breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Πεισματάρα σκυλίτσα θέλει χάδια!

Σκυλίτσα σε περιοχή της Νέας Υόρκης αρχικά βγήκε βόλτα με την ιδιοκτήτριά της. Κάποια στιγμή όμως αποφάσισε ότι δεν ήθελε άλλο. Έτσι, ξάπλωσε ανάσκελα πάνω στο πεζοδρόμιο σε στάση «θέλω χάδια».

Μια γυναίκα είδε το τρυφερό και συνάμα αστείο περιστατικό και σήκωσε το κινητό της τηλέφωνο. Και φυσικά το βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου, με την ιδιοκτήτρια να κάνει κύκλους γύρω της γελώντας και τη σκυλίτσα ανάσκελα να περιμένει χάδια. Στον απόηχο των μακελειών σε Τέξας και Οχάιο έγραψε : «Δεν είναι όλα άσχημα. Σαν την σκυλίτσα που συνάντησα χθες και δεν ήθελε άλλη βόλτα. Είναι πολύ καλή!»

*****

Αίτηση στο ίντερνετ και έκδοση άδειας για τους… ζητιάνους!

Η σουηδική πόλη Εσκιλστούνα, στα δυτικά της Στοκχόλμης, έχει γίνει πλέον η πρώτη πόλη, στην οποία χρειάζεται κάποιος να εκδίδει άδεια από το δήμο, για να μπορεί να επαιτεί στους δρόμους της. Το μέτρο στοχεύει στη μείωση του φαινομένου της επαιτείας.

Στο εξής, όσοι θέλουν από τις αρχές του τρέχοντος μηνός να εξασκούν ως επάγγελμα την επαιτεία στους δρόμους της Εσκιλστούνα, μίας πόλης με 100.000 κατοίκους, θα πρέπει να κάνουν αίτηση μέσω ίντερνετ ή να μεταβαίνουν στο αστυνομικό τμήμα για την έκδοση άδειας, που κοστίζει 250 κορώνες (23,3 ευρώ). Η άδεια θα έχει τρίμηνη ισχύ και για την έκδοσή της απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Η επαιτεία χωρίς άδεια στις ζώνες της πόλης που προβλέπεται από τον κανονισμό ισχύος της άδειας -μεταξύ άλλων κέντρο, εμπορικές περιοχές και είσοδοι αθλητικών χώρων- θα τιμωρείται με πρόστιμο έως και 300 ευρώ.

«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος της πόλης, Τζίμι Γιάνσον, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Η εφαρμογή του νέου κανονισμού για την επαιτεία έχει πυροδοτήσει μία σειρά επικρίσεων από ανθρωπιστικές οργανώσεις, που προσάπτουν στη δημοτική αρχή ότι επιδιώκει να ποινικοποιήσει την επαιτεία.

«Δεν πρόκειται για καταδίωξη αυτών των ανθρώπων, αλλά για τη διατύπωση ενός μεγάλου ερωτήματος: Πιστεύουμε πως θα πρέπει να ομαλοποιήσουμε την επαιτεία στην κοινωνία της ευημερίας στη Σουηδία; Δεν βλέπω την ίδια ζέση να επικριθεί το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι που υποχρεώνονται να επαιτούν, αντί να ασκείται κριτική στις προσπάθειές μας να επιβάλλουμε κανόνες», επισημαίνει ο Γιάνσον.

Από την πλευρά του, ο Τόμας Λίντροος, διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Stadsmission, αντιτείνει πως αυτό το μέτρο είναι πιθανόν να αυξήσει την εκμετάλλευση της επαιτείας, με εγκληματικές οργανώσεις να σπεύδουν να πληρώνουν εκείνες το ποσό της αδείας και να αξιώνουν έπειτα την καταβολή τιμήματος για την απόκτησή τους από τους «άμεσα ενδιαφερόμενους».

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ήδη η αστυνομία έχει δεχθεί οκτώ αιτήσεις για έκδοση αδείας για επαιτεία.

Ο κανονισμός εγκρίθηκε το Μάιο του περασμένου έτους από την τοπική αρχή, που αποτελείται από τη συμμαχία Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελεύθερων και Συντηρητικών, όμως η ισχύς της είχε καθυστερήσει, καθώς είχε κατατεθεί προσφυγή σε διοικητικά δικαστήρια εναντίον της.

Πολλές σουηδικές πόλεις έχουν απαγορεύσει την επαιτεία το τελευταίο διάστημα, έπειτα από την ετυμηγορία του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου, που ενέκρινε την απαγόρευση της επαιτείας στην πόλη Βέλινγκε, στην κομητεία Σκένε, τον περασμένο Δεκέμβριο.

*****

Ευεργέτης – «φάντασμα» έκανε δωρεές αξίας 200.000 ευρώ σε ρευστό!

Αόρατος ευεργέτης μοίρασε, από τις αρχές του χρόνου, δωρεές ύψους τουλάχιστον 200.000 ευρώ σε ρευστό σε διάφορα ιδρύματα της περιοχής του Μπράουνσβαϊγκ στη Γερμανία, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Ένα ίδρυμα για βαριά πάσχοντες ασθενείς έλαβε δωρεά ύψους 100.000 ευρώ σε ρευστό, ήτοι 200 χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Γερμανία.

Τα χρήματα βρέθηκαν σε ένα φάκελο, που απευθυνόταν στη συντακτική ομάδα της τοπικής εφημερίδας «Braunschweiger Zeitung», όπου δίνονταν οδηγίες για τον παραλήπτη της δωρεάς.

«Το να βοηθάμε τους βαριά ασθενείς να πεθάνουν, είναι ένδειξη ανθρώπινης ζεστασιάς και αξίζει το σεβασμό και την αναγνώριση», έγραψε ο γενναιόδωρος ευεργέτης, που εξήγησε ότι τα χρήματα δηλώθηκαν κανονικά στις φορολογικές αρχές.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι και δεν θέλουμε να θέσουμε σε κίνδυνο αυτές τις καλές πράξεις, αναζητώντας περισσότερα στοιχεία για εκείνον», υπογράμμισε ο Ντάβιντ Μάχε της «Braunschweiger Zeitung».

Κατά το παρελθόν, ο ανώνυμος ευεργέτης είχε αφήσει φακέλους με τα ποσά των 20.000 και 50.000 ευρώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα τελευταία χρόνια, ανώνυμες δωρεές προσφέρθηκαν σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDR, στην εφημερίδα «Wolfsburger Nachrichten» εστάλη τον περασμένο χρόνο φάκελος με το ποσό των 100.000 ευρώ, που προοριζόταν για την οικοδόμηση ενός δεύτερου ιδρύματος για ετοιμοθάνατους ασθενείς.

*****

Τζογαδόρος ξέμεινε από λεφτά και «έπαιξε» τη γυναίκα του

Ένα απίστευτο περιστατικό γίνεται γνωστό από την Ινδία, όπου ένας άνδρας φέρεται να άφησε το φίλο του και τους συγγενείς του να βιάσουν τη γυναίκα του, όταν έχασε στοίχημα και ξέμεινε από χρήματα.

Η γυναίκα κατήγγειλε τον άνδρα της, λέγοντας ότι αυτός έπινε μαζί με το φίλο του και ένα συγγενή τους, που ερχόταν συχνά στο σπίτι τους.

Ντόπιοι κατέθεσαν ότι, αφού βίασαν τη γυναίκα, η γυναίκα πήγε στο σπίτι του θείου της, όμως δεν έχει γίνει σαφές το πού έλαβε χώρα ο βιασμός.

Ο άνδρας της ωστόσο, την ακολούθησε, παραδεχόμενος ότι είχε κάνει λάθος. Εκείνη τον λυπήθηκε και επέστρεψε στο σπίτι τους. Όμως, κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το σπίτι, εκείνος σταμάτησε το αυτοκίνητο και η συμμορία τη βίασε ξανά.

Αρχικά οι αστυνομικοί δεν άνοιγαν φάκελο για την υπόθεση, όμως τελικά κατέθεσαν αναφορά στο δικαστήριο.

Η ίδια κατέθεσε στο δικαστήριο και έκανε μήνυση, ζητώντας η υπόθεσή της να δικαστεί ως ομαδικός βιασμός.


Αίτηση στο ίντερνετ και έκδοση άδειας για τους… ζητιάνους!
Ευεργέτης – «φάντασμα» έκανε δωρεές αξίας 200.000 ευρώ σε ρευστό!
Τζογαδόρος ξέμεινε από λεφτά και «έπαιξε» τη γυναίκα του

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής