breaking news Νέο

ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί Σταθμοί : Αναρτήθηκαν τα τελικά αποτελέσματα

ΕΕΤΑΑ-Παιδικοί Σταθμοί : Αναρτήθηκαν τα τελικά αποτελέσματα

Αναρτήθηκαν στο eetaa.gr τα τελικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2019 – 2020, που αφορούν 175.000 γονείς, σχετικά με τη φιλοξενία των παιδιών τους, με την επιδότηση μέσω voucher που παρέχει το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματική Ζωής». Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά η ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ «έπεσε».

Οι αιτούντες του προγράμματος «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματική Ζωής» για τη δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ μπορούν να δουν, αν λαμβάνουν το voucher, που ισοδυναμεί με τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στις συμμετέχουσες δομές, στο eetaa.gr.

Η είσοδος στην εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ θα απαιτεί τον ΑΦΜ του ενδιαφερόμενου και τον προσωπικό κωδικό πρόσβασης, ενώ η είσοδος στο σύστημα των οριστικών αποτελεσμάτων μπορεί να γίνει και με τους κωδικούς TAXISnet. Παράλληλα από την εφαρμογή θα λαμβάνονται οι κωδικοί του παιδιού. Στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης αναγράφονται κωδικοποιημένα τα στοιχεία της ωφελούμενης, τα στοιχεία του παιδιού/ών, καθώς και ο κωδικοποιημένος αριθμός του Voucher.

Σχετικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΕΕΤΑΑ, το οποίο αναφέρει τα εξής :

Η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στις ημερομηνίες που είχε αναγγείλει η Διοίκηση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. 

Συνολικά, οι αιτήσεις αφορούσαν 172.000 παιδιά έναντι 161.000 που είχαν υποβληθεί πέρυσι.

Μετά την εξέταση των ενστάσεων, 155.000 παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις και δικαιούνται voucher, έναντι 127.000 το 2018. 

Το σύνολο αυτών, δηλαδή και τα 155.000 παιδιά, θα λάβουν voucher και θα έχουν δικαίωμα εγγραφής σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς. 

Στον αριθμό αυτό, περιλαμβάνονται όλα τα παιδιά των οποίων οι οικογένειες διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, όπως και όλες οι αιτήσεις παιδιών που αφορούν ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ. 

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 270 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2019 – 2020, από 235 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι, εκ των οποίων τα 60 είναι ευρωπαϊκοί και τα 210 εθνικοί πόροι.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, εφέτος ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, με μία (1) οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher. Υπενθυμίζουμε ότι, έως πέρυσι η διαδικασία ολοκληρώνονταν σε δύο φάσεις. Είχαμε μία κατανομή το καλοκαίρι και μία το Σεπτέμβριο. 

Επίσης, για πρώτη φορά, τόσο οι αιτήσεις όσο και οι ενστάσεις, υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά. Παρά τα μικροπροβλήματα, όλα εξελίχθηκαν ομαλά, με αποτέλεσμα την πλήρη διαφάνεια και εγκυρότητα της διαδικασίας, όπως και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αιτούντων.

Η συνεργασία όλων των φορέων (Υπουργείων – Κ.Ε.Δ.Ε. – Περιφερειών – Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και των υποψηφίων δικαιούχων, οδήγησε σε μια πετυχημένη διαδικασία και ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής