breaking news Νέο

Κινητοποίηση στις 8 Νοεμβρίου ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Νάουσας

Κινητοποίηση στις 8 Νοεμβρίου ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Νάουσας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε, το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου, το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας, στην οποία τονίστηκε το κάλεσμα στους πολίτες της Νάουσας να συμμετάσχουν στα συλλαλητήριο της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου, που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ, ενάντια στην υποβάθμιση της τοπικής Νοσοκομειακής Μονάδας Υγείας.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν η πρόεδρος του Σωματείου κα. Ελένη Κεχαγιά, τα μέλη του δ.σ. κα. Τσιούκα Κατερίνα, κα. Ευγενία Καραμπατζού, κα. Παρχαρίδου Ελένη και κ. Νίκος Δάλλης, καθώς και ο αντιπρόσωπος στην ΠΟΕΗΔ κ. Γαβριήλ Τσαρνούχας και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Ημαθίας κ. Αντώνης Λογγινίδης.

Η πρόεδρος κα. Κεχαγιά τόνισε την ενότητα  γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας σε Κέντρο Υγείας, ζητώντας, αντιθέτως, την αναβάθμισή του σε γιατρούς, νοσηλευτές, τεχνικό προσωπικό και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, επισημαίνοντας ότι εξυπηρετεί τους κατοίκους όλου του δήμου, από το Ροδοχώρι έως τον Αρχάγγελο. «Δεν μπορεί το Νοσοκομείο της Βέροιας να διαθέτει 10 ½ γιατρούς για κάθε 10 ασθενείς και της Νάουσας μόλις 1,6 αντιστοίχως. Λειτουργούμε με τους μισούς γιατρούς που προβλέπει το οργανόγραμμα (30 από 60) και αντίστοιχα με πολύ μειωμένο υγειονομικό προσωπικό», είπε η κα. Πρόεδρος.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην προμήθεια αξονικού τομογράφου, χαρακτηρίζοντας ως…απροσδιόριστο το χρόνο απόκτησής του, αφού θα γίνει σε κεντρικό επίπεδο και από το «Σεισμανόγλειο» Νοσοκομείο, με τη γνωστή γραφειοκρατία του δημοσίου. Επίσης είπε ότι ο μοναδικός μαιευτήρας που προσελήφθηκε στο Νοσοκομείο Νάουσας (ο δεύτερος παραιτήθηκε πριν προσληφθεί!), εξυπηρετεί το Νοσοκομείο Βέροιας, επειδή η Νάουσα δεν διαθέτει υπέρηχο!

Δραματική  η περιγραφή της και για την Παθολογική Κλινική, όπου υπήρξε άγονος ο διαγωνισμός πρόσληψης ειδικευμένων γιατρών και λειτουργεί μόνο με μια γιατρό και τη συνδρομή ενός γιατρού, που έχει οργανική θέση στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

«Οι προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι μας υπεράνθρωπες. Δεν υποκινούμαστε από κανέναν, απλά θέλουμε το Νοσοκομείο μας οργανωμένο και λειτουργικό. Έχει καταντήσει…φάντασμα, από στολίδι» έκλεισε την τοποθέτηση της η κα. Κεχαγιά.

Η κα. Τσιούκα στάθηκε στην τοποθέτηση της βουλευτή κας. Καρασαρλίδου, για την οποία είπε ότι χαρακτήρισε καλή τη συνένωση των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας.

Καυστικός  κ. Τσαρνούχας από την ΠΟΕΔΗΝ, είπε ότι το Νοσοκομείο Νάουσας από Γενικό Ίδρυμα έχει καταντήσει  σε Ίδρυμα υγειονομικού ενδιαφέροντος… αγνώστου χαρακτήρος! «Ένα επαρχιακό Νοσοκομείο ξεθεμελιώνεται, αν δεν εφημερεύουν οι βασικές του κλινικές. Ζητάμε από το διοικητή, την 3η ΥΠΕ, το υπουργείο υγείας, να δραστηριοποιήσουν τα αντανακλαστικά τους. Μόνο αν ήθελε να αυτοκτονήσει, θα ερχόταν ένας επικουρικός παθολόγος, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος και ένας μόνο μόνιμος γιατρός. Τα προηγούμενα χρόνια μας έσωσε… ο Στρατός. Ευχαριστούμε τους στρατιωτικούς γιατρούς, που εφημέρευσαν στην παθολογική, αλλά καταντήσαμε πλέον ως πυρόπληκτοι, που περιμένουμε σωτηρία από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τον Αύγουστο η παθολογική της Βέροιας είχε 42 ασθενείς και της Νάουσας 3. Πώς θα αντιμετωπίσουμε την αυξημένη νοσηρότητα του χειμώνα; Με …σαγιονάρες και βερμούδες; Αν συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, η παθολογική της Βέροιας θα μπουκώσει και θα προσφερθούν κακές συνθήκες νοσηλείας», είπε ο κ. Τσαρνούχας, χαρακτηρίζοντας ως πολιτικά απρεπή την πρόσφατη επιστολή της υποδιοικήτριας του Νοσοκομείου κας. Πέρβου.

Ο ίδιος στάθηκε αντίθετος σε «σχέδια πίσω από κλειστές πόρτες», όπως χαρακτηριστικά είπε, τα οποία θέλουν ένα εξειδικευμένο Νοσοκομείο στη Νάουσα, τύπου ΚΑΤ. «Δεν αρρωσταίνουν στον τόπο μας μόνο τα κόκκαλα και οι τένοντες. Δεν μπορεί η Βέροια να σηκώσει όλο το βάρος της δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης όλης της Ημαθίας. Πρέπει να συνεργαστούν καλύτερα διοικητής και δήμαρχος για την απόκτηση του αξονικού. Είναι προσβολή για το δημοτικό συμβούλιο να έχουν έρθει άνθρωποι του υπουργείου και της ΥΠΕ, που έδωσαν υποσχέσεις, που ποτέ δεν υλοποίησαν. Κοιμίζουν τον κόσμο. Ας έρθουν να δουν τους παππούδες, που έρχονται κάθε μέρα και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Μαζί με το νοσοκομείο, θα κλείσει και ο δήμος», έκλεισε την τοποθέτησή του.

Το μέλος του δ.σ. του Νοσοκομείου Ημαθίας, κ. Αντώνης Λογγινίδης , ζήτησε από το υπουργείο την υπαγωγή του Νοσοκομείου Νάουσας στην τρίτη ζώνη κινήτρων, αντίστοιχη της Σαντορίνης, ώστε να στελεχωθεί με γιατρούς η παθολογική και οι υπόλοιπες κλινικές. «Πρέπει το δ.σ. να εντείνει τις προσπάθειές του. Ο ρόλος του δεν είναι διεκπεραιωτικός. Να έρθουν γιατροί από άλλα Νοσοκομεία, για να συνδράμουν τις ελλείψεις της Παθολογικής», είπε.

Οι εργαζόμενοι, κλείνοντας τν συνέντευξη τύπου, τόνισαν ότι έχουν τους γιατρούς του ιδρύματος στο πλευρό τους, καλώντας τους πολίτες της Νάουσας και όλους τους φορείς στη συγκέντρωση-συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής