breaking news Νέο

Στη Μονή της Παναγίας Σουμελά η ΕΡΤ3

Στη Μονή της Παναγίας Σουμελά η ΕΡΤ3

Την Πλατυτέρα των Ουρανών εορτάζει η ΕΡΤ3 με ειδικά αφιερώματα στη Χάρη της Παναγίας! Έτσι, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα μεταδώσει την πανηγυρική θεία λειτουργία από το ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, στις πλαγιές του Βερμίου όρους, σε απευθείας σύνδεση, στις 8 το πρωί.

Στις 12:00, η εκπομπή της ΕΡΤ3 «χαρά Θεού» με το Γιάννη Μελισσίδη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα με τίτλο «Παναγία Σουμελά». Αναφέρεται στην ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, από το Βυζάντιο έως τον ξεριζωμό του από τους Νεότουρκους, τη λεηλασία της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα και την ίδρυση της νέας μονής στο Βέρμιο.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 13:30, το κρατικό κανάλι της Βορείου Ελλάδας μεταδίδει την εορταστική δίωρη εκπομπή «όλη η Ελλάδα μια γιορτή, ανήμερα της Παναγίας» με τη Μαρούλα Μαλιαχόβα. Από τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, μέχρι τη Ρούμελη και το Μοριά και από τη Μακεδονία έως το Βόρειο Αιγαίο, τα Επτάνησα και την Κρήτη, η εκπομπή γιορτάζει το Δεκαπενταύγουστο με τραγούδια και χορούς κάθε τόπου.

Ένα ταξίδι διαφορετικό, ανήμερα της Παναγιάς, ημέρα που όλοι πλημμυρίζουν τις εκκλησίες, για να προσκυνήσουν τη Χάρη της και στη συνέχεια να γλεντήσουν με τον παραδοσιακό τρόπο στα πανηγύρια, που έχουν την τιμητική τους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής