμο αδελφό του
• Εκεί η υπερθέρμανση είναι διπλάσια από τον υπόλοιπο κόσμο
• Επάγγελμα δωρητής σπέρματος
• Ο ήλιος «βάφει» πουλί στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής