breaking news Νέο

13.000 δάσκαλοι λείπουν από τα δημοτικά σχολεία, 40 μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

13.000 δάσκαλοι λείπουν από τα δημοτικά σχολεία, 40 μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Κι ενώ απομένουν σαράντα ημέρες περίπου, για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, περίπου 13.000 δάσκαλοι λείπουν από τα δημοτικά σχολεία, όπως διαπιστώνουν τα στελέχη της εκπαίδευσης, γεγονός που φανερώνει πως η ανάγκη για μόνιμους διορισμούς είναι αδήριτη. Το σύνολο των λειτουργικών κενών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2019-2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του αιρετού στελέχους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλη Παλαγιάννη, με βάση την εκτίμηση των περιφερειακών διευθυντών, ανέρχονται σε 12.949.

Τώρα, με βάση την εκτίμηση των διευθυντών εκπαίδευσης, τα κενά ξεπερνούν τις 13.503 θέσεις. Στα παραπάνω κενά δεν συμπεριλαμβάνονται αυτά για την παράλληλη στήριξη (περίπου 6.000).

Μάλιστα, ο κ. Παλαγιάννης επισημαίνει πως «είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που δεν υπήρξε πολιτική παρέμβαση στη διαμόρφωση των κενών. Ο ίδιος, δε, διαπιστώνει ότι είναι αξιοσημείωτο ότι η διαφορά μεταξύ των κενών που έδωσαν οι περιφερειακοί διευθυντές και αυτών των διευθυντών εκπαίδευσης, είναι 554, καθώς φέτος δόθηκαν από τους περιφερειακούς διευθυντές 2.059 κενά περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

 

Υποσχέσεις, αλλά...

Βέβαια, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε εξαγγείλει με καθαρά «προεκλογική λογική», την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών ως το 2022, χωρίς όμως να έχει κάνει χρηματοοικονομική μελέτη και να έχει εξασφαλίσει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε αντίθεση με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που υποστηρίζει ότι είναι στις βασικές προτεραιότητές της η ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού με μόνιμους διορισμούς, ωστόσο δεν έχει παρουσιάσει ακόμα ένα οργανωμένο σχέδιο πως θα συμβεί αυτό.

 

Τ.Π.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής