breaking news Νέο

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ακροπόλεως κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου κατασκευής της γέφυρας Αδελφών Κούσιου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ακροπόλεως κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου κατασκευής της γέφυρας Αδελφών Κούσιου

Η έλλειψη απαρτίας οδήγησε στην αναβολή της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Βέροιας, χθες το μεσημέρι, η οποία και - σύμφωνα με τον κανονισμό - πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 13:00 (οπότε θεωρείται σε κάθε περίπτωση ότι υφίσταται απαρτία), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στην ημερήσια διάταξη της οποίας υπάρχει μόνο ένα τακτικό θέμα. Το θέμα αυτό έχει να κάνει με τη διατύπωση απόψεων επί των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Ακροπόλεως (Γέφυρα Αφών Κούσιου).

Αμέσως μετά, στις 13:30, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία με τη σειρά της θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. επί των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Ακροπόλεως (Γέφυρα Αφών Κούσιου).

Ως εκ τούτου, με βάση τη συγκοινωνιακή μελέτη που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία, η εισήγηση - αν δεν υπάρξει, βέβαια, και κάτι το διαφορετικό επ' αυτού του θέματος από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης - του προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Θεόφιλου Κορωνά, αναμένεται να είναι η εξής :

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ακροπόλεως αφορούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας κατά τη χρονική διάρκεια εκτέλεσης του έργου, της κατασκευής γέφυρας Αδελφών Κούσιου. Θα γίνει η απαιτούμενη εργοταξιακή σήμανση, ώστε να παρέχεται στους οδηγούς η έγκαιρη και επαρκής πληροφόρηση για τη μεταβολή των κανονικών συνθηκών κυκλοφορίας, με σκοπό την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από την περιοχή της εργοταξιακής ζώνης.

Για τις παραπάνω ανάγκες, έγινε αυτοψία και μελέτη από εξωτερικό μελετητή - συγκοινωνιολόγο. Η συνολική διάρκεια του έργου προβλέπεται να είναι 3 μήνες και το εργοτάξιο θα λειτουργεί από 7:30 έως 15:30.

Για την υλοποίηση των έργων θα πραγματοποιηθεί στένωση από την αριστερή πλευρά της οδού Ακροπόλεως (με κατεύθυνση προς την οδό Σοφοκλέους) στο ύψος της συμβολής των οδών Ακροπόλεως και Πύρρου για μερικά μέτρα εκατέρωθεν.

Θα απομακρυνθεί η παλαιά σήμανση πριν την έναρξη των εργασιών και θα τοποθετηθεί η νέα σήμανση, που προτείνεται στη μελέτη. Επίσης θα ληφθεί μέριμνα, ώστε να λειτουργούν σωστά οι αναλάμποντες φανοί, διότι το εργοτάξιο θα παραμείνει και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Σύμφωνα με τη μελέτη κρίνεται η απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων στα σχετικά οδικά τμήματα και η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης με την τοποθέτηση ειδικής κορδέλας προειδοποίησης έργων, τουλάχιστον από την προηγούμενη ημέρα.

Κατά τη διάρκεια δε των εργασιών, δεν θα επηρεαστεί καμιά λεωφορειακή γραμμή. Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται ταυτόχρονα αμφίδρομη, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που περιγράφονται στη σχετική μελέτη.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν επηρεάζεται η κίνηση των πεζών και των ΑμΕΑ, καθώς στο τμήμα που θα εκτελεστούν οι εργασίες, ούτε σήμερα υφίσταται πεζοδρόμιο.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής