breaking news Νέο

Συναντήσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ επιδιώκουν οι αγρότες της Ημαθίας

Συναντήσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ επιδιώκουν οι αγρότες της Ημαθίας

Απολογιστικό χαρακτήρα είχε η συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ, για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας. Σ' αυτήν έγινε αναφορά για το πως εξελίχθηκε η παραγωγή μέσα στο καλοκαίρι, σε σχέση με τα προβλήματα που προέκυψαν και έχουν να κάνουν με τη διαχείριση και τις έντονες βροχοπτώσεις στα μέσα του περασμένου Ιουλίου.

Επισημάνθηκε από όλους ότι η καλλιέργεια του ροδάκινου παραπαίει, με τι ς εξευτελιστικές τιμές που δόθηκαν στη φετινή παραγωγή.

Παράλληλα, αναλύθηκε το τι έκανε η πολιτεία για τους αγρότες (επί το σωστότερον τι δεν έκανε, όπως ειπώθηκε), αλλά και το πως πρέπει να κινηθεί ο σύλλογος από δω και πέρα και τι μπορεί να διασώσει, αφού πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης των αγροτικών οικογενειών.

 

Συναντήσεις

Κατόπιν τούτου, τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΣΓ Βέροιας έλαβαν την απόφαση να ζητήσουν μέσα στο προσεχές διάστημα συνάντηση στην Αθήνα, τόσο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, όσο και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ.

Στις συναντήσεις αυτές πρόκειται να τεθούν από τον ΑΣΓ Βέροιας το ζήτημα της αποζημίωσης από το υφιστάμενο ρωσικό εμπάργκο της Ε.Ε., τις εξευτελιστικές τιμές στο ροδάκινο (συνέπεια του ρωσικού εμπάργκο), όπως και το ζήτημα των ζημιών που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στο διάστημα 14-17/7/2017.

Επίσης θα ζητηθεί να ξεκαθαριστεί από τον ΕΛΓΑ, το αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις και σε ποιές ποικιλίες στο ροδάκινο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, Γραμματέας του ΑΣΓ Βέροιας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πανελλαδικών Μπλόκων Αγροτών, «πριν από τις συναντήσεις μας με τους κ.κ. Αποστόλου και Κουρεμπέ, θα γίνει συνάντηση και με την προϊσταμένη του τοπικού ΕΛΓΑ κ. Μαρία Παππά, για να δούμε τι εικόνα έχει και αυτή επί όλων αυτών των ζητημάτων, που πρόκειται να θέσουμε». Ενώ ο ίδιος έκανε γνωστό ακόμα πως «με την επιστροφή μας από την Αθήνα, θα συγκαλέσουμε συνέλευση των μελών του συλλόγου μας, στην οποία θα μεταφέρουμε το τι πρόκειται να ειπωθεί στις συναντήσεις με τους κ.κ. Αποστόλου και Κουρεμπέ, οπότε θα εξετάσουμε τα δεδομένα και θα καθορίσουμε τη στάση μας, για το αν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις».

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής